Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μεταφορά αναλυτικών εγγραφών πολλών φύλλων σε ένα συγκεντρωτικό
Καλημέρα ... Καλή χρονιά με υγεία και ότι καλύτερο για όλους Ζητώ τη βοήθειά σας στο εξής θέμα μου. Έχω ένα βιβλίο με 150 περίπου φύλλα (με την ίδια ακριβώς γραμμογράφηση και διάφορα φίλτρα, όπου το κάθε φύλλο αφορά συγκεκριμένο άτομο) όπου καταχωρώ διάφορα δεδομένα, κείμενο και αριθμούς (μπορεί να φτάσουν μέχρι 500 γραμμές έκαστο). Θα ήθελα όλες αυτές οι εγγραφές να μεταφέρονται είτε κατευθείαν με την καταχώρησή τους είτε όποτε το ζητήσω σε ένα συγκεντρωτικό φύλλο μαζί με μια επιπλέον στήλη όπου θα αναφέρεται το φύλλο (όνομα ατόμου) προέλευσης της κάθε εγγραφής. Προσπάθησα με συγκεντρωτικό πίνακα αλλά δεν μου βγαίνει όπως θέλω. Με κώδικα που έχω προσαρμόσει τώρα πρέπει να πατάω μέσα από κάθε φύλλο την μεταφορά (κάτι πολύ χρονοβόρο και επικίνδυνο να ξεχαστεί κάτι). Τέλος θα με εξυπηρετούσε και η ανάποδη λύση. Δηλαδή να πληκτρολογώ όλα τα δεδομένα στο συγκεντρωτικό και μετά βάσει του ονόματος που θα έχω στη στήλη Α (όνομα φύλλου) να κατανέμονται τα δεδομένα στα αντίστοιχα φύλλα. Ανεβάζω σχετικό αρχείο για κατανόηση. Ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AIAS : 09-01-16 στις 10:48. |
|
Καλησπέρα Γιώργο, αν θέλεις να κρατήσεις την μορφή-δομή του βιβλίου σου, τότε: Ο καλύτερος τρόπος είναι, να βάλεις κώδικα, που μεταφέρει τα δεδομένα από κάθε φύλλο σε συγκεντρωτικό, με συμβάν Deactivate, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση, ποτέ μα ποτέ, να «ξεχαστεί», κάποια μεταφορά... Ακόμα μπορεί να μπεί σε συμβάν, BeforeClose - BeforeSave ανάλογα... Όμως, όλα αυτά κατά την άποψή μου, είναι μάταια... Αυτό που μπορεί να είναι απλή λύση, ίσως, είναι και η καλύτερη... Ένα μόνο φύλλο με όλες τις ημερήσιες καταχωρήσεις και φίλτρα, (manual ή με vba) σε πελάτη ή άλλα δεδομένα ... Φυσικά, το βιβλίο, θα πρέπει να γίνει .xlsm, αν βάλουμε κώδικα... |
| |||
| |||
Καλησπέρα Αίαντα, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Είναι προσαρμοσμένη στη δομή του βιβλίου που ανέβασες. Επίσης αντιμετωπίζει και τις δύο περιπτώσεις:
|
| |||
| |||
Κατά πρώτον θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δύο σας για την αμεσότητα των απαντήσεών σας και κυρίως για το χρόνο που διαθέσατε προκειμένου να με βοηθήσετε ανιδιοτελώς. Ένα μεγάλο ε υ χ α ρ ι σ τ ώ είναι το λιγότερο. Σχετικά με τις απαντήσεις.... Σπύρο φαίνεται πως είσαι λάτρης του αρχαίου ρητού "ουκ εν τω πολλώ το ευ" και πραγματικά η απάντησή σου είναι ένα δείγμα απλότητας και ποιότητας. Για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμουν κάτι τέτοιο σήμερα αλλά επειδή το συγκεκριμένο αρχείο θα πρέπει αφενός να εκτυπώνεται ως καρτέλα (που μπορεί να γίνει με τα φίλτρα), αφετέρου θα υπόκειται σε έλεγχο (ως ηλεκτρονικό αρχείο και ως έχει) από Δημόσια Υπηρεσία, οπότε μάλλον τα φίλτρα δεν θα εξυπηρετούν σε έλεγχο γιατί οι καρεκλοκένταυροι έχουν μάθει να βλέπουν "καρτέλες". Για αυτό και στο κανονικό μου αρχείο έχω φύλλο με τα ονόματα των πελατών (φύλλα) και τις ανάλογες υπερσυνδέσεις για απ' ευθείας μετακίνηση στις καρτέλλες. Για μένα είναι σίγουρα καλύτερα θα ήταν να καταχωρώ σε συγκεντρωτικό φύλλο όλες τις εγγραφές (γιαυτό είπα και αν γίνεται να διαμοιράζω τις εγγραφές από το συγκεντρωτικό). Από την άλλη έχω τη λύση που μου προτείνει ο Γιώργος που δεν πρόλαβα ακόμα να την δουλέψω αλλά σίγουρα κάνει αυτό που θέλω απ΄ ότι είδα σε πρώτη επαφή. Θα κάνω τις δοκιμές μου ή και κάποιες ψιλοαλλαγές και θα αποφασίσω. Ένα είναι σίγουρο πάντως. Και οι δύο σας δώσατε άρτιες λύσεις και αποτελείτε για μένα αλλά και για πολλούς άλλους πηγή γνώσης αλλά και το έναυσμα να διαβάσω και να πειραματιστώ ακόμα περισσότερο σε θέματα που εσείς είστε "καθηγητές" και εγώ στο "δημοτικό". Με πολύ προσπάθεια και χρόνο ίσως καταφέρω κάποτε να φτάσω τουλάχιστον στο "λύκειο". Μακρυγόρησα αλλά ήθελα να ξέρετε ότι δεν είναι μόνο οι λύσεις που προτείνετε αλλά και το παράδειγμα προς μίμηση που δίνετε. Σας ευχαριστώ Υ.Γ. Αν κάτι σας χρειασθώ επ΄ αυτού θα επανέλθω. |
|
Να σ' ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου, για τα καλά λόγια. Ανεξάρτητα αν θα χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο, στο βιβλίο που ακολουθεί, υπάρχει μια πρόταση που βασίζεται στο προηγούμενο post μου. Θα ωφελήσει πιστεύω, όλους όσους μας διαβάζουν... Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έχει ή να το προσαρμόσετε στα δεδομένα σας. Το παράδειγμα δείχνει πως μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα καταχωρήσεις και καρτέλες σε ένα φύλλο. 1 Επιλέγουμε πελάτη 2 Πατάμε «καρτέλα» Έχουμε την καρτέλα του πελάτη, με σύνολα ποσών, τίτλο κλπ και εκτυπώνουμε από τον τίτλο και κάτω 3 Πατάμε «κατάσταση» και επανερχόμαστε στην κατάσταση καταχωρήσεων με ημερομηνία «σήμερα» Μελετήστε το, για χρήση ή ως ...βοήθημα-μάθημα |
| |||
| |||
Αγαπητοί φίλοι επανήλθα για επιπλέον βοήθεια στη λύση του Γιώργου.... Έχω το εξής πρόβλημα: 1) Οκ όλες οι μεταφορές στο συγκεντρωτικό αλλά πως μπορώ να εξαιρέσω από τις μεταφορές ένα συγκεκριμένο φύλλο (που περιέχει τα "περιεχόμενα" με υπερσυνδέσεις κλπ δεδομένα) τι πρέπει να διορθώσω στον κώδικα???? παρεμπιπτόντως στο συγκεκριμένο φύλλο το κελί Α1 είναι πάντα κενό(άρα αν δεν βρίσκει το Α1 να μην μεταφέρει τίποτε???). 2) Έχω πρόβλημα με τον ΣΠ που δεν μπορώ με τίποτε να κάνω τις στήλες με ποσά να έχουν δεκαδικά. Τις φτιάχνω με δεκαδικά και μόλις κάνω ανανέωση μένουν πάλι μόνο οι ακέραιοι. Τι δεν κάνω σωστά???? Ευχαριστώ. Σπύρο μπαίνοντας είδα και το νέο δείγμα σου. Φανταστικό (και χρηστικά και οπτικα) και πολύ χρήσιμο για αρκετά πράγματα. Μου γεννάει πολλές ιδέες. Σας ευχαριστώ και πάλι. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Αίαντα, τις απαντήσεις μου στα σχετικά ερωτήματά σου, τις πρόσθεσα στο συνημμένο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο σ΄ ευχαριστώ. Όλα δουλεύουν τώρα. Μπορείτε να κλείσετε το θέμα. Καλή συνέχεια. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] ΑΘΡΟΙΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΕ SUMIF | tabaxr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-02-16 10:53 |
[Συναρτήσεις] Άθροισμα πολλών φύλλων - Συνολική Εικόνα | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 28-10-15 15:32 |
[Excel07] Συνένωση περιεχομένου κελιών πολλών φύλλων σε νέο φύλλο | petroskodos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 14-01-14 19:31 |
[Excel07] Εισαγωγή πολλών φύλλων σε ενα αθροιστικό | oliveoilmill | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 08-11-13 11:29 |
Η ώρα είναι 07:24.