Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εύρεση ονόματος από κατάλογο
Καλημέρα, θα ήθελα από μια λίστα ονομάτων πληκτρολογώντας τους 4 πρώτους χαρακτήρες, να εμφανίζει τα επίθετα που ταιριάζουν με τους 4 πρώτους χαρακτήρες. Ευχαριστώ για όποια βοήθεια. |
| |||
| |||
Μια 1η προσέγγιση.....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 19:56. |
|
Καλημέρα Εμένα Γιώργο, δεν με καλύπτει το ερώτημα σου... Ερωτήσεις-Απορίες: 1. Που θα πληκτρολογείς; κελί; txt στο φύλλο; φόρμα; Inputbox; 2. Γιατί μετά τους 4 χαρακτήρες και όχι από τον πρώτο, και καθ' όλη την πληκτρολόγηση; Αν έχεις 100 Παπα δόπουλος, Παπα δάτος, Παπα νικολάου ποιό το κέρδος; Κι αν έχεις και «ξενικό» όνομα πελάτη, με 3 γράμματα; τι γίνεται; Πχ Πελάτης Ian Andrew 3. Γιατί περιοχή και όχι πίνακας, που είναι πιο σοβαρό εργαλείο; Πρόταση: Για μια σοβαρή αναζήτηση, μόνο VBA... |
|
Εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...dedomenon.html Έχω μια πρόταση αναζήτησης, που στην ουσία, δείχνει τον τρόπο, πως να χρησιμοποιήσει κανείς κάποια εργαλεία, για να κάνει την δουλειά του... |
| |||
| |||
Σπύρο καλησπέρα, έχεις δίκιο ο τρόπος που διατύπωσα το ερώτημα δεν και τόσο εύστοχος, ως τόσο αυτό που κατάλαβες είναι ακριβώς αυτό που θέλω και προσπαθώ να κατανοήσω τη λειτουργεία της εφαρμογής που μου πρότεινες, και να το τροποποιήσω(απλοποιήσω) σε πιο απλό χωρίς ιστορικό κ.τ.π., θα επανέλθω αν κάπου δεν τα καταφέρω, εκτός αν έχεις έτοιμη κάποια πρόταση, πιο απλή χωρίς ιστορικό και μακροεντολές εντός/εκτός. Σ' ευχαριστώ πολύ. |
|
Κατ' αρχήν χρειάζεσαι: 1 Να διαλέξεις, αν θέλεις να γίνεται, απ' ευθείας η αναζήτηση στον πίνακα ή να «γράφονται» τα αποτελέσματα σε άλλο σημείο. 2 Αυτό γίνεται με την λίστα Enable - Disable Η μια λειτουργία, έχει κώδικα ή άλλη τύπους... 3 Αφού δεις τι θέλεις, (έστω απ' ευθείας), θα χρειαστείς το txt, το «κουμπί» καθαρισμού του txt, τους κώδικες... txtSearch_Change------------κύριος κώδικας Rect1_ClearTxt----------------καθαρισμός txt και φυσικά έναν πίνακα. τα υπόλοιπα είναι απλά. |
| |||
| |||
Σπύρο καλημέρα, θα ενδιαφέρει να γράφονται τα αποτελέσματα σε άλλο σημείο (θα το δω αργότερα αυτό), προς το παρών έφτιαξα ένα πρόχειρο αρχείο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, που έχω κάνει λάθος. Σε παρακαλώ θα θέλω λίγο από το χρόνο σου. Το αρχείο είναι βασισμένο και τροποποιημένο στο συνημμένο που μου πρότεινες. Σ ' Ευχαριστώ. |
|
Τι ακριβώς πρόβλημα έχεις, γιατί δεν εντοπίζω κάτι στο φίλτρο... |
| |||
| |||
Σπύρο, περιγράφω στο συνημμένο! τα προβλήματα
|
|
Έχεις παραλείψει, να συνδέσεις, το textbox, με το κελί που αντιστοιχεί στην SearchValue Τι σημαίνει αυτό: Δεν μπορεί να «δώσει» πουθενά το textbox, τους χαρακτήρες, που πληκτρολογείς σε αυτό. Ακολούθησε τις οδηγίες της φώτο και βάλε στις ιδιότητες του textbox, στην θέση LinkedCell το όνομα του κελιού (SearchValue) |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εύρεση ονόματος υπολογιστή | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-12-15 16:10 |
[VBA] Χρήση μεταβλητής ονοματος αρχείου σε vlookup | Βασίλης Καραχάλιος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 14-10-14 20:57 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή ονόματος | skionitis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 19-07-12 23:30 |
Αντιστοιχία αριθμού - ονόματος | Διογένης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-07-12 20:35 |
Η ώρα είναι 20:21.