Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εύρεση σφάλματος σε φορμουλα.
Γειά σε όλους. Κάνω κάτι δοκιμές τελευταία, με συναρτήσεις για να διαπιστώσω πως δουλεύουν. Έτσι έβαλα στο Excel στην στήλη Α1:Α10 τους αριθμούς από 1 έως 10. Θέλω στην διπλανή στήλη να τυπώσω τους αριθμούς της Α1:Α10, οι οποίοι είναι >2 και μικρότεροι του 8. Αυτό όμως θέλω να γίνεται με πίνακα (δηλ. Shift + Cntrl + Enter). Έτσι έβαλα στο κελί Β1, της επιλεγμένης στήλης Β1:Β10, τον τύπο =IF(AND(A1:A10>2;A1:A10<8);A1:A10;""), αλλά μου έβγαλε κενά. Γνωρίζει κανείς πως μπορεί να γίνει ο τύπος; Υ.Γ Αν βάλω την συνάρτηση: =IF(A1:A10>2;IF(A1:A10<8;A1:A10;"");""), δουλεύει. Μετά από κάποιους πειραματισμούς, φαντάζομαι ότι με το AND(), η συνάρτηση θεωρεί ότι όλη η στήλη Α1:Α2 πρέπει να είναι >2 και <8. Εγώ όμως θα ήθελα να χρησιμοποιώ το AND(). Ξέρει κάποιος αν μπορεί να γίνει και πως; Ευχαριστώ. |
|
Καλημέρα =IF(AND($A$1:$A$10>2;$A$1:$A$10<8);$A$1:$A$10;"") Να μην ξεχνάς τα σύμβολα $. Επίσης, δεν χρειάζεται Ctrl + Shift + Enter. |
|
Επειδή προφανώς, κάτι άλλο θα ήθελες να πετύχεις, με τους πειραματισμούς σου, μελέτησε το παράδειγμα, στο οποίο, υπάρχει το ζητούμενό σου, μια καλύτερη πρακτική στο τι ζητάμε και πως το ζητάμε αλλά και σφάλματα σε τύπο πίνακα. Τέλος υπάρχει ένα πλήρες παράδειγμα όπου ζητάμε με τύπο πίνακα: Πόσοι αλλά και ποιοι, είναι οι μαθητές, από μια βάση δεδομένων, οι οποίοι πληρούν 2 κριτήρια. Στο πόσοι, απαντά η sumproduct που είναι από μόνη της τύπος πίνακα (χωρίς Ctrl + Shift + Enter). Στο ποιοι, απαντά ένας προχωρημένος τύπος πίνακα, που πιστεύω, έχει αρκετό ενδιαφέρον για μελέτη. |
| |||
| |||
Σπύρο ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο σου. Θα μελετήσω το παράδειγμα που ανάρτησες. Σχετικά όμως στον τύπο με τα καγκελάκια ($), εγώ έψαχνα αν γίνεται να μπαίνει η AND() σε έναν τύπο πίνακα. Αλλιώς με το σύρσιμο της συνάρτησης θα βάζαμε πιο απλά την παρακάτω φόρμουλα: =IF(AND(A1>2;A1<8);A1;"") Θέλω να πω δηλαδή αν υπάρχει κάποια άλλη μορφή σύνταξης, που να είναι φόρμουλα πίνακα και να περιέχει τις 2 συνθήκες με τη μορφή AND(). Ευχαριστώ. |
|
Η συνάρτηση (σύνταξη) που αναφέρεις, υπάρχει ήδη στο παράδειγμα που σου έδωσα (διάβασέ το καλά) και μάλιστα, με «μια καλύτερη πρακτική» όπως γράφω - διατυπώνω ... Τώρα Μπορούμε να έχουμε την and, σε τύπους πίνακα, αν είναι απαραίτητο και δουλεύει καλά, χωρίς προβλήματα. Όμως, γιατί να έχουμε τύπο πίνακα, όταν κάνουμε δουλειά με απλές συναρτήσεις. Οι τύποι πίνακα, μας είναι εξαιρετικά χρήσιμοι, αν δεν μπορούμε με κανένα άλλο τρόπο (πλήν κώδικα) να έχουμε χειρισμό περιοχών. Ανεξάρτητα από τα πειράματά σου, να το έχεις σαν θεμελιώδη κανόνα: Όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά... Όταν δημιουργείς ένα έργο, να φροντίζεις, την άψογη λειτουργικότητα, με τον πιο απλό τρόπο. |
| |||
| |||
Συμφωνώ έτσι είναι. Στην τελική φάση της επίλυσης ενός ζητήματος, χρησιμοποιείς πάντα την πιο δόκιμη και λειτουργική μέθοδο. Στη φάση όμως της διερεύνησης και του πειραματισμού, μπορείς να ψάξεις ακόμη και το πιο περίεργο. Ευχαριστώ. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Εύρεση ημερομηνίας | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-02-16 23:16 |
[ Φόρμες ] Εύρεση εγγραφών | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-11-15 13:24 |
[ Συναρτήσεις ] ευρεση | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 05-01-15 10:21 |
Απαλοιφή σφάλματος ερωτήματος ενημέρωσης | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-12-13 18:00 |
Μήνυμα σφάλματος κατά την εκκίνηση της Access | dimitris p | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 20-05-11 00:24 |
Η ώρα είναι 14:33.