Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αντιγραφή δεδομένων σε άλλο φύλλο, από γραμμές που δεν έχουν errors
Γεια σε όλους! Σε ένα φύλλο έχω δεδομένα στην περιοχή A3:I1002 Σε κάθε γραμμή τα δεδομένα μου είτε θα είναι όλα έγκυρα, είτε θα έχουν όλα το σφάλμα #Δ/Υ. Αυτό που θα ήθελα είναι να αντιγράφω τα δεδομένα των γραμμών, που δεν περιέχουν σφάλματα, σε άλλο φύλλο στις αντίστοιχες στήλες. Αν στο αρχικό φύλλο οι γραμμές 1 και 3 είναι έγκυρες και η 2 έχει σφάλματα, στο νέο φύλλο θα ήθελα η γραμμή 1 να έχει τα δεδομένα της γραμμής 1 του αρχικού φύλλου και η γραμμή 2 να περιέχει τα δεδομένα της γραμμής 3 του αρχικού φύλλου. Δηλαδή, δε θέλω να έχω κενές γραμμές στο νέο φύλλο. |
|
Καλημέρα Κατ' αρχήν, καλό είναι, να ανεβάζετε παραδείγματα, για να μην είναι αναγκασμένος, όποιος απαντά, να τα δημιουργεί, για να τσεκάρει την λύση του. Ακόμα, ένα αρχείο, διευκολύνει, ώστε να αποφεύγουμε την πολυλογία και κάνει κατανοητό, το ζητούμενο. Τώρα, Αναφέρεις ότι το σφάλμα είναι #Δ/Υ (#N/A). που σημαίνει, υπάρχουν τύποι. Τι θα μεταφερθεί στο άλλο φύλλο; Οι τύποι ή μόνο τιμές; Και γιατί να γίνει μεταφορά; Είναι απαραίτητο για την εργασία; Αναφέρεις: «Σε κάθε γραμμή τα δεδομένα μου είτε θα είναι όλα έγκυρα, είτε θα έχουν όλα το σφάλμα...» Μήπως με φίλτρο, ως προς τις έγκυρες τιμές, λύνεις το πρόβλημα; Ανέβασε αρχείο. |
| |||
| |||
Γεια σου Σπύρο! Έχεις δίκιο με τις παρατηρήσεις σου, γι' αυτό επισυνάπτω ένα δείγμα. Στο φύλλο results2 θέλω να μεταφέρονται οι τιμές μόνο. Αυτό το κάνω, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι που θα το χρησιμοποιούν, να εκτυπώνουν μόνο τις έγκυρες εγγραφές χωρίς κόπο. Πριν προχωρήσω, θέλω να σου πω ότι έλυσα το πρόβλημά μου βάζοντας σε κελιά (στη στήλη 256) τη συνάρτηση ISERROR. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μπόρεσα σε VBA να διαχειριστώ τιμές True και False, ενώ πριν προσπαθούσα σε VBA να χρησιμοποιήσω τη συνάρτηση IsError(), χωρίς όμως επιτυχία. Άρα λοιπόν, δεν υπάρχει πλέον σοβαρός λόγος να ασχοληθεί κάποιος με τ πρόβλημά μου, παρά μόνο αν θέλει να μου πει κάποιος πως χρησιμοποιώ τη συνάρτηση IsError() κι αν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τον κώδικα που χρησιμοποίησα. Κώδικας: For iCntr = 1002 To 3 Step -1 Sheets("results1").Select If Cells(iCntr, 256) = True Then Sheets("results2").Select Rows(iCntr).Delete ElseIf Cells(iCntr, 1) = 0 Then Sheets("results2").Select Rows(iCntr).Delete End If Next Sheets("results2").Select |
|
Πολλές φορές, κάνουμε τα πράγματα σύνθετα, χωρίς να υπάρχει λόγος. Έχουμε επισημάνει, αρκετές φορές μάλιστα, ότι όλα, αρχίζουν και τελειώνουν, στο πως θα στήσουμε ένα έργο. Στο παράδειγμα, όλα αυτά που συζητάμε, υπάρχουν σε ένα φύλλο και μόνο. Γράφουμε καθημερινά, ότι θέλουμε, με ημερομηνία και φιλτράρουμε την βοηθητική στήλη ως προς TRUE ώστε να πάρουμε την καρτέλα του ονόματος με x εγγραφές. Από 'κει και μετά, φίλτρο σε ημερομηνία, από - έως (και σε κάποιο άλλο κριτήριο, αν κι εφ' όσον είναι απαραίτητο) μας λύνει το πρόβλημα. Τα φίλτρα, θα μπορούσαν να είναι και αυτοματοποιημένα με κώδικα. Στην φιλτραρισμένη περιοχή, ένας μικρός κώδικας εκτύπωσης, με special cells, τελειώνει το έργο. Ακόμα, μπορούμε χωρίς κώδικα, με σύνθετο φίλτρο, να αντιγράψουμε ό, τι θέλουμε σε κάποιο άλλο φίλο. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Αντιγραφή κελιού σε άλλο φύλλο υπό προϋπόθεση | jose | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-05-18 10:46 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-10-16 12:43 |
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-09-14 14:17 |
[Γενικά] Αντιγραφή από ένα φύλλο Excel σε άλλο | kallias79 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-01-14 12:46 |
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 01-11-11 08:21 |
Η ώρα είναι 09:43.