Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Γεια σε όλους!!! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι που νομίζω ότι είναι απλό. Από μία ιστοσελίδα αντιγράφω κάποια δεδομένα - κελιά (σε μορφή στήλης) Τα κελιά αυτά δεν έχουν τιμές, αλλά έχουν χρώμα γεμίσματος κόκκινο, ή κίτρινο ή πράσινο. Αυτό που θα ήθελα είναι το εξής: Όταν κάνω επικόλληση των δεδομένων σε φύλλο του Excel, ξεκινώντας από το Α1, να μπαίνει στο κελί η τιμή 1 αν το χρώμα γεμίσματος είναι κόκκινο, 2 αν είναι κίτρινο και 3 αν είναι πράσινο. Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα λύνεται με έναν απλό κώδικα σε vba, αλλά δυστυχώς οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες σε vba. |
|
![]()
Η περιοχή που θα επικολλήσεις τα κελιά, έχει αρχή το a1 Οι γραμμές ή οι στήλες, είναι σταθερές ή μπορεί να αυξομειώνονται; |
| |||
| |||
![]()
Για την ακρίβεια είναι το E1. Ο αριθμός των γραμμών δεν είναι σταθερός. Το μέγιστο είναι η γραμμή 1000. Άρα τα δεδομένα μου μπορεί να εκτείνονται στην περιοχή E1:E1000. |
|
![]()
Καλημέρα Έστω, η στήλη Ε, που έχει κελιά χρωματιστά. Ο κώδικας: Κώδικας: Sub Macro1() Columns(5).Delete Shift:=xlToLeft End Sub ο κώδικας: Κώδικας: Sub Macro2() With Columns(5).Interior .Pattern = xlNone .TintAndShade = 0 .PatternTintAndShade = 0 End With Columns(5).ClearContents End Sub Επέλεξε ένα εκ των δύο, που εξυπηρετεί καλύτερα. Κάνεις paste στην Ε, τα κελιά, που έχεις αντιγράψει, από το δίκτυο. Ο κώδικας (σύνδεσε ένα κουμπί): Κώδικας: Sub Macro3() Dim c As Range, rng As Range Set rng = Range("e1:e1000") Application.ScreenUpdating = False rng.ClearContents For Each c In rng Select Case c.Interior.Color Case vbRed c.Value = 1 Case vbYellow c.Value = 2 Case vbGreen c.Value = 3 Case Else c.Value = vbNullString End Select Next End Sub Σημειώσεις: 1 Δεν εξετάζονται, περεταίρω λεπτομέρειες, που αφορούν την δομή του φύλλου, ή αυτοματισμοί, σε συμβάντα φύλλου. 2 Καθαρά χρώματα Office 2003 |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο, σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. Το πράσινο και το χρυσό (άλλαξα το yellow κι έβαλα gold) δε δουλεύουν. Φαντάζομαι ότι πρέπει να βρούμε τις ακριβείς τιμές RGB των δύο χρωμάτων και να βάλουμε αυτές τις τιμές αντί του vbGreen, αλλά και πάλι δεν ξέρω πώς γίνεται. Σου επισυνάπτω το αρχείο για να δεις τα ακριβή χρώματα. |
|
![]()
Όπως εξηγώ παραπάνω στις σημειώσεις: «Καθαρά χρώματα Office 2003» |
| |||
| |||
![]()
Γεια σου Σπύρο! Με την παρακάτω εντολή MsgBox Selection.Interior.ColorIndex κατάφερα να βρω ότι το κόκκινό μου αντιστοιχεί στο ColorIndex 3, το χρυσό στο 44 και το πράσινο στο 10. Οπότε με τον παρακάτω κώδικα η δουλειά μου γίνεται μια χαρά. Dim c As Range, rng As Range Set rng = Range("e1:e1000") Application.ScreenUpdating = False rng.ClearContents For Each c In rng If c.Interior.ColorIndex = 10 Then c.Value = 3 ElseIf c.Interior.ColorIndex = 44 Then c.Value = 2 ElseIf c.Interior.ColorIndex = 3 Then c.Value = 1 End If Next Η βοήθειά σου ήταν πολύτιμη. Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! |
|
![]()
ωραία! Γιατί άλλαξες με if την select case; |
| |||
| |||
![]()
Δεν υπήρχε λόγος να την αλλάξω. Απλώς εκείνη την ώρα έκανα κάποιες δοκιμές με If και συνέχισα με If. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή χρώματος σε φόρμα | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-04-16 08:24 |
[Excel07] Συμπλήρωση κελιού με τιμή σε συγκεκριμένο κελί βάσει ημερομηνίας | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 08-10-15 16:32 |
[VBA] Αλλαγή χρώματος κελιού στην περίπτωση που | devcon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 30-03-11 15:20 |
[VBA] Αλλαγή χρώματος κελιού | ytsiak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-09-10 00:44 |
Επιλογή τιμής βάσει κριτηρίων | David | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-05-10 11:10 |
Η ώρα είναι 06:30.