Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αντικατασταση Γραμματων
Καλημέρα σε όλη την παρέα Εχω φτιάξει την παρακάτω μακρο για να αντικαταστήσω ελληνικούς χαρακτήρες με αγγλικούς. Sub ReplaceLetters i() Columns("H:H").Select Cells.Replace What:="Α", Replacement:="A" Cells.Replace What:="Β", Replacement:="B" Cells.Replace What:="Ε", Replacement:="E" ............................ End sub Tο προβλημα μου είναι οτι ενω θέλω να γίνει η αλλαγή στη στήλη που επιλέγω , αυτο γίνεται σε όλες τις στήλες. Τι έχω κάνει λάθος ? Επίσης θα ήθελα αν γίνεται οτι αλλαγες γίνουν στα γράμματα να επισημανθούν πχ να γίνουν κόκκινα τα γράμματα που θα αλλαχθούν Ευχαριστώ ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolis : 05-06-15 στις 08:33. |
| |||
| |||
Καλημέρα Μανώλη, προτείνω να δοκιμάσεις τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Option Explicit Sub ReplaceGreekChars() Dim rng As Range, c As Range, i As Long Dim x As String, y As String Set rng = Range("H:H") For Each c In rng If Len(c) > 0 Then x = c: y = x y = Replace(Replace(Replace(y, "Α", "A"), "Β", "B"), "Ε", "E") If x <> y Then c = y For i = 1 To Len(x) If Mid(x, i, 1) <> Mid(y, i, 1) Then c.Characters(Start:=i, Length:=1).Font.Color = -16777024 End If Next End If End If Next End Sub |
| |||
| |||
Και μια παραλλαγή του κώδικα, που βελτιώνει την ταχύτητα: Κώδικας: Option Explicit Sub ReplaceGreekChars() Dim rng As Range, c As Range, i As Long Dim x As String, y As String Set rng = Range("H1:H" & Cells(Cells.Rows.Count, 8).End(xlUp).Row) Application.ScreenUpdating = False For Each c In rng If Len(c) > 0 Then x = c: y = x y = Replace(Replace(Replace(y, "Α", "A"), "Β", "B"), "Ε", "E") If x <> y Then c = y For i = 1 To Len(x) If Mid(x, i, 1) <> Mid(y, i, 1) Then c.Characters(Start:=i, Length:=1).Font.Color = -16777024 End If Next End If End If Next Application.ScreenUpdating = True End Sub |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Γιώργο σε ευχαριστώ για τις λύσεις που πρότεινες. Τις εφάρμοσα στο αρχείο μου και δουλευουν μια χαρά. Οσο για το λάθος που έκανα στον δικό μου κώδικα βρήκα τi είναι. Επρεπε αντι για cells έπρεπε να να βάλω selection Καλό βράδυ |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδυασμοί γραμμάτων | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 18-07-14 19:55 |
[Συναρτήσεις] Μετατροπή ελληνικών γραμμάτων σε αντίστοιχους αριθμούς | comsup | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 14-03-13 22:07 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή γραμμάτων | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 06-11-11 18:11 |
[Συναρτήσεις] Αναγνώριση και καταμέτρηση γραμμάτων στο κελί | jimvai | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 30-11-10 13:36 |
Η ώρα είναι 08:10.