Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλη την παρέα Εχω φτιάξει την παρακάτω μακρο για να αντικαταστήσω ελληνικούς χαρακτήρες με αγγλικούς. Sub ReplaceLetters i() Columns("H:H").Select Cells.Replace What:="Α", Replacement:="A" Cells.Replace What:="Β", Replacement:="B" Cells.Replace What:="Ε", Replacement:="E" ............................ End sub Tο προβλημα μου είναι οτι ενω θέλω να γίνει η αλλαγή στη στήλη που επιλέγω , αυτο γίνεται σε όλες τις στήλες. Τι έχω κάνει λάθος ? Επίσης θα ήθελα αν γίνεται οτι αλλαγες γίνουν στα γράμματα να επισημανθούν πχ να γίνουν κόκκινα τα γράμματα που θα αλλαχθούν Ευχαριστώ ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolis : 05-06-15 στις 08:33. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Μανώλη, προτείνω να δοκιμάσεις τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Option Explicit Sub ReplaceGreekChars() Dim rng As Range, c As Range, i As Long Dim x As String, y As String Set rng = Range("H:H") For Each c In rng If Len(c) > 0 Then x = c: y = x y = Replace(Replace(Replace(y, "Α", "A"), "Β", "B"), "Ε", "E") If x <> y Then c = y For i = 1 To Len(x) If Mid(x, i, 1) <> Mid(y, i, 1) Then c.Characters(Start:=i, Length:=1).Font.Color = -16777024 End If Next End If End If Next End Sub |
| |||
| |||
![]()
Και μια παραλλαγή του κώδικα, που βελτιώνει την ταχύτητα: Κώδικας: Option Explicit Sub ReplaceGreekChars() Dim rng As Range, c As Range, i As Long Dim x As String, y As String Set rng = Range("H1:H" & Cells(Cells.Rows.Count, 8).End(xlUp).Row) Application.ScreenUpdating = False For Each c In rng If Len(c) > 0 Then x = c: y = x y = Replace(Replace(Replace(y, "Α", "A"), "Β", "B"), "Ε", "E") If x <> y Then c = y For i = 1 To Len(x) If Mid(x, i, 1) <> Mid(y, i, 1) Then c.Characters(Start:=i, Length:=1).Font.Color = -16777024 End If Next End If End If Next Application.ScreenUpdating = True End Sub |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Γιώργο σε ευχαριστώ για τις λύσεις που πρότεινες. Τις εφάρμοσα στο αρχείο μου και δουλευουν μια χαρά. Οσο για το λάθος ![]() Επρεπε αντι για cells έπρεπε να να βάλω selection Καλό βράδυ |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδυασμοί γραμμάτων | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 18-07-14 19:55 |
[Συναρτήσεις] Μετατροπή ελληνικών γραμμάτων σε αντίστοιχους αριθμούς | comsup | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 14-03-13 22:07 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή γραμμάτων | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 06-11-11 18:11 |
[Συναρτήσεις] Αναγνώριση και καταμέτρηση γραμμάτων στο κελί | jimvai | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 30-11-10 13:36 |
Η ώρα είναι 05:44.