Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Υπολογισμός μελλοντικής ημερομηνίας
Καλησπέρα παιδιά. Προσπαθώ να κάνω μια συνάρτηση και δυσκολεύομαι . Θα ήθελα την βοήθεια σας. Θα ήθελα σε ένα φύλλο να γράφω σε 3 διαφορετικά κελιά 3 αριθμούς και να προσθέτω στην σημερινή ημερομηνία α μέρες , β ώρες και γ λεπτά. Στο κελί Α1 γράφω =NOW() Στο κελί Α2 θα βάζω ένα αριθμό α ο οποίος αντιστοιχεί σε ημέρες π.χ. 5 Στο κελί Α3 θα βάζω ένα αριθμό β ο οποίος αντιστοιχεί σε ώρες π.χ. 18 Στο κελί Α4 θα βάζω ένα αριθμό γ ο οποίος αντιστοιχεί σε λεπτά π.χ. 40 Ποια συνάρτηση να βάλω στο κελί Α5 για να μου δείχνει την μελλοντική ημερομηνία ? Όλα αυτά θα γίνουν σε Office 2013 Ελληνικά . Ευχαριστώ |
|
Γιάννη, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Πριν πούμε οτιδήποτε για συνάρτηση, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η NOW(), είναι μια συνάρτηση που υπολογίζει τον εαυτό της, κάθε φορά, που θα γράφεις κάτι στο φύλλο για παράδειγμα. Αν στο παράδειγμα που αναφέρεις, έχουμε: Στο κελί Α1 γράφω =NOW() >>> 4/5/2015 3:10 Στο κελί Α2 θα βάζω ένα αριθμό α ο οποίος αντιστοιχεί σε ημέρες π.χ. 5 Στο κελί Α3 θα βάζω ένα αριθμό β ο οποίος αντιστοιχεί σε ώρες π.χ. 18 Στο κελί Α4 θα βάζω ένα αριθμό γ ο οποίος αντιστοιχεί σε λεπτά π.χ. 40 Θα περίμενες ίσως (έτσι που το περιγράφεις) σαν απάντηση το: 9/5/2015 21:50 και αυτό θα πάρεις, προσωρινά. Όμως, τι θα γίνει αν σε 2 λεπτά, γράψεις κάτι (οτιδήποτε) στο κελί πχ d12; Η NOW() θα αλλάξει σε: 4/5/2015 3:12 και η απάντηση θα αλλάξει σε 9/5/2015 21:52 Αυτό θέλεις σαν αποτέλεσμα; Να αλλάζει η απάντηση, συνεχώς ,σε σχέση με την NOW(); Κι αν η NOW() είναι 4/5/2015 10:50; Τι θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα, αφού οι ώρες είναι 28 σύνολο; θα πάμε στην επόμενη μέρα; Όμοια με τα λεπτά , (50 + 40 = 90) θα πάμε στην επόμενη ώρα; Για δες αυτά τα πραγματάκια και πες μας, τι θα πρέπει να γίνει. Με κάποιο συνημμένο παράδειγμα καλύτερα. |
| |||
| |||
Καλώς σας βρήκα Σπύρο και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Το γνωρίζω ότι η NOW(), είναι μια συνάρτηση που υπολογίζει τον εαυτό της, κάθε φορά, που θα γράφω κάτι στο φύλλο και δεν με πειράζει . Στο συνημμένο στο Φυλλο1 είναι το παράδειγμα της συνάρτησης που ψάχνω. Με την βοήθεια στο φόρουμ κατάφερα στο Φυλλο2 να πάρω αποτελέσματα , αλλά εκεί μπορώ να προσθέσω , Έτη , Μήνες και Μέρες. Το πρόβλημα μου είναι τα λεπτά . Στο Φυλλο2 στο κελί B1 η συνάρτηση προσθέτει , Έτη , Μήνες και Μέρες όχι όμως Λεπτά. Τέλος στο Φυλλο3 βλέπεις μισοτελειωμένο το project. Μπορώ να προσθέσω Ώρες , Λεπτά και Δευτερόλεπτα (Τα Δευτερόλεπτα δεν είναι σημαντικά) , αλλά δεν μπορώ να προσθέσω Μέρες . Και πάλι Ευχαριστώ . |
|
Ρίξε μια ματιά στο 4ο φύλλο του βιβλίου. Αυτό ζητάς; |
| |||
| |||
Όχι ακριβώς Σπύρο. Αυτό που μου έδειξες , το έχω κάνει ήδη στο Φυλλο3 . Εγώ με Ώρες , Λεπτά και Δευτερόλεπτα στο Φυλλο3 , Και εσύ με Έτη , μήνες και μέρες στο Sheet1 . Όπως είπα και πιο πάνω : “Μπορώ να προσθέσω Ώρες , Λεπτά και Δευτερόλεπτα (Τα Δευτερόλεπτα δεν είναι σημαντικά) , Αλλά δεν μπορώ να προσθέσω Μέρες .” Θέλω δηλαδή σε αυτό που έκανες να βγάλω τα έτη και τους Μήνες (η και να τα αφήσω δεν με ενοχλούνε, βάζω τιμή μηδέν και ας μείνουν ) και να προσθέσω Ώρες και λεπτά . Για να μην σε μπερδεύω με τα Φυλλο2 και Φυλλο3 , δες λίγο στο φυλλο1 . Έχουμε σαν δεδομένη την Ημερομηνία στο κελί Α1 (Την σημερινή με =NOW() ). Θέλω να γράφω 3 πράγματα που αλλάζουν . Στο Α2 τον αριθμό ημερών Στο Α3 τον αριθμό Ωρών Στο Α4 τον αριθμό Λεπτών Και να μου βγάζει στο κελί Α5 την Μελλοντική Ημερομηνία που ψάχνω . Στην ουσία , να ρωτάω .. Σε 5 ημέρες , 18 ώρες και 40 Λεπτά , ποια χρονική στιγμή είναι ? Και να μου λέει: π.χ το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 18:35 Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός , Μακρηγορώ για να σε κατατοπίσω πιο σωστά ! |
|
Γιάννη αυτό που έχει το 4ο φύλλο, δεν είναι αυτό που έχεις στο 3ο. πρόσεξε ότι: Το C3 έχει μια NOW() Στα κελιά B8, C8 υπάρχει χρονική στιγμή μετά από την NOW() : + έτη 0, + μήνες 3, + μέρες 2 αλλά και : + 2:30:00 μετά αλλά και τα επόμενα κελιά είναι + 8 ώρες από το C8 (ανάλογα αλλάζει και η μέρα στο Β8) |
| |||
| |||
Ναι Σπύρο , έχεις δίκαιο . Αυτό χρειάζομαι ! Το σκεφτόμουν διαφορετικά και είχα ξεφύγει από το προφανές ! Στο κελί C8 προσθέτεις και Έτη , Μήνες , Μέρες αλλά και Ώρες , Λεπτά , Δευτερόλεπτα . Αυτό δεν μπορούσα να κάνω ! Να ρωτήσω και αν γίνεται και κάτι άλλο ; Γίνεται ένα κελί μου είναι μορφοποιημένο σε Ώρα να παίρνει δεδομένα από ένα άλλο κελί που έχει Γενική μορφοποίηση ? Για να μην γράφω στο κελί C6 , 04:05:06 , γίνεται να γράφω στα F5 F6 και F7 και να παίρνει το C6 τις τιμές ; Με λίγα λόγια να αλλάζω δεδομένα μόνο στα κελιά που έχω με κίτρινο γέμισμα ; Δες το νέο συνημμένο : |
|
Δοκίμασε στο C6 =TIMEVALUE(TEXT(TIME(F5;F6;F7);"ωω:λλ:δδ"))
|
|
Γιάννη στο C8 ο τύπος: DATE(YEAR(C3)+$F$2;MONTH(C3)+$F$3;DAY(C3)+F4)+TIME (HOUR(C3)+HOUR($C$6);MINUTE(C3)+MINUTE($C$6);SECON D(C3)+SEC($C$6)) εκ παραδρομής έχει την Sec (που επιστρέφει τέμνουσα γωνίας) αντί της Second. Γι αυτό δεν «χτύπησε» το λάθος και «ξέφυγε». Άλλαξε το για να δουλεύουν και τα δευτερόλεπτα. |
| |||
| |||
Τελικά Σπύρο έγινε καλύτερο από αυτό που φανταζόμουν να κάνω . Η βοήθεια σου ήταν τεράστια . Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις γρήγορες και κατατοπιστικές σου απαντήσεις , καθώς και για τον χρόνο σου που σπατάλησες για εμένα . Με κάποιες διορθώσεις που είπες να κάνω καταφέραμε να το φτάσουμε στην τελική μορφή . Ανεβάζω και το τελικό αρχείο για την περίπτωση που κάποιο μέλος χρειαστεί κάτι αντίστοιχο . Να είστε καλά παιδιά , το φόρουμ σας παρέχει πολύτιμη βοήθεια . |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Υπολογισμός ημερομηνίας | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 26-07-21 19:35 |
Υπολογισμός πραγματικής ημερομηνίας επιστροφής αδείας. | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-03-15 19:21 |
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός ημερομηνίας Ορθόδοξου Πάσχα με δεδομένο το έτος | Tasos | Excel - Tips & Tricks | 0 | 05-05-13 18:52 |
αυτόματος υπολογισμός ημερομηνίας σε πίνακα | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 11-06-11 22:44 |
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΗΞΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ | gregory_m | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-03-10 20:35 |
Η ώρα είναι 07:35.