Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
![]()
Κατά καιρούς, έχω αναγκαστεί να σχολιάσω, διάφορες συμπεριφορές, συμμετεχόντων στο forum αυτό. Τις περισσότερες φορές, επικρίνοντας κάποια μέλη, για στάσεις που κατά την γνώμη μου, δεν αρμόζουν σε αυτήν την κοινότητα. Δεν μπορώ όμως, να μην σχολιάσω κι αυτό: «Ανεβάζω και το τελικό αρχείο για την περίπτωση που κάποιο μέλος χρειαστεί κάτι αντίστοιχο» που κατά την άποψη μου, είναι η πεμπτουσία αυτής της κοινότητας. Αυτή η στάση και μάλιστα από ένα νέο μέλος, είναι παραδειγματική και πέρα από τις ευχαριστίες σε αυτόν που έδωσε μια λύση, δείχνει το επίπεδο του ανθρώπου, που σκέφτεται πέρα από το «στενό» και στείρο « έκανα την δουλειά μου ...». Γιάννη σ' ευχαριστούμε και ελπίζω να γίνει παράδειγμα σε όλους, ότι πέρα από το «εγώ» υπάρχει και το «εμείς». |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Γιάννη, και μια άλλη προσέγγιση. Η ημερομηνία και η ώρα στο Excel αποθηκεύεται ως αριθμός (πχ 42128,92941). Ο αριθμός αυτός εκφράζει το χρόνο σε ημέρες (42128) και κλάσμα ημέρας (0,92941), που πέρασε από ένα χρονικό σημείο αφετηρίας. Αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε στον υπολογισμό της μελλοντικής ημερομηνίας . Για παράδειγμα αν θέλουμε τη χρονική στιγμή μετά από 40 ημέρες, 50 ώρες, 100 λεπτά και 150 δευτερόλεπτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον τύπο: =Now() + 40 +50/24 + 100/60/24 + 150/60/60/24 (μετατρέπουμε όλα τα χρονικά διαστήματα σε ημέρες και τα προσθέτουμε). Για να φανεί το αποτέλεσμα ως ημερομηνία/ώρα θα πρέπει να γίνει η προσαρμοσμένη μορφοποίηση (η/μ/εεεε ω:λλ:δδ) Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Γιώργο . Δοκίμασα και την δική σου συνάρτηση ,σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες . |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Υπολογισμός ημερομηνίας | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 26-07-21 18:35 |
Υπολογισμός πραγματικής ημερομηνίας επιστροφής αδείας. | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-03-15 18:21 |
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός ημερομηνίας Ορθόδοξου Πάσχα με δεδομένο το έτος | Tasos | Excel - Tips & Tricks | 0 | 05-05-13 17:52 |
αυτόματος υπολογισμός ημερομηνίας σε πίνακα | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 11-06-11 21:44 |
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΗΞΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ | gregory_m | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-03-10 19:35 |
Η ώρα είναι 04:11.