Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
False στην συνάρτηση if όμοιων κελιών
Καλησπέρα σε ολους, Θα ήθελα την βοηθειά σας σε κατι που παρατήρησα ανεβάζω το συνημμένο αρχείο. Ενώ έχω δύο όμοια κελιά όταν χρησιμοποιώ την συνάρτηση if μου εμφανίζει false.. Τί ακριβώς είναι διαφορετικό ; και τι πρεπει να κάνω για να μην μου βγάζει false... |
| |||
| |||
Δοκίμασα την παρακάτω συνάρτηση για να συγκρίνω χαρακτήρα-χαρακτήρα τα δύο κελιά =IF(MID(A1;1;F1)=MID(C1;1;F1);"OK";"ERROR") για τιμές του F1 = 1, 2, 3 μου εμφάνιζε ΟΚ. Όταν το F1 = 4 μου έβγαλε ERROR Πως γίνεται να μου εμφανίζει ERROR στα κενά ; |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Κάνοντας δίαφορες δοκιμές διαπίστωσα το εξής: Εσβησα το ΤΔΑ μετά πήγα πάνω στο 8 και εσβησα όλον τον αριθμό, δεν πέιραξα τα κενά. Χρησιμοποίησα την unicode και για το Α1 εβγαλε αποτελεσμα 32 και για το C1 εβγαλε 160. Προφανώς η στήλη C έρχεται απο κάποιο πρόγραμμα. Επίσης χρησιμοποιωντας την TRIM απο το Α1 αφαιρούσε τα κενά διαστήματα ενω απο το C1 οχι.. Νομίζω οτι βρήκα το πρόβλημα δυστυχώς δεν μπορω να βρω πως θα λυθεί. |
|
Καλησπέρα Καθ' ένα από τα συγκρινόμενα κελιά, έχει len 16 και «Οπτικά» είναι ίδια. Αν εφαρμόσουμε: =IF(MATCH(C1;A1;0);"ok") τότε διαπιστώνουμε ότι κατ' αρχήν δεν ταιριάζουν. Αν πάμε ένα βήμα ακόμα και εφαρμόσουμε: =IF(EXACT(A1;C1);"ok") που είναι case sensitive η διαπίστωση ενισχύεται. Άρα θα μπορούσε κανείς να πεί ότι με μια TRIM θα λύσει το πρόβλημα. Εφαρμόζουμε: =IF(TRIM(A1)=TRIM(C1);"OK") αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Αν πατήσουμε F9 σε κάθε μια TRIM γίνεται: =IF("ΤΔΑ 0083517"="ΤΔΑ***** 0083517";"OK") Οπτικά οι αστερίσκοι δεν φαίνονται αλλά υπάρχουν. Που σημαίνει ότι το κελί C1 δεν λειτουργεί σωστά. Παρά την TRIM διατηρεί τα «κενά» που στην ουσία είναι 5 αστερίσκοι και ένα κενό. Πρέπει να δούμε από που και πώς «έρχεται» το C1 (αν έρχεται από κάπου αλλού) Αν αφαιρέσουμε τα κενά και από τα δύο κελιά τότε όλα είναι καλά. Το πρόβλημα λοιπόν είναι στα ενδιάμεσα κενά του C1. Άρα ή πρέπει να καταργήσουμε τα κενά και να έχουμε κάτι τέτοιο: ΤΔΑ_0083517 και στα δύο κελιά (το οποίο είναι και πιο σωστό) ή να «μπούμε» μέσα σε καθ' ένα κελί και αφού διαγράψουμε τα κενά να τα βάλουμε και πάλι, οπότε και θα διορθωθεί το πρόβλημα. |
|
Πολύ σωστά Μάνο σκέφτηκες να δεις τι είδος χαρακτήρας είναι. Το 32 και το 160 στον πίνακα χαρακτήρων εμφανίζονται ως «κενά» αλλά είναι διαφορετικοί χαρακτήρες «κενά» με το 160 να είναι «non braking space». Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 22-03-15 στις 00:48. |
| |||
| |||
Μία άλλη πρόταση σε αυτό Παράθεση:
Σπύρο δεν μπορούμε να αλλαξουμε τους χαρακτήρες , με κάποια macro ίσως , ωστε να είναι ίδιοι ? |
|
Ναι μπορούμε και με VBA αλλά το πρόβλημα για μένα δεν είναι να θεραπεύσουμε αυτό που υπάρχει τώρα αλλά να μην το έχουμε. Πολλές φορές βλέπω σε αρχεία πολλά κενά για να «χωρέσουν» ή να διευθετηθούν κείμενα. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να μην φτάσουμε σε τέτοια σημεία. |
|
Μετά από όλα αυτά όμως θα ήθελα να ρωτήσω την φίλη μας πως γίνεται τα δύο κελιά αυτά να έχουν διαφορετικά κενά; Σίγουρα δεν έρχονται από πληκτρολόγηση. Πως και από που έρχονται (ή έρχεται) αυτά τα κελιά; |
| |||
| |||
Καλημέρα, τα κελιά αυτά το και τα δύο προέχρονται απο αρχείο excel που εξάχθηκε απο προγραμμα SAP. Αυτό που σκεφτηκα είναι να χρησιμοποιήσω την right(a1;7) οπότε θα μου δίνει μόνο τους αριθμούς των τιμολογίων. Αυτο το πράγμα πρώτη φορά το συναντάω τόσα χρόνια δουλευω εξελ δεκαετία, Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και της παρατηρήσεις σας πολύ χρήσιμες πάντα !! |
| |||
| |||
Τό όλο σκεπτικό είναι οτι έχω μια αναφορά με λίστα τιμολογίων και έχω και άλλη μια λίστα με τιμολόγια τα οποια πρεπει να διαγραφούν από την αναφορα οπότε έκανα μια μακροεντολή με την οποια οταν διαβάζει τιμολόγια απο την δευτερη λίστα να σβήνει ολόκληρη την γραμμή στην αναφορα. Ελα όμως που καποια τιμολογια δεν τα διέγραψε εξαιτίας αυτού του προβλήματος. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Συνάρτηση if στην Access | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 21-04-15 09:04 |
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση για αρίθμηση κελιών | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 29-01-14 23:31 |
Συνάρτηση =NumToWords(NumberField, 0, False) | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-12-12 14:58 |
[ Φόρμες ] Μεταβολή στην συνάρτηση iif() | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-08-11 12:25 |
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση για αντιμετάθεση κελιών | fulldeen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 09-03-10 15:50 |
Η ώρα είναι 09:37.