Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Τύπος για υπολογισμό διαίρεσης
Γειά σε όλους. Έχω 3 στήλες στο Excel έστω τις Α1:Α31, Β1:Β32 και C1:C32. Η στήλη Α έχει κατά αύξοντα αριθμό τις ημέρες ενός μήνα με 31 ημέρες, δηλ. 1,2,...31. Οι στήλες Β1:Β32 και C1:C32 μπορεί να περιέχουν αριθμούς ή να έχουν κενά κελιά, μέχρι τα κελιά Β31 και C31. Στα κελιά Β32 και C32 υπολογίζονται τα αθροίσματα (SUM) της κάθε στήλης. Οι αριθμοί που καταχωρούνται σε αυτές τις στήλες δεν είναι απαραίτητο να συγχρονίζονται με τον αύξοντα αριθμό ημέρας του μήνα. Για παράδειγμα μπορεί να έχω τον αριθμό 17 στο Β5, 22 στο Β19 και 5000 στο Β29 ενώ στην άλλη στήλη το 4 στο C6, το 23 στο C12 και όλα τα άλλα κελιά σε αυτές τις 2 στήλες, να είναι κενά. Θέλω στο κελί D1 να υπολογίζω τη διαίρεση του αθροίσματος των 2 στηλών με τον αριθμό που αντιστοιχεί στην μεγαλύτερη κατά ημέρα, εγγραφή μήνα. Δηλαδή για το προηγούμενο παράδειγμα, θα ήθελα να προσθέτει τα Β32 + C32 και να τα διαιρεί με το 29, γιατί το κελί Β29 αντιστοιχεί στην μεγαλύτερη ημέρα του μήνα. Αν είχα αριθμητική τιμή και στο C30 θα έπρεπε το άθροισμα να το διαιρέσει με το 30 κλπ. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Παρακαλώ όχι μακροεντολές μόνο απλοί τύποι. Ευχαριστώ. |
|
Καλημέρα Στις στήλες B, C υπάρχουν διπλότυπες τιμές; Αν ναι, ποιά ημέρα θα ληφθεί υπ' όψιν; Η μεγαλύτερη ή η μικρότερη; |
| |||
| |||
Μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε αριθμός. Απλά αυτό που θέλω είναι να υπολογίζει για τη διαίρεση, την τελευταία προς τα κάτω εγγραφή, για να υπολογίζει τις ημέρες. Είτε αυτή η εγγραφή είναι στην Β στήλη είτε είναι στην C. Αν δηλαδή στην Β στήλη η τελευταία εγγραφή είναι η Β15 και στην C η C12, θα διαιρέσει με τις 15 ημέρες, αν η τελευταία στην Β είναι η Β19 ενώ στη C η C30, να διαιρεί με το 30 ημέρες. Να βρίσκει δηλαδή από τις 2 στήλες την πιο μακρινή καταχώρηση και αυτή να λαμβάνει υπόψη για τη διαίρεση.
|
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Γιώργο, θα πρότεινα να δοκιμάσεις τον τύπο: =(B32+C32)/MAX(IF(B1:C31<>"";ROW(B1:C31))) Επειδή είναι τύπος πίνακα, μετά την πληκτρολόγηση, πάτησε Ctrl + Shift + Enter, ώστε να εγκλειστεί σε άγκιστρα {=(B32+C32)/MAX(IF(B1:C31<>"";ROW(B1:C31)))}. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Ευχαριστώ Γιώργο αλλά μου βγάζει #Δ/Υ. Πήγα στο D1, αντέγραψα τον τύπο που έφτιαξες και πάτησα το Ctrl + Shift + Enter. Το έβαλε μέσα στα άγκιστρα, αλλά δεν μου έβγαλε αποτέλεσμα. Τι δεν έκανα καλά; |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Γιώργο δοκίμασε: =SUM(B1:C31)/MAX(MATCH(;B1:B31;-1);MATCH(;C1:C31;-1)) Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα Δεν ξέρω τι λάθος έκανες. Γιώργο, δες το συνημμένο αρχείο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Ευχαριστώ παιδιά, δούλεψαν και οι 2 τρόποι.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Πρόβλημα με υπολογισμό χρόνου | basman | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-07-16 18:04 |
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση για υπολογισμό υπολοίπου | zana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-04-15 18:50 |
Πρόβλημα κατά την διαδικασία διαίρεσης της βάσης | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 17-02-15 23:09 |
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση πεδίου με υπολογισμό ημερομηνίας | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 27-09-13 20:08 |
Πρόβλημα με υπολογισμό πεδίου | nafnaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-12-12 11:37 |
Η ώρα είναι 06:10.