Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πωλήσεις ημέρας και Αποθήκη
Καλησπέρα, το ονομά μου είναι Παναγιώτης και οι γνώσεις μου στο Excel μέτριες. Πρώτα απ όλα σας δίνω πολλά συγχαρητήρια για την απλόχερη βοήθεια που μας προσφέρετε, Εχω το εξής θέμα, Στο Excel 2007, σε ένα φύλλο εργασίας έχω δημιουργήσει μια αποθήκη, δηλαδή, Barcode, Είδος, Περιγραφή, Τεμάχια κλπ. Σε ένα άλλο φύλλο με scanner χτυπάω τα barcode και παίρνω τις καθημερινές πωλήσεις, έχω χρησιμοποιήσει την vlookup και από παλαιότερο δικό σας αρχείο πήρα μια ρουτίνα που είχατε φτιάξει για να αφαιρεί ταυτόχρονα τα τεμάχια που πουλιούνται από την αποθήκη και έτσι να γνωρίζω το απόθεμα Το πρόβλημά μου είναι ότι δουλεύει για ένα συγκεκριμένο κελί και όχι για όλα τα υπόλοιπα προς τα κάτω, το προσπάθησα αλλά κάτι κάνω λάθος. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων Στο συνημμένο αρχείο είναι η προσπάθεια που έχω κάνει, και θα καταλάβετε περισσότερα. Στο συννημέν |
|
Καλημέρα Στο βιβλίο που ακολουθεί, υπάρχει ένα παράδειγμα αποθήκης. Το παράδειγμα, δεν είναι πρόγραμμα αποθήκης, απλά δείχνει το πως μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα. Τα προγράμματα αποθήκης πρέπει να είναι προσαρμοσμένα 100% στο τι θέλω να πάρω στο τέλος. Εδώ έχουμε: Ιστορικό πωλήσεων ανά ημέρα (ένας τρόπος) Υπόλοιπο αποθήκης (ένας τρόπος) Έλεγχος ορίου ασφαλείας. Στο παράδειγμα αυτό, δεν υπάρχουν έλεγχοι, απαραίτητοι για την λειτουργία ενός σωστού προγράμματος όπως για παράδειγμα: Να έχω ανά πάσα στιγμή υπόλοιπο και όχι μόνο ημέρας Τι θα γίνει αν ο χρήστης τρέξει τον κώδικα περισσότερες από μια φορά την ημέρα και έχω λάθος αποτέλεσμα και άλλα. Λεπτομέρειες στο βιβλίο. |
| |||
| |||
Καλημέρα, φίλε Σπύρο, ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σου, θα το μελετήσω, θα κοιτάξω τις βελτιώσεις μπορώ να κάνω και αν, και θα σας ενημερώσω, ελπιζω να το φτάσω σε ένα καλό σημείο, να το ανεβάσω πάλι στο forum ώστε να βοηθήσουμε και άλλους που χρειάζονται κάτι παρόμοιο. Θα τα πούμε σύντομα, έχουμε διάβασμα τώρα...:) Ευχαριστώ και πάλι. |
| |||
| |||
Γειά σας και πάλι, έχω ένα θεματάκι με το αρχείο, μόλις στο φύλλο DData εισάγω νέα γραμμη και επιλέγω ένα barcode τοτε όλα τα δεδομένα χάνονται απο τις λίστες και το αποτέλεσμα που βγαίνει στα υπόλοιπα κελιά είναι #ΟΝΟΜΑ? πρωσπαθώ να βρώ το λάθος αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνω
|
|
Σε ποιά έκδοση το ανοίγεις 2003 ή 2007
|
| |||
| |||
Έκδοση 2007
|
|
Αντικατέστησε την IFNA με IFERROR Εκ παραδρομής έβαλα την IFNA που είναι για 2013 έκδοση |
| |||
| |||
οκ, φίλε Σπύρο το κάνω αμέσως και θα το ανεβάσω και πάλι όταν το προσαρμόσω, ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σου,
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 31-10-14 στις 10:46. |
| |||
| |||
Το έκανα και δούλεψε κανονικά. Ευχαριστώ αγαπητέ Σπύρο. Θα τα πούμε και πάλι.
|
| |||
| |||
Γεια σου και πάλι αγαπητέ Σπύρο. Προσπάθησα να επεκτείνω λίγο το προγραμματάκι που φτιάξαμε αλλά δυσκολεύομαι κάπως. Η βοήθειά σου θα ήταν πολύτιμη. Προσπάθησα πολύ. απο άλλα παραδείγματα που βρήκα στο φορουμ να το κάνω μόνος μου αλλα δεν τα κατάφερα. Οπως θα δείς και στο συνημμένο στο φύλλο WHouse πρόσθεσα μια στήλη όπου σε κάθε προϊον έχω ορίσει εγώ έναν αριθμό stock. Αυτη η στήλη λοιπον με IF μου δείχνει πιο προϊον χρειάζεται παραγγελία έπειτα απο την ενημέρωση. Επειδη όταν αναπτύξω όλα τα προϊόντα θα είναι αρκετες γραμμες κάτω, σκέφτηκα να γίνεται το εξής. Σε ένα νέο φύλλο (ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ) να περνάνε αυτόματα οι γραμμες των προϊόντων μαζεμένες η μια κάτω απο την άλλη, απο αυτά που χρειάζονται να παραγγελθούν. Δηλαδή να γίνεται έλεγχος στην στήλη J (ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ) του φύλλου WHouse και όποio χρειάζεται να περνάει αυτόματα(αντιγραφή) και στο άλλο φύλλο. Γλυτώνοντας έτσι το μεγάλο scroll προς τα κάτω. Μολις δεις το αρχείο θα καταλάβεις, έχω κάνει διάφορες αλχημείες και με μια στηλη Help όπως είδα απο άλλα παραδείγματα, αλλα είναι πολύ μπακαλίστικο μου φαίνεται. Καθε βοήθεια πολύτιμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ το προτέρων. Παναγιώτης. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Πρότυπα] αποθήκη σε excel | stellios62 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-02-15 19:49 |
[ Εκθέσεις ] Ταξινόμηση ημερομηνίας βαση ημερας | lalosjim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 05-06-14 18:37 |
Πωλήσεις | cybervit | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 13-07-12 18:43 |
[ Ερωτήματα ] Εμφάνιση Ημέρας | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 03-07-11 19:08 |
[ Φόρμες ] Αντιστοιχία Ημερομηνίας - Ημέρας | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-06-11 20:35 |
Η ώρα είναι 20:10.