Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Λόγω δουλειάς εψαξα λίγο καποια module, Μηπως είναι ευκολο καποιος να μου εξηγήσει το παρακατω LastRow = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row απ΄ ότι έχω καταλάβει πηγαίνει στην τελευταία γραμμή της στήλης Α όμως τί σημαίνουν τα Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row Επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής σε καποια αρχεία excel καποιες στήλες που περιέχουν νούμερα τα κελιά έχουν την ιδιότητα text και έχουν στην πάνω αριστερή γωνία ένα πράσινο σημαδάκι. Πως μπορώ να τους δίνω ιδιότητα Number μέσα απο μάκρο ; κάθε φόρα δεν είναι ο ίδιος αριθμός κελιών... ευχαριστώ εκ των προταίρων |
|
![]()
Καλησπέρα Για το πρώτο θέμα Οι κινήσεις στην excel, μέσα σε ένα φύλλο, με τα βελάκια του πληκτρολογίου, είναι δύο: Προς τα κάτω xlDown και προς τα επάνω xlUp Επειδή όταν κινούμαστε xlDown, υπάρχει πιθανότητα να «πέσουμε» σε κενό δεδομένων και να έχουμε σφάλμα, χρησιμοποιούμε σχεδόν πάντα το xlUp. Αυτό σημαίνει ότι θα πάει πρώτα στον πάτο του φύλλου και μετά θα ανέβει και θα «τρακάρει» στην πρώτη γραμμή που θα βρει με δεδομένα από κάτω προς τα επάνω. Η έκφραση LastRow = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row σημαίνει (σε ελεύθερη μετάφραση) Η τελευταία γραμμή (ορίζεται ως μεταβλητή) = Κελιά(Μέτρησε μου γραμμές, στην Α στήλη).Πως; προς τα επάνω.και δώσε μου την γραμμή που θα βρεις με δεδομένα Αποδίδει αριθμό γραμμής και ορίζεται συνήθως ως Long Για να έχουμε την πρώτη διαθέσιμη «κενή» γραμμή βάζουμε Row + 1 Για το δεύτερο θέμα Περίπτωση α' Επιλογή περιοχής με κελιά κειμένου Μορφοποίηση σε Γενική και Μέσα από την Excel στην κορδέλα >> Δεδομένα >> Κείμενο σε στήλες >> Σταθερού μήκους >> Τέλος Περίπτωση β' με κώδικα Κώδικας: Sub test() With Range("A1:A20") 'Αλλάξτε ανάλογα .NumberFormat = "General" .Value = .Value End With End Sub |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια :) Δεν είχα καμια αμφιβολία ότι θα με εξυπηρετούσε η κοινότητα άμεσα :) |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γράφημα] Εμανίζει "$" αντί "€" | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 24-08-14 11:43 |
Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα | antonib | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-09-12 20:58 |
[ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-10-10 15:33 |
[ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 16:24 |
Η ώρα είναι 00:47.