Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στο φόρουμ, το ίδιο θέμα έχω ανοίξει και στην κατηγορία word αλλά το βάζω και εδώ γιατί δεν είμαι σίγουρη που πρέπει να πάει. Πρέπει να ετοιμάσω κάποιες φόρμες στο word τις οποίες θα τις έχω σαν πρότυπο. Απλά σε ορισμένες σειρές του εγγράφου θα αλλάζουν κάποια στοιχεία σύμφωνα με τα προϊόντα. Αυτές οι αλλαγές θα ενημερώνονται από μια λίστα του excel. Π.χ. οι ποσότητες, οι κωδικοί, οι ονομασίες των προϊόντων κλπ. Έχω προσθέσει στο word πεδίο mergefield αλλά μέχρι εκεί.. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για την συνέχεια? Ευχαριστώ |
|
![]()
Καλησπέρα Υποθέτω, η φόρμα στο έγγραφο περιέχει κάποια κείμενα και ένα πίνακα Word, με κελιά εξαρτώμενα από κελιά περιοχής excel. Βάλε, το αρχείο excel δεξιά στην οθόνη. Βάλε, το αρχείο Word αριστερά στην οθόνη. Κάνε copy το κατάλληλο κελί στην excel και στο ανάλογο πεδίο Word, κάνε από την κορδέλα: Paste > Paste special > Paste link > Unformatet text Όταν τελειώσουν όλες οι απαιτούμενες επικολλήσεις, δοκίμασε να αλλάξεις μια τιμή στην excel. Αν έχεις 2013 η ενημέρωση γίνεται αυτόματα. Στο 2010, 2007 πιθανόν να χρειαστεί στο Word πεδίο: Δεξί κλικ > Update link Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι τέτοιο. Αν είναι κάτι άλλο, ανέβασε αρχεία με οδηγίες. |
| |||
| |||
![]()
Στο excel εχω μια στηλη με επικεφαλιδα ΚΩΔ και σε αυτην ξεκιναει απο το 125 εως το 200. Δηλαδη 75 κωδικοί ο καθε ένας κατω απο τον αλλον. Στο word θελω, να κανω ενα εγγραφο χωρίς πινακες και κελια. Μεσα σε σημείο μιας παραγράφου θελω να εχω τον κωδικο και το ονομα του προιοντος. Μεσα απο το ιδιο αρχειο word που θελω να το εχω σαν πρότυπο, με ενα κλικ να αλλαζουν τα στοιχεια και να μπαινουν του δευτερου προιοντος, απο την επομενη γραμμη του excel δηλαδη και το ίδιο για τις επομενες γραμμες του excel. Δεν εχω καποιο αρχειο ετοιμο Σπυρο για σου δωσω να καταλαβεις. Αν παλι ειναι δυσκολο να καταλαβεις θα ανεβασω ενα excel και ενα word με λεπτομερειες γιατι οπως και να το κανουμε δυσκολα βρισκεις τι σχεδια εχει ο καθένας στο μυαλο του! Σε ευχαριστω πολυ Σπυρο
|
|
![]()
Ok όταν ετοιμάσεις κάτι ανέβασέ το
|
| |||
| |||
![]()
Πιστεύω πλέον να είναι πιο εύκολο..!
|
|
![]()
Ρίξε μια ματιά στο αποτέλεσμα. Αυτό θέλεις; |
| |||
| |||
![]()
Ναι Σπύρο σε ευχαριστώ! Είσαι κι ο πρώτος! Έκανες πάλι τα μαγικά σου!! Τι πρέπει να κάνω για να ολοκληρώσω το word μου?
|
|
![]()
Δεν ξέρω τι μπορεί να θέλεις για παρακάτω. Εξαρτάται. Το έγγραφο αφού θα ενημερωθεί (κατ' επιλογήν στο άνοιγμα) μετά .... προφανώς θα βάλεις κάποιο ενημερωτικό κείμενο, για να συνοδεύει τα δεδομένα (πεδία); |
| |||
| |||
![]()
Καλημερα, ναι ετσι ακριβως θα γινει Σπυρο, αλλα ακομη δεν μπορεσα να καταλαβω ορισμενα πραγματα! Πως συνδεεις το word με το excel?? Και επισης μπορει να θελω καποια στιγμη να προσθεσω ακομη ενα πεδιο στο word για μια νεα στηλη του excel. Πως θα τα συνδεσω? Αποριες αλυτες για μενα, παιχνιδακι για σενα ![]() |
|
![]()
Καλησπέρα Τα βήματα είναι τα εξής: 1 Δημιουργία πεδίων Από την κορδέλα εισάγεις πίνακα, με ένα πεδίο και τον τροποποιείς στην καρτέλα με τα εργαλεία πίνακα > Σχεδίαση. Εδώ τροποποιήθηκε να μοιάζει με μια γραμμή. 2 Σύνδεση Στην κορδέλα, στην συγχώνευση αλληλογραφίας, χρειαζόμαστε τα 2 κουμπιά που φαίνονται στην εικόνα Image 1. Πρώτα το # 1 αριστερά Κλικ και ανοίγει η λίστα που φαίνεται στην 2 η εικόνα Image 2. Θα ανοίξει διάλογος, που θα πρέπει να επιλέξεις από τον υπολογιστή, το αρχείο που θα συνδεθεί το Word. Μετά το # 2 δεξιά Θα ανοίξει το παράθυρο της 3ης εικόνας Image 3, όπου θα επιλέξεις (tick) ,τα πεδία που θα συνδεθούν. Εδώ έχουν επιλεγεί όλα. Θα μπορούσε να είναι όμως, μερικά από αυτά (όσα χρειαζόμαστε). 3 Ενημέρωση Η ενημέρωση γίνετε αυτόματα, με το άνοιγμα του Word. Mας ρωτάει, αν θα συνδεθούμε και αν έχουμε μετακινήσει τα αρχεία σε άλλη διαδρομή, θα μας οδηγήσει να ενημερώσουμε το νέο Path. 4 Εργασία στην excel Ενημερώνουμε το αρχείο excel, όποτε και αν χρειαστεί χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν το Word. Η ενημέρωση θα ακολουθήσει την πιο πάνω διαδικασία (3) αυτόματα. 5 Νέα πεδία στο Word Τοποθετούμε τον κέρσορα (Image 4) και Enter για δημιουργία χώρου για νέο πίνακα (βήμα 1) |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Ομαδική εισαγωγή στοιχείων | steliosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 22-07-16 23:20 |
[ Φόρμες ] Επιλογή από λίστα και εμφάνιση λοιπών στοιχείων. | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-01-12 16:03 |
[Μορφοποίηση] Μεταφορά στοιχείων από excel σε word | skantzo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-10-10 00:36 |
Η ώρα είναι 22:12.