Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σας Η δουλειά που κάνετε είναι απίθανη! Μπράβο σε όλους σας! Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω εάν κάποιος μπορεί και έχει χρόνο. Σε παλιότερο θέμα, με τον ίδιο τίτλο, υπήρχε το αρχείο που σας επισυνάπτω.Υπολογίζει τις ώρες που έχει δουλέψει ο κάθε υπάλληλος σε νυχτερινές, πρωινές κτλ. Καταπληκτική δουλειά! Προσπαθώ να το προσαρμόσω στις δικές μου ανάγκες. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Εγώ έχω μόνο τους εξής περιορισμούς: Νυχερινές από 22:00-06:00 Πρωινές από 08:00-22:00 Αργίες -Kυριακές από 06:00-22:00 Aργίες νυχτερινά από 22:00-06:00. Εάν δείτε στο φύλλο Tables έγω βάλει ως έναρξη ότι η νύχτα είναι στις 22:00. Όλα καλά μέχρι να βάλω ότι κάποιος δούλεψε 0:00 έως 6:00. Δεν τις υπολογίζει εάν βάλω έναρξη της βάρδιας του το 0:00. Δεν καταλαβαίνω και πλήρως τις συναρτήσεις που έχει χρησιμοποιήσει ο δημιουργός του (στις αποκρυμμένες στήλες) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το διορθώσω. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Χρύσα δοκίμασε να βάλεις 24:00 αντι για 0:00. Νομίζω οτι ετσι δουλευει. Φιλικά |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί; Εάν δεν σου κάνει κόπο βέβαια! Και πάλι ευχαριστώ! |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Την ίδια απορία έχω και εγω γιατί γίνεται αυτό. Το ανακάλυψα τυχαία. Θα μπορούσε ο δημιουργός ή κάποιος άλλος να μας το εξηγήσει για να μας λυθεί η απορία. Φιλικά |
|
![]()
Καλησπέρα σας. Το πρόβλημα προέρχεται από το γεγονός του ότι είχα χρησιμοποιήσει την συνάρτηση TEXT στο πρωτότυπο BARDIES_01.xls που είχε φτιαχτεί για περιβάλλον ελληνικού Excel και όχι αγγλικού ή οτιδήποτε άλλο. Οι βασικές διορθώσεις που πρέπει να γίνουν είναι 2: 1) στο κελί Tables!$D$2 θα πρέπει να παραμείνει το 0:00 αφού το 0:00 είναι η αρχή μιας μέρας. 2) για να δουλέψει σε αγγλική έκδοση του Excel στην γραμμή 6 του φύλλου Model (που θα πρέπει πρώτα να γίνει εμφανής) πρέπει να αντικατασταθεί το "[ω]:λλ" με "[h]:mm" σε όλα τα κελιά από το C6 μέχρι το GF6. Έτσι για τον μήνα Μάιο του 2014 το κελί GC6 θα πρέπει να περιέχει τον τύπο =LEFT(GA4;1)&TEXT(GC5;"[h]:mm") αντί του =LEFT(GA4;1)&TEXT(GC5;"[ω]:λλ") και να δείχνει Α0:00 δηλαδή αργία και βάρδια από ώρα 0:00 Τέλος καλό θα είναι να εφαρμόσουμε την μορφοποίηση υπό όρους που έχω πει στο αρχικό θέμα (http://www.ms-office.gr/forum/11582-post7.html), για να βλέπουμε πότε υπάρχει υπερκάλυψη ανάμεσα στις βάρδιες. Κάποιος που δουλεύει στις 26/5/2014 από 22:00 έως 08:00 δεν μπορεί να δουλεύει και στις 27/5/2014 από τις 0:00 έως τις 6:00 που έχει το παράδειγμα της Χρύσας. Όσο για το 24:00 αντί 0:00, είναι λάθος, και το σύνολο κατακόρυφα δεν είναι σωστό. Αν εφαρμόσουμε την μορφοποίηση υπό όρους θα γίνουν εμφανή τα λάθη. Δεν γίνεται κάποιος να δουλέψει από τις 24:00 έως τις 06:00 ή οποιαδήποτε άλλη ώρα της ίδιας μέρας. Στις 24:00 τελειώνει η μέρα και περνάμε στην επόμενη. Φιλικά Θανάσης. |
| |||
| |||
![]()
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ Θανάση Όταν αντικαταστήσω το [ω]:λλ, μου βγάζει "τιμή". Και δεν έχω αγγλικό excel... |
| |
![]() Παράθεση:
Όπως σου είπα στο κελί Tables!$D$2 θα πρέπει να παραμείνει το 0:00 και καλό θα είναι να εφαρμόσουμε την μορφοποίηση υπό όρους που έχω πει στο αρχικό θέμα (http://www.ms-office.gr/forum/11582-post7.html), για να βλέπουμε πότε υπάρχει υπερκάλυψη ανάμεσα στις βάρδιες. Στο παράδειγμα που ανέβασες "ΩΡΑΡΙΟ 2.xlsx" αν διορθώσεις/επαναφέρεις το Tables!$D$2 σε 0:00 και φροντίσεις να μην έχεις υπερκάλυψη στις βάρδιες για τον ίδιο υπάλληλο δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Πες μας τι τελικά έκανες. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Θανάση Επισυνάπτω το αρχείο με τις διορθώσεις που μου υπέδειξες. Συνεχίζω να έχω πρόβλημα. Δες τις ώρες που έχω περάσει στο Model!EW8:FD8. Αυτό που θέλω να μου βγάλει στο GH8 είναι ότι δούλεψε 4 ώρες νύχτα (συν τις 4 ώρες πρωί). Σε έχω ζαλίσει και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων Φιλικά Χρύσα |
|
![]()
Καλημέρα Χρύσα. Υπάρχει όντως πρόβλημα και προέρχεται από από το γεγονός του ότι το Model!FI8 είναι κενό. Το κενό θεωρείτε μηδέν και έτσι θεωρεί ότι ο Υπάλληλος_01 στις 29 αρχίζει βάρδια από τις 0:00 Γι'αυτό και το όνομα γίνεται κόκκινο (υπερκάλυψη βάρδιας από 0:00 έως 3:00 στις 29/5). Διόρθωσα τον τύπο στο Model!Κ8 από =IF(AND(H8>0;D8>I8);"Err";SUM(.... σε =IF(AND(H8>0;D8>I8;I8<>"");"Err";SUM(.... και το αντέγραψα (με σύρσιμο) προς τα κάτω μέχρι το Model!Κ16. Στη συνέχεια αντέγραψα την περιοχή Model!I8:N16 (με σύρσιμο) προς τα δεξιά μέχρι το GF16. Νομίζω ότι τώρα είναι σωστό. Δες το συνημμένο Σ'ευχαριστώ για την συμμετοχή σου και τον εντοπισμό του λάθους. ![]() Θανάσης ΥΓ. Θα βάλω και μια αναφορά διόρθωσης στο αρχικό μήνυμα, για όσους ξεκινήσουν από εκεί. |
| |||
| |||
![]()
Πολύ ωραία Θανάση! Γιατί όμως τώρα δε βγάζει στο Models!GG8 κτλ τα σύνολα; |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμός ωρών από βάρδιες | αννα_κεσσσ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 24-09-18 15:01 |
[Excel07] Υπολογισμός ωρών Υπερωριών | bill72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 15-11-16 07:58 |
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός ωρών | prittpritt | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 29 | 27-04-16 10:43 |
[Excel07] Υπολογισμός ωρών | prittpritt | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-10-14 10:57 |
[Συναρτήσεις] Βάρδιες , 7ήμερα , υπολογισμός υπερωριών, αυτόματη συμπλήρωση | steliosd | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 24-07-12 21:29 |
Η ώρα είναι 10:00.