Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύνθετη μετατροπή από γραμμές σε στήλες
Καλησπέρα σε όλους!!! Ψάχνοντας στο φόρουμ δεν βρήκα κάτι παρόμοιο με το πρόβλημά που έχω, οπότε και σας το αναφέρω. Έχω ένα αρχείο Excel με 2 στήλες. Στην 1η στήλη έχω τον κωδικό πελάτη και στην 2η στήλη κάποιους κωδικούς εξετάσεων (χωρίζονται με κενό) οι οποίοι κωδικοί αντιστοιχούν στον συγκεκριμένο πελάτη της κάθε γραμμής. Θα μπορούσα με κάποια συνάρτηση ή οτιδήποτε άλλο οι κωδικοί των εξετάσεων να εμφανίζονται ένας-ένας ανά γραμμή και δίπλα ο αντίστοιχος πελάτης; Σας επισυνάπτω και ένα αρχείο-παράδειγμα πως είναι τώρα και πως θα ήθελα να το μετατρέψω ώστε να γίνω και πιο κατανοητή. Ευχαριστώ πολύ! Νάσια |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Νάσια, δες ένα παράδειγμα με χρήση VBA στο συνημμένο. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα Τάσο! Το δούλεψα με το αρχείο μου, το οποίο είναι πολύ μεγάλο και δούλεψε μία χαρά!!!! Σ' ευχαριστώ παααααάρα πολύ!!!! Νάσια |
| |||
| |||
Φίλοι του φόρουμ Καλησπέρα. Φίλε Τάσο γεια σου Επειδή θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω και εγώ αλλά με διαφορετικό τρόπο μπορεί να γίνει να ξεχωρίζει τις τιμές με κόμμα;; δηλ εγώ θέλω στην 1η στήλη να υπάρχει ένας αριθμός π.χ 120/12-11-2014 και στην 2η στήλη ονόματα π.χ Παπαγάλος Χρήστος, Αετός Παναγιώτης και να γίνεται 120/12-11-2014 Παπαγάλος Χρήστος 120/12-11-2014 Αετός Παναγιώτης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Χρήστο, αν κατάλαβα καλά,αυτό που ζητάς είναι η συνένωση 2 κελιών σε ένα δηλαδή : =A2 & " " & B2 Με τα κόματα δεν το πολυκατάλαβα. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
Καλημέρα Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά μου κάνει εντύπωση Χρίστο (και πολλοί άλλοι φίλοι που τα χρησιμοποιούν) πως ένα τέτοιο κελί "120/12-11-2014 Παπαγάλος Χρήστος" θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πάρω πληροφορίες πχ όνομα, ημερομηνία κλπ με φίλτρο ή τύπο Γιατί πρέπει να κάνω την ζωή μου δύσκολη... Υπάρχουν χιλιάδες στήλες και γραμμές διαθέσιμες Γιατί τα στριμωχτούν όλα αυτά σε ένα κελί με κόμματα, κάθετες κλπ ; Απλά αναρωτιέμαι... |
| |||
| |||
Φίλοι του φόρουμ Καλημέρα Ίσως δεν σας έδωσα να καταλάβετε σωστά τι θέλω και συγνώμη γι' αυτό. Αυτό που θέλω είναι στην στήλη Α2 να γράφω ένα αριθμός π.χ 120/12-11-2014 και στην στήλη Β2 να γράφω ονόματα π.χ Παπαγάλος Χρήστος, Αετός Παναγιώτης κλπ και μετά όπως είναι το πρόγραμμα πατώντας το κουμπί Διάσπαση-Αντιμετάθεση να γίνεται Στις στήλες D......120/12-11-2014 120/12-11-2014 και στις στήλες E..... Παπαγάλος Χρήστος Αετός Παναγιώτης δηλ. όπως είναι το πρόγραμμα απλά η διάσπαση-αντιμετάθεση να γίνεται όπου υπάρχει (,) στην στήλη Β2 και αυτό το θέλω για αλφαβητικό ευρετήριο δηλ. σε κάθε όνομα να υπάρχει ο διπλανός αριθμός. Πιστεύω τώρα να έγινα κατανοητός. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Φίλε Χρήστο, όταν θέλεις να διαχειρίζεσαι δεδομένα χωρίς να καταφεύγεις σε ακραίες λύσεις, θα πρέπει να φροντίζεις να είναι "καθαρά" ευθύς εξαρχής. Θα έπρεπε όταν συνένωνες τους αριθμούς αυτούς να λάβεις υπόψη σου και την παιρετέρω επεξεργασία τους; Λύση: Υπό την προϋπόθεση ότι τα ονόματα είναι χωρισμένα με κόμμα (Παπαγάλος Χρήστος, Αετός Παναγιώτης) Άλλαξε στον κώδικα τη γραμμή: ArrExams = Split(WorksheetFunction.Trim(c.Offset(, 1).Value)) με τη γραμμή: ArrExams = Split(WorksheetFunction.Trim(c.Offset(, 1).Value), ",") Συμπληρωματικά: Όλος ο κώδικας με δυνατότητα αφαίρεσης κενών στην αρχή και στο τέλος του ονόματος: Κώδικας: Sub TranansposeRecordDetails() Dim rng As Range, c As Range, ArrExams As Variant, i As Integer, LastRow As Long Set rng = Range(Cells(3, 1), Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp)) For Each c In rng If Trim(c.Offset(, 1).Value) = vbNullString Then c.Offset(LastRow, 3).Value = "'" & c.Value Else ArrExams = Split(WorksheetFunction.Trim(c.Offset(, 1).Value), ",") For i = 0 To UBound(ArrExams) c.Offset(LastRow + i, 3).Value = "'" & Trim(c.Value) c.Offset(LastRow + i, 4).Value = "'" & Trim(ArrExams(i)) Next LastRow = LastRow + i - 1 End If Next End Sub Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 29-03-14 στις 10:11. |
| |||
| |||
Φίλοι του φόρουμ Καλησπέρα σας. Φίλε Τάσο για μία ακόμα φορά σε ευχαριστώ είναι αυτό που ήθελα. Όπως προανέφερα το θέλω έτσι γιατί έτσι είναι τα υπάρχοντα αλφαβητικά βιβλία Σε ευχαριστώ για πολλοστή φορά Νάσε καλά να μας βοηθάς και εσύ και οι άλλοι φίλοι. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Μορφοποίηση] Περιορισμός πρόσβασης σε στήλες και γραμμές | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-01-14 20:50 |
[Γενικά] Περιορισμός φύλλου σε λιγότερες γραμμές ή στήλες | ataktos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-01-13 08:02 |
[ Φόρμες ] Σύνθετη αναζήτηση εγγραφών | marpapa | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 19-07-12 23:50 |
Η ώρα είναι 20:06.