Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Πολλαπλό φιλτράρισμα και διαγραφή δεδομένων

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-02-14, 16:07
Όνομα: Παντελής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή Πολλαπλό φιλτράρισμα και διαγραφή δεδομένων

Γεια σας,

Έχει κολλήσει το μυαλό μου για το πώς θα το κάνω αυτό κι επίσης έχω ψάξει στο google αλλά δεν βρίκσω αυτό που θέλω.

Έστω ότι έχω 3 sheets: Basic, Inactive και SMS.

Τα 3 sheets δεν έχουν την ίδια δομή. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής:
1) Συγκρίνω την στήλη Α του Basic με την στήλη C του Inactive. Όταν υπάρχει ίδια τιμή, τότε σβήνω όλη τη σειρά του Basic. Ουσιαστικά, συγκρίνω δύο στήλες σε διαφορετικά sheets και εάν βρω κοινή εγγραφή, σβήνω όλη τη σειρά του πρώτου φύλλου.

2) Στο νέο πλέον sheet (το Basic αφού φύγουν οι εγγραφές μετά από σύγκριση με το Inactive) θέλω να συγκρίνω τη στήλη B του Basic με τη στήλη A του SMS και όπου βρω ίδια τιμή, τότε να αντιγράψω όλα τα δεδομένα του Basic σε νέο sheet αλλά μόνο τις γραμμές για τις οποίες έχω ίδια εγγραφή μεταξύ Basic και SMS
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-14, 09:36
Όνομα: Θανάσης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Καλημέρα
Ανέβασε δείγμα αρχείου
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-14, 10:22

Προεπιλογή

Οκ,

Βάσει του δείγματος που επισυνάπτω θέλω το εξής:
1)Συγκρίνω το sheet Basic με το sheet Inactive, βάσει της στήλης Code του Basic και της στήλης Number του Inactive. Όπου βρίσκεται κοινό νούμερο μεταξύ των δύο στηλών, τότε η αντίστοιχη γραμμή στο sheet Basic Θα διαγράφεται.

2)Από το αποτέλεσμα του προηγούμενου task, συγκρίνω το ανανεωμένο Basic με το SMS sheet, συγκρίνοντας τη στήλη Phone του Basic Με τη στήλη του SMS. Όπου βρίσκεται κοινό νούμερο μεταξύ των δύο στυλών, τότε θέλω να μείνουν οι αντίστοιχες γραμμές στο Basic, να διαγραφούν οι υπόλοιπες γραμμές και από το SMS sheet, ότι βρέθηκε ίδιο με την στήλη του Basic να διαγραφεί από την στήλη SMS sheet.

Πρακτικά, έχω π.χ. ένα sheet με όλα τα άτομα και ένα sheet με τα ανενεργά άτομα. Στο πρώτο, συγκρίνω τα sheets με όλα τα άτομα και τα ανενεργά και ουσιαστικά, αφαιρώ τα ανενεργά από όλα τα άτομα και μου μένουν μόνο τα ενεργά άτομα.

Έπειτα, στο βήμα δύο, έχω μία στήλη σε ένα sheet (SMS) που έχω κάποια τηλέφωνα. Θέλω να συγκρίνω αυτή τη στήλη με τη λίστα των ενεργών. Ότι δεν υπάρχει και στα δύο sheets φεύγει από τη λίστα των ενεργών και ότι υπάρχει και στις δύο, φεύγει από τη λίστα με τα τηλέφωνα.

Το αποτέλεσμα είναι να έχω όλους τους ενεργούς των οποίων τα τηλέφωνα υπάρχουν στο SMS sheet και να κρατήσω στο SMS τα τηλέφωνα που δεν υπάρχουν στους ενεργούς.

Ζητώ συγνώμη εάν τα λέω μπερδεμένα
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls test.xls (72,5 KB, 28 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-14, 19:12
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Παντελή δες μια λύση στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Χρησιμοποιείται επανειλημμένα το σύνθετο φίλτρο.

Θα μπορούσες να την προσαρμόσεις στα δεδομένα σου και πιθανόν να την αυτοματοποιήσεις με την καταγραφή μακροεντολών.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls test.xls (92,0 KB, 29 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-14, 20:04
Όνομα: Θανάσης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Παντελή δες άλλη μια λύση στο επισυναπτόμενο αρχείο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls test (3).xls (78,0 KB, 43 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-02-14, 08:47
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Εφ' όσον θέλουμε σύγκριση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο μια match και να έχουμε αποτέλεσμα
Το ερώτημα βασικά χωρίζεται σε 3 μέρη κατά τον Παντελή
ΕΝΑ
<<Στο πρώτο, συγκρίνω τα sheets με όλα τα άτομα και τα ανενεργά και ουσιαστικά, αφαιρώ τα ανενεργά από όλα τα άτομα και μου μένουν μόνο τα ενεργά άτομα.>>
ΔΥΟ
<<Έπειτα, στο βήμα δύο, έχω μία στήλη σε ένα sheet (SMS) που έχω κάποια τηλέφωνα. Θέλω να συγκρίνω αυτή τη στήλη με τη λίστα των ενεργών.
Ότι δεν υπάρχει και στα δύο sheets φεύγει από τη λίστα των ενεργών >>
ΤΡΙΑ
<<και ότι υπάρχει και στις δύο, φεύγει από τη λίστα με τα τηλέφωνα. >>
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
1. Στο φύλλο Basic =match(D2;σε φύλλο InactiveE:E;0) στην Η στήλη και πάμε κάτω όσο χρειαστεί
Όσα αποτελέσματα δεν είναι #N/A με special cells επιλογή >τύποι>tick μόνο αριθμοί
και διαγραφή όλη η γραμμή
2. Στο φύλλο Basic =match(F2;σε φύλλο SMSA:A;0) στην Η στήλη και πάμε κάτω όσο χρειαστεί
Όσα αποτελέσματα είναι #N/A με special cells επιλογή >τύποι>tick μόνο σε σφάλματα
και διαγραφή όλη η γραμμή και ταυτόχρονα αλλά αντίστροφα
3. Στο φύλλο SMS =match(A2;σε φύλλο Basic F:F;0) στην B στήλη και πάμε κάτω όσο χρειαστεί
Όσα αποτελέσματα είναι Number με special cells επιλογή >τύποι>tick μόνο σε Numbers
και διαγραφή όλη η γραμμή

Μπορείτε να κάνετε καταγραφή των βημάτων με το Macro recorder και με μικρές διορθώσεις
(ή και καθόλου) να έχετε έναν αυτοματισμό για να γίνεται εκκαθάριση στα φύλλα κάθε φορά
που είναι απαραίτητο
Σημειώστε ότι η καταγραφή θα δουλέψει μόνο αν δεν αλλάξει η δομή των και ονομασία των φύλλων
και αν υπάρχουν όντως διπλότυπα στα φύλλα που χρειάζονται εκκαθάριση

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 19-02-14 στις 18:59. Αιτία: ορθογραφία
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-14, 13:30

Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσα να δω κάτι αλλά θα τα δω σήμερα και θα επανέλθω να ενημερώσω για την κάλυψη του θέματος!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Διαγραφή δεδομένων anestaki Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 28-12-15 20:43
[Γενικά] καταμετρηση δεδομενων μετα απο φιλτραρισμα GreekPowers Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 15-10-15 22:04
[VBA] Διαγραφή δεδομένων gfevran Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 10-05-14 20:06
[VBA] Πολλαπλό άνοιγμα αρχείων και εισαγωγή δεδομένων Flashgordon61 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 16-06-12 12:22
[VBA] διαγραφή δεδομένων misirlis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 28-11-10 20:52

Η ώρα είναι 04:03.