Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πλήθος μοναδικών ημερομηνιών στο Excel
Καλημέρα, Στη στήλη Α έχω μπερδεμένες ημερομηνίες που πολλές φορές είναι η ίδια πάνω από μια φορά. Ανάμεσα στις ημερομηνίες έχω και κενά κελιά. Στη στήλη Β έχω το ΟΚ ή ΝΟΚ. Ερώτηση: Πως μπορώ να μετρήσω το πλήθος των μοναδικών ημερομηνιών της στήλης Α, χωρίς να υπολογίσει βέβαια τα κενά κελιά, με το κριτήριο να είναι ΟΚ; Επισυνάπτω και το παράδειγμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Σεραφείμ |
| |||
| |||
Καλησπέρα Σεραφείμ, για το παράδειγμα που ανέβασες, θα σου πρότεινα τον τύπο πίνακα: =SUM(IFERROR(SIGN(FREQUENCY(IF(B2:B22="ΟΚ";A2:A2 2);IF(B2:B22="ΟΚ";A2:A22)));0)) Αφού αντιγράψεις τον τύπο στη γραμμή των τύπων θα πατήσεις Ctrl + Shift + Enter για να μετατραπεί σε τύπο πίνακα και να πάρει τη μορφή: {=SUM(IFERROR(SIGN(FREQUENCY(IF(B2:B22="ΟΚ";A2:A 22);IF(B2:B22="ΟΚ";A2:A22)));0))} Σημειώνεται ότι αν κάποιο κελί στη στήλη Α είναι κενό το αντίστοιχο στην Β δε θα έχει τιμή «ΟΚ» Φιλικά/Γιώργος |
|
Καλησπέρα Μια εντελώς διαφορετική μέθοδος στο βιβλίο που ακολουθεί. Αναλυτικά μέσα στο βιβλίο τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα της μεθόδου αναλόγως τις συνήθειες του καθ' ενός... Οι φίλοι με 2010 η 2013 μπορούν να χρησιμοποιούν και Slicers |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Θανάση, αν εφαρμόσουμε τον τύπο που προτείνεις στα δεδομένα: Κώδικας: A2 3/1/2014 B2 "ΟΚ" A3 3/1/2014 B3 "ΝΟΚ" Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα, Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Η συνάρτηση του Γιώργου δούλεψε σωστά. Σπύρο, μου άρεσε η ιδέα σου για pivot table. Θα χρειαστεί για αργότερα. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη σπουδαία δουλειά που κάνετε εδώ μέσα. Σεραφείμ |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Πλήθος ενός χαρακτήρα | ggreg75 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-06-15 15:11 |
[VBA] ComboBox Πλήθος Εκτυπώσεων | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-11-14 23:13 |
[ Πίνακες ] ΠΛΗΘΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 12-06-14 20:57 |
[Γενικά] Εμφάνιση μοναδικών τιμών | φωτης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 08-11-11 22:50 |
[ Πίνακες ] Πλήθος Εγγραφών σε πίνακα. | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-02-10 11:21 |
Η ώρα είναι 21:05.