Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Λήψη δεδομένων από πολλά φύλλα υπολογισμού

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-01-14, 22:15
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Λήψη δεδομένων από πολλά φύλλα υπολογισμού

Καλησπέρα σε όλους,

για το παρακάτω θέμα έχω ψάξει κι έχω "γκουγκλάρει" πάρα πολύ. Είμαι σίγουρος ότι κάπου υπάρχει κάποια λύση αναρτημένη (και μάλιστα "εύκολη"), ωστόσο για κάποιο λόγο δε μπορώ να την εντοπίσω.
Ψάχνοντας για τη λύση περιήλθε στην αντίληψή μου το forum σας και μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα από την εξειδικευμένη και άμεση βοήθεια που προσφέρεται στους χρήστες, από το πιο απλό ως το πιο σύνθετο πρόβλημα. Προχωρώ στο θέμα μου:

Σε ένα αρχείο excel έχω 13 φύλλα, ένα για κάθε μήνα και το πρώτο φύλλο συγκεντρωτικό.
Στο συγκεντρωτικό φύλλο προσπαθώ στο κελί Α1 να δώσω την τιμή Β1 του Ιανουαρίου,
στο κελί Α2 την τιμή Β1 Φεβρουαρίου,
Α3->Β1 Μαρτίου,
Α4->Β1 Απριλίου κ.ο.κ.

Δίνω στο συγκεντρωτικό φύλλο την τιμή "=january!Β1" στο κελί Α1. Ομοίως, στο κελί Α2 δίνω την τιμή "=february!Β1". Όταν όμως τραβάω προς τα κάτω την λαβή της αυτόματης συμπλήρωσης στην στήλη Α, δε μου δίνει τους επόμενους μήνες (δηλαδή την τιμή του κελιού Β1 για Μάρτιο, Απρίλιο κλπ) αλλά τις τιμές των κελιών Β2, Β3 κλπ για Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Δεν ξέρω αν προδίδομαι ως άσχετος με το πρόβλημα που σας παρέθεσα, είμαι αυτοδίδακτος και μέχρι πρότινος θεωρούσα τις γνώσεις μου στο excel μετρίου επιπέδου...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-01-14, 00:18
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Χρήστο καλώς ήλθες στην παρέα μας!
Στο βιβλίο που ακολουθεί γίνεται συγκέντρωση των τιμών κελιού B1
από διάφορα φύλλα σε ένα total φύλλο στην στήλη C από C3...και κάτω
Η μέθοδος (σε 3 βήματα) αυτή δεν επηρεάζεται από αλλαγές στην σειρά,
την ονομασία, την διαγραφή ή την προσθήκη φύλλων.
Λεπτομέρειες στο βιβλίο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Post_Multy.xls (86,5 KB, 112 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-01-14, 16:44
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Σπύρο,

άμεση και κατατοπιστική απάντηση (όπως το περίμενα), την προσάρμοσα στο αρχείο μου και δουλεύει μια χαρά. Ευχαριστώ και πάλι.

ΥΓ Δεν υπήρχε περίπτωση να το βρω μόνος μου...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-01-14, 13:06
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Χρήστο ευχαριστώ κι εγώ.
Χαίρομαι αν βοήθησα...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Άθροισμα από πολλά φύλλα. bill72 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 31-01-16 16:34
[VBA] Μεταφορά δεδομένων από πολλά φύλλα xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 12-04-15 22:58
[Γενικά] Πολλά φύλλα εργασίας asterisk Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 13-06-14 02:51
Λήψη εξωτερικών δεδομένων Xristos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 16-05-11 22:21
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση σε πολλα φύλλα manolis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 09-06-10 18:17

Η ώρα είναι 07:23.