Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Περιορισμός πρόσβασης σε στήλες και γραμμές
Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω να βρω τρόπο ώστε να είναι αδύνατη η πρόσβαση στις στήλες και γραμμές οι οποίες είναι έξω από την ''ωφέλιμη περιοχή'' κάποιου αρχείου. Ο απλός τρόπος που ξέρω είναι: επιλογή αυτών των γραμμών (ή στηλών) και Μορφοποίηση>Απόκρυψη και επανεμφάνιση>Απόκρυψη. Ο τρόπος αυτός όμως είναι αποτελεσματικός μόνο αν χρησιμοποιήσει κάποιος τις Γραμμές κύλισης ή την μετακίνηση με τα βελάκια έχοντας επιλεγμένο κάποιο κελί. Με τη ροδέλα του ποντικιού μπορεί κάποιος να scroll-άρει εκτός περιοχής (είτε πάνω-κάτω είτε δεξιά-αριστερά). Γίνεται να μην υπάρχει πρόσβαση με κανένα τρόπο; Είχα δοκιμάσει παλαιότερα κάτι τέτοιο Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) Me.ScrollArea = "A1:AP371" End Sub αλλά όταν άνοιγα το αρχείο, έβγαινε error σχετικά με τις μακροεντολές. Επειδή λοιπόν το αρχείο θα το μοίραζα σε πολλούς χρήστες διαφόρων επιπέδων, δεν ήθελα να υπάρχουν τέτοιες δυσλειτουργίες και εγκατέλειψα την προσπάθεια αρκούμενος στον απλό τρόπο. Υπάρχει κάποιος τρόπος χωρίς macro; Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Διονύση, νομίζω ότι το παρακάτω άρθρο από τη βοήθεια της Microsoft θα σε βοηθήσει: Ξεκλείδωμα συγκεκριμένων περιοχών ενός προστατευμένου φύλλου εργασίας - Excel - Office.com Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Ευχαριστώ Τάσο αν και δεν ψάχνω αυτό ακριβώς. Αν θεωρήσουμε ως ''ωφέλιμη περιοχή'' ενός αρχείου αυτήν μέχρι την Γραμμή 60 και μέχρι τη Στήλη Y, θέλω να μην μπορεί κάποιος να scroll-άρει με τη ροδέλα του ποντικιού κάτω από την Γραμμή 60. Στο συνημμένο εξηγώ αναλυτικά αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν γίνεται χωρίς macro. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Διονύση, για να υλοποιήσουμε το ζητούμενο, θα μπορούσαμε να ορίσουμε την ιδιότητα ScrollArea του φύλλου στην επιθυμητή περιοχή (ScrollArea ="$A$1:$Y$60"). Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του φύλλου ιδιοτήτων κάθε φύλλου εργασίας, αλλά, επειδή η ιδιότητα δεν αποθηκεύεται όταν κλείνουμε το βιβλίο, κάθε φορά που το ανοίγουμε θα πρέπει να την ορίζουμε ξανά. Για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας απαιτείται κώδικας που θα ορίζει την ιδιότητα ScrollArea κάθε φορά που θα ανοίγει το βιβλίο εργασίας. Για το φύλλο1 ο κώδικας είναι: Private Sub Workbook_Open() Worksheets("Φύλλο1").ScrollArea = "$A$1:$Y$60" End Sub Δες και το επισυναπτόμενο αρχείο Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Ευχαριστώ Γιώργο!
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Σύνθετη μετατροπή από γραμμές σε στήλες | Nasia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 29-03-14 22:51 |
[Γενικά] Περιορισμός φύλλου σε λιγότερες γραμμές ή στήλες | ataktos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-01-13 08:02 |
Κωδικός Πρόσβασης | passarella | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-08-12 15:40 |
Έλεγχος πρόσβασης στο Internet μέσω κώδικα | ChryssaV | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 06-08-09 18:32 |
Η ώρα είναι 07:32.