Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύνδεση αυτόματα!
Καλησπέρα! Έχω φτιάξει είναι ένα βιβλίο 200 καρτελών με διαφορετικά ονόματα και στην 201η καρτέλα θέλω να συγκεντρώσω τα αποτελέσματα(με σύνδεση)ενός κελιού από όλες τις καρτέλες πχ το C5 που κάνει το άθροισμα από το C1-C4 χωρίς να κάνω "αντιγραφή _ επικόλληση σύνδεσης απο 200 καρτέλες στην 201¨ <οι καρτέλες έχουν διαφορετικά ονόματα>. Ευχαριστώ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Χαμπίπης : 07-01-14 στις 22:39. |
|
Καλησπέρα Μπορείς να διατυπώσεις το ερώτημα (και με παράδειγμα) με περισσότερη σαφήνεια ? Γιατί δεν κατάλαβα τίποτα (τουλάχιστον εγώ) |
| |||
| |||
Έχω φτιάξει είναι ένα βιβλίο 200 καρτελών με διαφορετικά ονόματα και στην 201η καρτέλα θέλω να συγκεντρώσω τα αποτελέσματα(με σύνδεση)ενός κελιού από όλες τις καρτέλες πχ το C5 που κάνει το άθροισμα από το C1-C4 χωρίς να κάνω "αντιγραφή _ επικόλληση σύνδεσης απο 200 καρτέλες στην 201¨ <οι καρτέλες έχουν διαφορετικά ονόματα>.
|
|
Καλησπέρα Με αφορμή το ζητούμενο θα σας δείξω ένα απίστευτο τέχνασμα για να αθροίζουμε κατ' επιλογήν από πολλά φύλλα (όσα και όποια θέλουμε ή και όλα) μιας εργασίας μας, ένα συγκεκριμένο κελί. Υποθέτουμε ότι σε ένα βιβλίο έχουμε χ καρτέλες (φύλλα) και το κελί πχ C5 περιέχει άθροισμα των C1...C4 κάθε φύλλου. Έχουμε ένα φύλλο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ στο οποίο θέλουμε στο αντίστοιχο C5 κελί του να αθροίζονται όλα τα κελιά C5 από όλα τα φύλλα και να ενημερώνεται το άθροισμα αυτό, αν αλλάζουν τα επιμέρους φύλλα. Δημιουργούμε δύο νέα φύλλα με τα ονόματα SumStart> και <SumEnd Μετακινώντας τα φύλλα αυτά δεξιά - αριστερά, όποια από τα υπόλοιπα φύλλα βρίσκονται ανάμεσά τους αυτά και μόνο αθροίζονται στο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ C5. Αν βάλουμε ένα στην αρχή και ένα στο τέλος τότε έχουμε το σύνολο όλων των φύλλων όπως στο παράδειγμα του βιβλίου που ακολουθεί. Προσοχή το ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ να είναι στην αρχή όλων (δεν περιλαμβάνεται στην άθροιση) ΥΓ: το τέχνασμα δεν είναι δικό μου, αλλά όλα όσα μαθαίνει κανείς με διάβασμα καλά είναι... |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Πεδίο που συμπληρώνεται αυτόματα αν υπάρχει η τιμή σε προηγούμενη εγγραφή. | dim.konst | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 29-05-14 13:17 |
[Συναρτήσεις] Καθε εγγραφή στο συγκεντρωτικό φύλλο να ενημερώνει αυτόματα και άλλα λογιστικά φύλλα | petberoia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-12-13 14:37 |
[Γενικά] Να επιλεγεί και να διαβάζει αυτόματα από δύο άλλα διαφορετικά κελιά Excel 2013 | yannissails | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-12-13 19:08 |
[Συναρτήσεις] Σύνδεση κελιών | koumpana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-05-12 10:21 |
[Excel07] Σύνδεση φύλλων??? | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 11-05-12 17:20 |
Η ώρα είναι 07:35.