Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας.
Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Επειδή περνάω πολλές φορές ημερομηνίες στο Excel, έψαχνα να βρω έναν τρόπο στο Excel, έτσι ώστε να δίνω την ημέρα του μήνα (Π.χ. 15) και αυτό να μου βγάζει αυτόματα την ημερομηνία στη μορφή (15/04/2013). Τελικά το πέτυχα αυτό με τον παρακάτω τρόπο. Μαρκάρω τη στήλη που θέλω να εισάγω τις ημερομηνίες, μετά πηγαίνω από το menu στην Μορφοποίηση Κελιών--- Αριθμός----Προσαρμογή και δίνω ένα format του τύπου 00“04/2013” και δουλεύει μια χαρά. Δίνω δηλαδή στο κελί το 15 και αυτό μου βγάζει 15/04/2013 κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι ναι μεν μπορώ να δίνω την ημέρα, αλλά θα πρέπει κάθε φορά που αλλάζει ο μήνας και το έτος να μπαίνω και να αλλάζω τον τύπο στην “προσαρμογή”. Αν δηλαδή θέλω να γράψω 17/01/2014, θα πρέπει να μπω και να δώσω 00”/01/2014” για να δουλέψει. Υπάρχει τρόπος να δίνω σε κάποια κελιά μήνα και έτος , έτσι ώστε να τα διαβάζει αυτόματα και εγώ απλά να δίνω μόνο την ημέρα; Ευχαριστώ. |
|
Καλημέρα Φίλε Γιώργο ο τρόπος της μορφοποίησης που χρησιμοποιείς μπορεί "οπτικά" να δίνει το αποτέλεσμα που θέλεις, αλλά το αποτέλεσμα αυτό είναι αριθμός (μόνο ο διψήφιος) και αν χρειαστεί να επεξεργαστείς την ημερομηνία (με μια συνάρτηση για παράδειγμα) να αποδώσει σφάλμα. Αν πάλι κάνουμε link κάποια κελιά και τα συνδέσουμε με τύπο (πχ Date) τότε αν αλλάζει ο μήνας, ή το έτος θα χαλάει όλα τα αποτελέσματα. Θα μπορούσε να γίνει μια λύση με VBA ή και με μια φόρμα εισαγωγής ή και με διπλό κλικ στο κελί αλλά το καλύτερο θα ήταν κατά την γνώμη μου να κατεβάσεις από το φόρουμ ένα Date Picker που έφτιαξε ο Τάσος και να έχεις γρήγορο και σωστό αποτέλεσμα. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Αυτόματη εισαγωγή προκαθορισμένης ημερομηνίας | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-03-16 21:31 |
[ Φόρμες ] Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας μετά από ενημέρωση σύνθετου πλάισιου. | kyriakoz | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-07-15 21:45 |
Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας, μετά απο ενημέρωση πεδίου | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-04-15 00:20 |
[Γενικά] Εισαγωγή ημερομηνίας | dsakellaris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-02-12 07:59 |
[ Ασφάλεια] Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας τελευταίας επεξεργασίας | panas844 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 25-01-12 21:15 |
Η ώρα είναι 09:32.