Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Excel07] Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας.

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-12-13, 08:00
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας.

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά.

Επειδή περνάω πολλές φορές ημερομηνίες στο Excel, έψαχνα να βρω έναν τρόπο στο Excel, έτσι ώστε να δίνω την ημέρα του μήνα (Π.χ. 15) και αυτό να μου βγάζει αυτόματα την ημερομηνία στη μορφή (15/04/2013). Τελικά το πέτυχα αυτό με τον παρακάτω τρόπο. Μαρκάρω τη στήλη που θέλω να εισάγω τις ημερομηνίες, μετά πηγαίνω από το menu στην Μορφοποίηση Κελιών--- Αριθμός----Προσαρμογή και δίνω ένα format του τύπου 00“04/2013” και δουλεύει μια χαρά. Δίνω δηλαδή στο κελί το 15 και αυτό μου βγάζει 15/04/2013 κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι ναι μεν μπορώ να δίνω την ημέρα, αλλά θα πρέπει κάθε φορά που αλλάζει ο μήνας και το έτος να μπαίνω και να αλλάζω τον τύπο στην “προσαρμογή”. Αν δηλαδή θέλω να γράψω 17/01/2014, θα πρέπει να μπω και να δώσω 00”/01/2014” για να δουλέψει. Υπάρχει τρόπος να δίνω σε κάποια κελιά μήνα και έτος , έτσι ώστε να τα διαβάζει αυτόματα και εγώ απλά να δίνω μόνο την ημέρα;

Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-12-13, 13:38
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Φίλε Γιώργο ο τρόπος της μορφοποίησης που χρησιμοποιείς μπορεί "οπτικά" να δίνει το αποτέλεσμα που θέλεις, αλλά το αποτέλεσμα αυτό είναι αριθμός (μόνο ο διψήφιος) και αν χρειαστεί να επεξεργαστείς την ημερομηνία (με μια συνάρτηση για παράδειγμα) να αποδώσει σφάλμα.
Αν πάλι κάνουμε link κάποια κελιά και τα συνδέσουμε με τύπο (πχ Date) τότε αν αλλάζει ο μήνας, ή το έτος θα χαλάει όλα τα αποτελέσματα.
Θα μπορούσε να γίνει μια λύση με VBA ή και με μια φόρμα εισαγωγής ή και με διπλό κλικ στο κελί αλλά το καλύτερο θα ήταν κατά την γνώμη μου να κατεβάσεις από το φόρουμ ένα Date Picker που έφτιαξε ο Τάσος και να έχεις γρήγορο και σωστό αποτέλεσμα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] Αυτόματη εισαγωγή προκαθορισμένης ημερομηνίας dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 03-03-16 21:31
[ Φόρμες ] Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας μετά από ενημέρωση σύνθετου πλάισιου. kyriakoz Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 14-07-15 21:45
Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας, μετά απο ενημέρωση πεδίου dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 28-04-15 00:20
[Γενικά] Εισαγωγή ημερομηνίας dsakellaris Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 09-02-12 07:59
[ Ασφάλεια] Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας τελευταίας επεξεργασίας panas844 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 25-01-12 21:15

Η ώρα είναι 09:32.