Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Λάθος ταξινόμηση (sorting) σε στήλη με αριθμούς
Παιδιά γεια σας. Έχω ένα πρόβλημα εδώ και μέρες που δεν μπορώ να λύσω μάλλον λόγο απειρίας. Σε στήλη του excel έχω αριθμούς που πολλές φορές ακολουθούνται από γράμμα π.χ. "10 mm." Σε αυτή την περίπτωση από ότι έχω καταλάβει το cell format αλλάζει από number σε text με αποτέλεσμα όταν κάνω sorting στη στήλη, η ταξινόμηση να μη γίνεται σωστά. Προσπάθησα να βρω μια λύση με custom format και με το "@" αλλά τίποτα… Σε άλλη πιο δύσκολη περίπτωση η στήλη αποτελείται από αριθμούς μοιρών με αυτή π.χ. τη μορφή ( 109°42' ) που επίσης το exel την "βλέπει" σαν text και όταν κάνω sorting η ταξινόμηση είναι ξανά λάθος. Πως μπορω λοιπόν να κάνω σωστό sorting σε μια στήλη που δεν έχει μόνο αριθμούς? Ευχαριστώ. |
| ||||
| ||||
Στο C2 γράψε: =VALUE(IFERROR(LEFT(A2;FIND(" ";A2)-1);A2)) Στο D2 γράψε: =VALUE(LEFT(B2;FIND("°";B2)-1)) Μαρκάρεις τα C2 και D2 και κάνεις διπλό κλικ στο κάτω δεξί άκρο τους να αντιγραφούν οι παραπάνω τύποι και στα υπόλοιπα κελιά. Αφού βάλεις φίλτρο και στις 4 στήλες πλέον, μπορείς να ταξινομείς ως προς τις στήλες C και D που περιέχουν τους αντίστοιχους (ακέραιους) αριθμούς.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση! Όντως τώρα δουλεύει. Πρέπει όμως να φιλτράρω τη C και D για να αλλάζουν σωστά οι Α και Β. Θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να φιλτράρω την Α και Β και να γίνεται εκεί σωστά η ταξινόμηση? Αυτό που εγώ βρήκα είναι να κάνω custom format στη στήλη βάζοντας 0 "το εκάστοτε text" αλλά πολλές φορές χρειάζεται να μπαίνει στο κάθε cell ξεχωριστά και είναι χρονοβόρο. Επίσης, υπάρχει κάποια γενική εντολή που να του λέει "ότι βλέπεις μετά το κενό που ακολουθεί τον αριθμό (ακέραιο ή δεκαδικό), παράβλεψέ το" για να μη μου αλλάζει το number σε text... Σε ευχαριστώ ξανά για το χρόνο σου.. |
| ||||
| ||||
Μια άλλη προσέγγιση είναι η εξής: Μάρκαρε όλη τη στήλη Α, δεξί κλικ πάνω της, Format Cells > Number > Custom > Type: " mm" (χωρίς τα διπλά αυτάκια). Μ' αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να βάζεις μόνον αριθμούς χωρίς τη μονάδα μέτρησης mm. Έτσι, η ταξινόμηση πάλι θα γίνεται σωστά. Επίσης, το ίδιο θα κάνεις και στη στήλη Β με μορφή: "0°,00'". Απλά θα περνάς τους αριθμούς σε δεκαδική μορφή για να ταξινομούνται σωστά. Αν δεν περνάς τους αριθμούς με το χέρι, κάνε αντικατάσταση (Ctrl+H) το χαρακτήρα " ' " με τίποτα και τον χαρακτήρα " ° " με υποδιαστολή για να έρθουν στη μορφή που έβαλες στη στήλη παραπάνω.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Φίλε Χρήστο ένα θα σου πω... Ήμουν τυφλός και είδα Φώς! To Excel δεν το ξερω καθόλου. Τώρα το χρειάστηκα πρώτη φορά και αρχίζω να το ψάχνω. Φοβερό εργαλείο! Ευχαριστώ εσένα και το Forum. |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Πάνο, συμπληρωματικά αυτών που πρότεινε ο Χρήστος, δες στο επισυναπτόμενο αρχείο οδηγίες για τη σωστή καταχώρηση των δεδομένων, ώστε να έχουμε τη μορφοποίηση που θέλουμε και να μη δημιουργούνται προβλήματα στην ταξινόμηση και την εκτέλεση πράξεων. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρήστο αν βάλω 3,5 μοίρες και τις μορφοποιήσω με την προσαρμοσμένη μορφή "0°,00'" θα πάρω 3°,50’ αντί 3°,30’. Αυτό δημιουργεί κάποια σύγχυση και μπέρδεμα στην εκτέλεση πράξεων. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Παράθεση:
Γιώργο το κόλπο με τις μοίρες είναι φανταστικό. Τώρα αν υπήρχε και κάποια γενική εντολή 1ον: που να λέει "ότι βλέπεις μετά το κενό που ακολουθεί τον αριθμό (ακέραιο ή δεκαδικό), παράβλεψέ το" για να μη μου αλλάζει το number σε text. 2ov: που να μπορώ να βάλω text μετά τις μοίρες (που έχω μορφοποιήσει με τον τρόπο του Γιώργου), θα ήταν το ιδανικό. Αν όχι, είμαι καλυμμένος ούτως ή άλλως με τη μέχρι τώρα βοήθειά σας. |
| |||
| |||
Πάνο, αυτό που ζητάς πιστεύω ότι δε γίνεται. Γενικά δεν αποτελεί καλή ιδέα στο ίδιο κελί να αναμιγνύεις αριθμούς και κείμενο. Μπορείς να βάλεις το κείμενο σε διπλανό κελί και να κάνεις τέτοια διαμόρφωση ώστε να φαίνεται ότι είναι στο ίδιο. Μπορείς επίσης να μορφοποιήσεις ένα αριθμό να εμφανίζει δίπλα του και κείμενο, όπως σου πρότεινε ο Γιώργος. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Είμαι καλυμμένος παιδιά ευχαριστώ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PanosZ : 01-12-13 στις 20:51. |
Ετικέτες |
sorting |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Μετατροπή ελληνικών γραμμάτων σε αντίστοιχους αριθμούς | comsup | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 14-03-13 22:07 |
[Συναρτήσεις] Τoις % σε αρνητικούς αριθμούς | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 12-07-12 19:34 |
[ Φόρμες ] Πεδίο με αρνητικούς αριθμούς | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-05-11 23:39 |
[ Ερωτήματα ] Χρώμα στους αρνητικούς αριθμούς | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-05-10 21:22 |
Η ώρα είναι 07:47.