Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη αντικατάσταση εντός φύλλου
καλησπερα και παλι παιδια. Θελω παλι τα φωτα σας. Εχω ενα αρχειο με δεδομενα απο το A1- E44. Απο A1- E1 ειναι επικεφαλιδες. και θελω να κανω το εξης. Θελω να ανανεωνονται τα δεδομενα (λογικα απο το εισαγωγη εξωτερικων δεδομενων) απο καποιο αλλο αρχειο excel αλλα να γινεται αντικατασταση των δεδομενων ακομα και αν δεν ειναι μεχρι το E44 πχ μπορει να ειναι απο το Α1-Ε100. δεν βρηκα κατι αντιστοιχο ρε παιδια. Τα φωτα σας ρε παιδια!!! |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Σωτήρη! Υπάρχει ρύθμιση στις ιδιότητες εξωτερικών δεδομένων (βλ. εικόνα) Σε παρακαλώ συμπλήρωσε στο προφίλ σου την έκδοση Office που χρησιμοποιείς καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που λείπουν για να παίρνεις πιο σαφείς απαντήσεις από το φόρουμ. Ευχαριστώ Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
με vba ομως Τασο πως θα το κανω?
|
| |||
| |||
Δεν μπορεσα να το κανω ετσι οπως μου ειπες ρε Τασο
|
| |||
| |||
Τασο βρηκα μια λυση ειναι αυτη Κώδικας: Sub Macro1() Application.ScreenUpdating = False Sheets("neo").Cells.Copy Sheets("prod").Cells(1, 1).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues Application.CutCopyMode = False Application.ScreenUpdating = True End Sub Που στην ουσια μου κανει το εξης: κανει αντιγραφη του φυλλου neo στο prod αλλα θελω να το κανω να περνει απο αλλο βιβλιο και αυτο το βιβλιο να ειναι σε καποια σελιδα στο internet. Καμοια βοηθεια??? Κατι αναμεσα στον κωδικα που σου εδωσα και σε αυτο το topichttp://www.ms-office.gr/forum/excel-...html#post11458 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotisanis : 16-10-13 στις 22:06. |
| ||||
| ||||
Θα πρέπει αρχικά να κατεβάσεις το βιβλίο προγραμματιστικά σε μια συγκεκριμένη θέση στο περιβάλλον του υπολογιστή σου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι εισαγωγής/ανανέωσης δεδομένων από το ένα βιβλίο στο άλλο. Επισυνάπτω ένα παράδειγμα σε μορφή *.zip Ο φάκελος "MyData" που περιέχεται στο zip καθώς και το περιεχόμενο του πρέπει να μετακινηθούν στο C:\ για να λειτουργήσει το παράδειγμα Το αρχείο "MyWorkbook.xlsm" που περιέχεται στο zip μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο δίσκο. Το "MyWorkbook.xlsm" έχει ήδη συνδεθεί με το αρχείο xlData.xlsx στο φάκελο "MyData" Έχω ανεβάσει το αρχείο (xlData.xlsx) στον Server ms-office.gr. Το αρχείο αυτό μεταφορτώνεται αυτόματα στο φάκελο "MyData" (διαγράφει το παλιό) πατώντας το κουμπί στο αρχείο "MyWorkbook.xlsm". Κατόπιν γίνεται αυτόματα η ανανέωση δεδομένων του συνδεδεμένου πίνακα. Ελπίζω ότι κάτι από όλα αυτά θα σου χρησιμεύσει. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 17-10-13 στις 17:37. |
| |||
| |||
ΔΕΝ ΤΟ ΖΩ. επειδη εχω 64bit μου βγαζει προβλημα.τι να κανω???
|
| |||
| |||
το προβλημα το ελυσα αλλα παλι δεν κανει ανανεωση(δεν αλλαζουν τα δεδομενα) για να δουλεψει εβαλα Declare PtrSafe Εγω αυτο που προσπαθω να κανω ειναι το εξης: εχουμε τα δεδομενα σε καποιον server πχ(xlData.xlsx) και το MyWorkbook.xlsm στον υπολογιστη μας. αλλαζουμε τα δεδομενα απο το server και πατωντας ανανεωση (μεσα στο excel MyWorkbook.xlsm) να αλλαζουν τα δεδομενα απο το MyWorkbook.xlsm δηλαδη να κανει ληψη των ενημερωσεων απο το internet δηλαδη η αλλαγη που χρειαζεται στον κωδικα που εκανες ειναι να κανει save το ενημερωμενο excel ως MyWorkbook.xlsm η οπως αλλιως λεγεται. (για να καταλαβω τι εκανες εβαλα στο δικο μου site ενα excel με καποια στοιχεια www.taski.gr/url.xlsx) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotisanis : 16-10-13 στις 23:29. |
| ||||
| ||||
Το αρχείο που σου έστειλα κάνει αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Κάνει λήψη του αρχείου από το Internet, το αποθηκεύει στο φάκελο "MyData" (αντικαθιστά το παλιό) και ενημερώνει τον πίνακα στο "Φύλλο1" που είναι συνδεδεμένος με το αρχείο αυτό. Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα ανανέωσης, αυτό οφείλεται στις ρυθμίσεις Internet του υπολογιστή σου. Σ αυτή την περίπτωση μπορείς να αντικαταστήσεις τον κώδικα του παραδείγματος μου με τον παρακάτω (32 - 64 bit): Κώδικας: Option Explicit #If VBA7 Then #If Win64 Then Private Declare PtrSafe Function DownloadXLToFile Lib "urlmon" _ Alias "URLDownloadToFileA" ( _ ByRef pCaller As LongPtr, _ ByVal szURL As String, _ ByVal szFileName As String, _ ByVal dwReserve As Long, _ ByRef lpfnCB As LongPtr) _ As LongPtr Private Declare PtrSafe Function DeleteUrlCacheEntry Lib "wininet" _ Alias "DeleteUrlCacheEntryA" _ (ByVal lpszUrlName As String) As Long #Else Private Declare Function DownloadXLToFile Lib "urlmon" _ Alias "URLDownloadToFileA" ( _ ByVal pCaller As Long, _ ByVal szURL As String, ByVal szFileName As String, _ ByVal dwReserved As Long, ByVal lpfnCB As Long) As Long Private Declare Function DeleteUrlCacheEntry Lib "Wininet.dll" _ Alias "DeleteUrlCacheEntryA" (ByVal lpszUrlName As String) As Long #End If #Else Private Declare Function DownloadXLToFile Lib "urlmon" _ Alias "URLDownloadToFileA" ( _ ByVal pCaller As Long, _ ByVal szURL As String, ByVal szFileName As String, _ ByVal dwReserved As Long, ByVal lpfnCB As Long) As Long Private Declare Function DeleteUrlCacheEntry Lib "Wininet.dll" _ Alias "DeleteUrlCacheEntryA" (ByVal lpszUrlName As String) As Long #End If Sub RefreshData() Dim XLTempName As String Dim XLPath As String Dim XLLocalName As String Dim XLRemoteName As String Dim ret As Long Dim fso As New Scripting.FileSystemObject XLTempName = Environ("TEMP") & "\x.xlsx" XLPath = "C:\MyData" XLLocalName = XLPath & "\xlData.xlsx" XLRemoteName = "http://www.ms-office.gr/xl/xlData.xlsx" If Not fso.FolderExists(XLPath) Then fso.CreateFolder XLPath DeleteUrlCacheEntry XLRemoteName ret = DownloadXLToFile(0, XLRemoteName, XLTempName, 0&, 0&) If ret <> 0 Then MsgBox "Σφάλμα κατά τη μεταφόρτωση!, vbExclamation" Exit Sub End If If fso.FileExists(XLLocalName) Then On Error Resume Next fso.DeleteFile XLLocalName If Err <> 0 Then MsgBox "Σφάλμα: " & Err & vbLf & Err.Description, vbExclamation Exit Sub End If End If fso.MoveFile XLTempName, XLLocalName Range("A1").ListObject.QueryTable.Refresh BackgroundQuery:=False End Sub Φρόντισε να εγκαταστήσεις έκδοση 32 bit για να γλυτώσεις από πολλά προβλήματα. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 17-10-13 στις 21:22. |
| |||
| |||
Δεν μου δουλευει Τασο Εχω αυτο το excel και θελω να κανω το εξης: να ενημερωνω το φυλλο proionta οταν παταω το κουμπι ανανεωση και να κανει αποθηκευση οπως ακριβως ειναι πχ ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ειναι τωρα μετα μπορει να το εχει βαλει ο αλλος ΦΟΡΜΑ και να κανει απλη αποθηκευση εκει που ειναι για ενημερωση θελω να τραβαει δεδομενα απο ενα φυλλο απο internet πχ το δικο σου που εχεις βαλει http://www.ms-office.gr/xl/xlData.xlsx οταν προσθετω τον κωδικα μου βγαζει error. στα module το εβαλα σωστα? |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντικατάσταση του σίγμα(σ) σε (ς) τελικό | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 08-07-15 01:17 |
[VBA] Αντικατασταση Γραμματων | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-06-15 22:04 |
[VBA] Αυτόματη αντιγραφή φύλλου Excel σε νέο βιβλίο | Tasos | Excel - Tips & Tricks | 0 | 02-04-12 18:51 |
Αντικατάσταση Χαρακτήρων | Σπύρος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-07-10 23:40 |
Η ώρα είναι 08:18.