Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Χαιρετώ το εξαιρετικό forum!! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα ζήτημα που έχω στο excel. Έχω δύο ίδιους πίνακες, στον ένα περνάω γράμματα (π.χ. Α, Β, Γ, Α/Γ, Β/Γ.Α/Β κ.λ.π.) Στον άλλο πίνακα θέλω να φτιάξω μια συνάρτηση (φαντάζομαι IF) στην οποία όταν στον πρώτο πίνακα υπάρχει το γράμμα Γ, στο αντίστοιχο κελί στον άλλο πίνακα θέλω να μου περνάει το νούμερο 8, αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο να το αφήνει κενό. Δηλαδή αν βλέπει η συνάρτηση π.χ. στο κελί Α1 του πρώτου πίνακα Γ ή Α/Γ ή ΓΡΑΦΕΙΟ ή οτιδήποτε περιέχει το γράμμα Γ στον άλλο πίνακα θέλω να περνάει το νούμερο 8, αλλιώς να αφήνει κενό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
| ||||
| ||||
![]() Καλημέρα! Δοκίμασε αυτή τη συνάρτηση: =IF(ISERR(FIND("Γ";A1));"";"8").
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Έχω όμως μια ακόμα ερώτηση. Η συνάρτηση λειτουργεί άψογα όμως στο τέλος του πίνακα είχα βάλει μια συνάρτηση SUM να αθροίζει τα 8άρια η οποία τώρα δεν λειτουργεί. Βγάζει σε όλα μηδέν. Μήπως γνωρίζεις γιατί; |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα! Γράψε έτσι την συνάρτηση: =IF(ISERR(FIND("Γ";A1));"";8). |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όλα λειτουργούν ρολόι!!
|
|
![]()
Καλημέρα. Κατ' αρχήν να πούμε ότι πριν δεν λειτούργησε το άθροισμα επειδή το αποτέλεσμα 8 ήταν μέσα σε " " και λήφθηκε ως κείμενο. Αν θέλουμε να επεκταθούμε στο θέμα, μια λύση με VBA που ακολουθεί έχει τα εξής πλεονεκτήματα: Ψάχνει σε μια περιοχή που ορίζουμε, για οποιοδήποτε κείμενο, μέσα σε οποιοδήποτε κείμενο και επιστρέφει οτιδήποτε θέλουμε σαν αποτέλεσμα. Βάλτε τις παραμέτρους στα κίτρινα κελιά και "πάρτε" το αποτέλεσμα. Περισσότερα στο βιβλίο που ακολουθεί. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Έλεγχος εάν υπάρχει το Folder | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-02-16 15:48 |
[Συναρτήσεις] πως βρίσκουμε από συγκεκριμένο πίνακα αριθμό ή γράμμα που απουσιάζει | geronik | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 01-12-14 21:36 |
[ Φόρμες ] Μορφοποίηση όταν δεν υπάρχει στη λίστα | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-09-14 10:09 |
[ Φόρμες ] Όταν δεν υπάρχει στη λίστα | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-09-14 09:06 |
[Γενικά] Τοποθέτηση διαχωριστικού ανάμεσα σε γράμμα και αριθμό | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-05-11 12:11 |
Η ώρα είναι 06:21.