Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μεταφορά δεδομένων από ένα φύλο εργασίας σε άλλο
Παιδιά καλημέρα από ένα καινούργιο μέλος. Θα ήθελα την βοηθειά σας στα παρακάτω: Προσπαθώ να παρακολουθώ τα υπόλοιπα των πελατών και των προμηθευτών μέσω axcel, Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να μεταφέρω τα δεδομένα που θέλω. Σας επισυνάπτω ένα παράδειγμα από το αρχείο μου. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων |
|
Καλημέρα Φίλε Δημήτρη κάλως ήλθες στην παρέα μας Παραδείγματα μεταφοράς αρχείων έχουμε στο φόρουμ πολλά. Με τύπους με VBA με βοηθητικές στήλες κλπ Αλλά.... Σχετικά με το ζητούμενό σου με πρώτη ματιά να ρωτήσω το εξής: Αν έχεις 1700 πελάτες θα πρέπει να έχεις και 1700 Φύλλα στο βιβλίο σου; Γιατί δεν κάνεις έναν πίνακα με Όνομά, Ημερομηνία, Αιτιολογία, Χρέωση, Πίστωση, Υπόλοιπο και να παίρνεις με Pivot ή και με Φίλτρο το αποτέλεσμα σου σε δύο Φύλλα όλα κι όλα; |
| |||
| |||
Σπύρο Καλησπέρα και ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση. Το θέμα που αντιμετωπίζω είναι ότι θέλω ο κάθε πελάτης να εμφανίζεται σε χωριστό πίνακα ώστε να είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα και να μπορώ να στέλνω την καρτέλα μα email ή φαξ.
|
|
Καλησπέρα Με πολύ απλό τρόπο στο βιβλίο που ακολουθεί έχουμε ότι χρειάζεται σε τρία φύλλα Το παράδειγμα είναι οδηγός για να προσαρμοστεί στα δεδομένα σας Φύλλα 1/ Δεδομένα (καταχώρηση) 2/ Επιλεγμένα (φιλτραρισμένα) 3/ Ανάλυση (Pivot) Χρήση Στα Δεδομένα καταχωρείται κάθε εγγραφή στον πίνακα (καθημερινές δοσοληψίες) Φιλτράρουμε το όνομα του πελάτη και με έναν κώδικα (κλικ στο κουμπί) μεταφέρονται μόνο τα φιλτραρισμένα (ορατά) στο φύλλο Επιλεγμένα Εδώ τα εκτυπώνουμε ή τα επεξεργαζόμαστε αναλόγως Λεπτομερής ανάλυση των δεδομένων στο φύλλο Ανάλυση με Πίνακα Pivot Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 31-08-13 στις 01:12. Αιτία: Ορθογραφία |
| |||
| |||
Παράθεση:
Επειδή σ' αυτό το κομμάτι του excel είμαι αρχάριος πιστεύω να τα καταφέρω μετά από αρκετή προσπάθεια. Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη, πως μπορώ να έχω σε ένα κελί δύο επιλογές και να επιλέγω αυτή που θέλω (πελάτης ή προμηθευτής) Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
Στο ίδιο περίπου μοτίβο με τα πιο πάνω... Το βιβλίο πρότυπο που ακολουθεί περιέχει: Επαφές: Στοιχεία όλων των επαφών Συναλλαγές: Καθημερινές συναλλαγές με διαχωρισμό Πελάτη, Προμηθευτή, Πωλητή, Άλλο... Καρτέλα: Χρεωπιστωτική καρτέλα της επιλογής μας για εκτύπωση Ανάλυση: Όλα τα δεδομένα σε λεπτομερή ανάλυση με Pivot Χρησιμοποιήστε το πρότυπο βάζοντας τα δικά σας δεδομένα Να σημειωθεί ότι για χρήστες 2013 δεν χρειάζεται κανένα φίλτρο Με τις νέες λειτουργίες του Office Εισάγετε δύο "Αναλυτές" απ' ευθείας στον πίνακα δεδομένων σας (Συναλλαγές) και επιλέξτε Τύπο ή Όνομα χωρίς άλλα φίλτρα ή VBA Θα χρειαστεί μόνο το κουμπί μεταφοράς Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 02-09-13 στις 18:29. Αιτία: Προσθήκη |
| |||
| |||
Φίλοι του φόρουμε γειά σας. Πολύ καλό το πρόγραμμα και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω και εγώ αλλά θέλω η περιγραφή να ανοίξει περισσότερο για να χωράει μεγαλύτερο κείμενο και να γίνεται αναδύπλωση κειμένου προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα πως γίνεται;;; |
|
Καλημέρα Αν δεν το κάνεις χειροκίνητα (πράγμα απλό)... Μεγαλώνεις την στήλη όσο θέλεις και αφού την επιλέξεις βάζεις Αναδίπλωση Κειμένου Βάλε τον κώδικα: Κώδικας: Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) Application.ScreenUpdating = False Range("Table1[Περιγραφή]").ColumnWidth = 38.57 Range("Table1[Περιγραφή]").WrapText = True Range("Table1[Περιγραφή]").EntireColumn.AutoFit End Sub και τον κώδικα Κώδικας: Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) Application.ScreenUpdating = False Columns("F:F").ColumnWidth = 38.57 Columns("F:F").WrapText = True Columns("F:F").EntireColumn.AutoFit End Sub για να γίνει αυτόματα |
| |||
| |||
Φίλοι του φόρουμ Καλησπέρα Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου και την βοήθειά σου Όπως σου έγραψα προσπάθησα να το κάνω χειροκίνητα, αλλά δεν μπόρεσα αλλά με τους κωδικούς μια χαρά και θα ήθελα να προσθέσω στους φίλους αν θέλουν να μεγαλώσει περισσότερο αλλάζουν τον αριθμό στον κωδικό. Σε ευχαριστώ και πάλι, νάσε καλά Συμπλήρωση. Στην καρτέλα Επαφές πάλι ήθελα να μεγαλώσει και έβαλα τον κωδικό του φύλλου Καρτέλα απλά άλλλαξα το F με το Β και δουλεύει.......... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xristos : 16-09-13 στις 23:50. |
|
Να 'σαι καλά Χρήστο σ' ευχαριστώ κι εγώ. Παρεμπιπτόντως το σωστό δεν είναι κωδικοί αλλά ...Κώδικες. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-10-16 12:43 |
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-09-14 14:17 |
Σύνδεση και μεταφορά δεδομένων απο πολλά βιβλία εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας. | panos1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 17-07-13 12:18 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων από ένα βιβλίο εργασίας σε άλλο βιβλίο εργασίας. | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 24-10-12 08:24 |
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 01-11-11 08:21 |
Η ώρα είναι 08:29.