Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ταξινόμηση σε κλειδωμένο φύλλο
Φίλοι μου διάβασα αρκετά για ταξινόμηση σε κλειδωμένο φύλλο μέσα στο Forum αλλά δεν κατάφερα να τα εφαρμόσω στο φύλλο μου. Βασικά έχω βάλει την αυτόματη ταξινόμηση και προσπαθώ να το κλειδώσω μόνο και μόνο για αποφυγή σβησίματος κάποιου τύπου, με το που κλειδώνω δεν δουλεύει υπάρχει κάποια λύση (σχετικά απλή) ώστε να ταξινομούνται αυτόματα με αύξουσα σειρά ανάλογα το αποτέλεσμα μιας στήλης. |
|
Καλησπέρα Στο Sheet1 του βιβλίου έχουμε έναν πίνακα του οποίου η 5η στήλη έχει τύπους και είναι κλειδωμένη για να αποφύγουμε ατυχήματα. Θέλουμε να ταξινομήσουμε αυτόματα τον πίνακα κατά την στήλη 3 (κατά ημερομηνία) Επιλέγουμε το τελευταίο αριστερά και κάτω κελί (με το Name11) και το "τραβάμε" κάτω μία γραμμή για να εισαχθεί η νέα γραμμή. Εισάγουμε όλα τα στοιχεία που θέλουμε. Ο κώδικας ταξινομεί αυτόματα κάθε νέα εγγραφή στην στήλη 3 και οι τύποι εισάγονται άσχετα αν η στήλη τους είναι κλειδωμένη. Δεξί κλικ στο Tab του φύλλου και View Code για να δούμε τον κώδικα (στο Change του φύλλου) |
| |||
| |||
Δυστυχώς Σπύρο δεν μπόρεσα να το καταφέρω. Σου στέλνω ένα δείγμα του αρχείου για να καταλάβεις καλύτερα τη εννοώ, βασικά με ενδιαφέρει στο φύλλο βαθμολογία να μπορώ να τα ταξινομήσω με τους τελικούς πόντους, δεν ξέρω εάν γίνεται και για άλλες στήλες. Τώρα είναι κλειδωμένο με τον κωδικό 1 |
|
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί με τέτοια εργαλεία (2010) πολλοί φίλοι συνεχίζουν να εργάζονται όπως το 2003 Ακόμα θα πρέπει να πω ότι δεν μπορώ να καταλάβω πόσες φορές πρέπει να πούμε για τα συγχωνευμένα κελιά Παιδιά δεν δουλεύει η VBA και πολλά άλλα πράγματα σωστά......κατανοήστε το Γιατί δεν χρησιμοποιείται πίνακες ......; Φίλε Χρήστο Γιατί πρέπει να είναι το Ο Ν Ο Μ Α ΤΕ ΠΩ Ν Υ Μ Ο κεφαλίδα με κεφαλαία και κενά ανάμεσα και όλο αυτό σε συγχωνευμένα κελιά; Στο πρότυπο που σου ανέβασα έκανα μια προσπάθεια να το "μαζέψω" Στο ίδιο μοτίβο με τις ΑΙΤΗΣΕΙΣ κάνε και το φύλλο ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και πέρασε όσους τύπους πρέπει όπου πρέπει Μετά ανέβασε το να σου πω πως θα γίνει η ταξινόμηση παιχνίδι |
| |||
| |||
Σπύρο δυστυχώς δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοια κόλπα μια και δεν είχα ασχοληθεί με τα ενδότερα του excel, όσον αφορά τους πίνακες δεν προλάβαινα να κάνω τέτοιες αλλαγές μια και έπρεπε να παραδώσω το αρχείο, πάντως βλέπω πώς έχει αρκετά κόλπα και το excel. Σπύρο ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το πρόβλημα μου, μου άνοιξες τα μάτια για άλλα κόλπα. Πάνω στο παίδεμα μου με το υπάρχων αρχείο τελικά το κατάφερα. Η λύση ήταν (Για φίλους που θα αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα) στις Μακροεντολές. 1) Έβγαλα το αυτόματο φίλτρο 2) Πήγα στις Μακροεντολές του είπα καταγραφή (έδωσα συντόμευση για το πληκτρολόγιο) 3) Μάρκαρα όλα τα κελιά και τα ταξινόμησα με τον κλασικό τρόπο 4) Κλικ σε ένα οποιοδήποτε κελί (πάνω αριστερά) 5) Τέλος καταγραφής Μακροεντολής 6) Αποθήκευση. Κατόπιν κλείδωσα το αρχείο και πατώντας την συντόμευση δούλευε η ταξινόμηση. |
|
Καλησπέρα Η μέθοδος που περιγράφεις δόθηκε στο post #2 Book 1 Γι αυτούς που παρακολουθούν το θέμα και έχουν παρόμοια ζητήματα να λύσουν Υπόδειγμα του κώδικα που κάνει την ταξινόμηση όπου Sheet3 το κωδικό όνομα φύλλου όπου Table4 το όνομα πίνακα όπου Table4[Final] η προς ταξινόμηση στήλη 'Αν θέλουμε ταξινόμηση από μικρότερο σε μεγαλύτερο να αλλάξει στην σειρά 'Key:=Range("Table4[Final]"), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlDescending 'το Order:=xlDescending με Order:=xlAscending Κώδικας: Sub SortTblDescending() Application.ScreenUpdating = False Sheet3.ListObjects("Table4").Sort.SortFields.Clear Sheet3.ListObjects("Table4").Sort.SortFields.Add _ Key:=Range("Table4[Final]"), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlDescending, _ DataOption:=xlSortNormal With Sheet3.ListObjects("Table4").Sort .Header = xlYes .MatchCase = False .Orientation = xlTopToBottom .SortMethod = xlPinYin .Apply End With End Sub Κώδικας: Sub RowAddTbl() Application.ScreenUpdating = False ActiveSheet.Range("B5").ListObject.ListRows.Add (1) End Sub όπου B5 το πρώτο αριστερά κελί κάτω από την κεφαλίδα δηλ. το κελί που αρχίζουν τα κυρίως δεδομένα όπου (1) σε ποιο σημείο του πίνακα θα εισαχθεί γραμμή με το 1 αμέσως κάτω από την κεφαλίδα Και με αυτές τις γραμμές Κώδικας: Sub UnemploymentDate() Application.ScreenUpdating = False Selection.Value = Range("Unemployment").Value End Sub όπου Unemployment η ονομασία του κελιού που περιέχει την ημερομηνία Μπορείτε να ορίσετε ένα κελί με =TODAY() ως Unemployment και να εισάγετε την σημερινή ημερομηνία ΥΓ: Τα παραπάνω ισχύουν για Πίνακες και όχι για περιοχές ...εκτός από τον 3 ο κώδικα που ισχύει παντού Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 13-08-13 στις 09:55. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Ταξινόμηση από μεταφορά σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 19-12-14 12:43 |
[Γενικά] Κοινή χρήση,αντιγραφή σε νέο φύλλο με προϋποθέσεις,κλειδωμένο drop down list | xray2201 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 07-10-14 19:31 |
[ Φόρμες ] Τιμή σε κλειδωμένο πεδίο | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-08-12 14:11 |
[Excel07] Ταξινόμηση γραμμών στο λογιστικό φύλλο, πως; | Miltos100 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-02-11 23:09 |
[Γενικά] Ταξινόμηση σε προστατευμένο φύλλο. | Θανάσης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 06-12-10 01:10 |
Η ώρα είναι 08:37.