Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εργαλεία σχεδιασμού γεωμετρικών σχημάτων
Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να μου πει οποιος γνωριζει αν γινονται αυτά που θέλω να κάνω. Το τελικό ζητούμενο είναι να μπορώ να τοποθετήσω πάνω σε μια εικόνα σε excel μερικά γεωμετρικά σχήματα. Θα μπορούσα απλά να χρησιμοποιησω τα εργαλεία σχεδιασμού, αλλα θέλω να δώσω το πρόγραμμα σε κάποιον που έχει περιορισμένες γνώσεις και δεν θα ειμαι μαζί του ώστε να βοηθήσω. Για να καταλάβετε τι θέλω να κάνω: Πάνω στην εικόνα θέλω να τοποθετώ 3 σημεία (ή να κάνω κλικ με το ποντικι) και να σχηματίζεται ο μοναδικός κυκλος που επαληθευει τα 3 σημεια πανω στην περιμετρο του. Να μου εμφανιζει το κεντρο του κυκλου. Να κάνω την ιδια διαδικασια οσες φορες θελω καθως επισης να μπορω να διορθωσω παλιότερα σχεδιασμένο κυκλο. Αν είναι απαραίτητο να τον διαγραφω και να τον σχεδιαζω ξανα. Αυτά μου φαίνονται απίθανο να γίνονται με excel αλλα επειδη μου εχετε δωσει λυσεις για προβλήματα που θεωρουσα αλυτα πήρα το θαρρος να ρωτησω. Ευχαριστώ πολύ Δημητρης |
|
Καλημέρα Δημήτρη και βέβαια γίνεται αλλά θέλει δουλίτσα. Δες τα θέματα:
Φιλικά Θανάσης. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Δημήτρη, υπάρχουν σχεδιαστικά προγράμματα που κάνουν εύκολα αυτά που ζητάς και ακόμα περισσότερα. Στο Autocad, για παράδειγμα, μπορούμε να ορίσουμε τρία μη συνευθειακά σημεία με τις συντεταγμένες τους ή με κατάδειξη (κλικ στην επιφάνεια σχεδίασης) και να πάρουμε άμεσα όλα τα στοιχεία του αντίστοιχου κύκλου. Το excel έχει αρκετές σχεδιαστικές δυνατότητες, αλλά, επειδή δεν είναι σχεδιαστικό πρόγραμμα, η υλοποίησή τους απαιτεί περισσότερη εργασία και πολλές φορές και κώδικα. Ο Θανάσης σου υπέδειξε τα κατάλληλα θέματα του φόρουμ που θα σε βοηθούσαν στην υλοποίηση του ζητούμενου και την κατανόηση των σχεδιαστικών δυνατοτήτων του excel. Στο επισυναπτόμενο επίσης αρχείο μπορείς να δεις μια απλή προσέγγιση του ζητούμενου. Συγκεκριμένα μπορείς να πληκτρολογήσεις τις συντεταγμένες τριών μη συνευθειακών σημείων και να πάρεις το κέντρο, την ακτίνα και το σχέδιο του αντίστοιχου κύκλου. Για τον υπολογισμό των συντεταγμένων του κέντρου, της ακτίνας και των συντεταγμένων της περιφέρειας του κύκλου χρησιμοποιούνται κάποιοι τύποι της αναλυτικής γεωμετρίας και οι συναρτήσεις πίνακα MINVERSE() και MMULT() του excel. Λεπτομέρειες και οδηγίες στο αρχείο. Φιλικά/Γιώργος |
|
Καλημέρα σας. Θα συμφωνήσω απόλυτα στο ότι υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα για τέτοιου είδους εφαρμογές και θα αναφέρω το καλύτερο κατά την γνώμη μου GEOGEBRA που είναι και δωρεάν. Στο συνημμένο ανεβάζω μια ακόμα προσέγγιση καταχώρισης των σημείων που χρησιμοποιεί το αρχείο του Γιώργου, για τους υπολογισμούς και την σχεδίαση. Θανάσης |
| |||
| |||
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Είδα αυτά που στείλατε και κατάλαβα περίπου τι πρέπει να κάνω. Αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο σε αυτό που θέλω να φτιάξω νομίζω ότι είναι κάτι σαν αυτό που επισυνάπτω. Φυσικά ίσως θα μπορούσα να κάνω καλύτερα τη δουλειά αλλά δυστυχώς δεν έχω γνώσεις για αυτά τα (πολύπλοκα για μένα). Το ζητούμενο μου είναι να μπορώ πάνω σε ένα χάρτη (background) να μπορώ να εισάγω κύκλους, γραμμές και γενικά διάφορα σχήματα. και το τέλειο θα ήταν να το κάνω αυτό με κλικ πάνω στο χάρτη και όχι δίνοντας συντεταγμένες. Αν ξέρει κάποιος να με κατευθύνει ή να μου κάνει κάτι παρόμοιο θα με βοηθούσε απίστευτα. Δείτε σας παρακαλώ το συνημμένο και πείτε μου τι θα μπορούσα να κάνω. Ευχαριστώ πολύ, το να διαθέτετε χρόνο από τον προσωπικό σας είναι για μένα μεγάλη υπόθεση. Δημήτρης |
|
Καλησπέρα σε όλους Φίλε Δημήτρη το συνημμένο περιέχει ένα δείγμα του πως μπορεί να υλοποιηθεί το θέμα σου Αν έχω καταλάβει σωστά το τι ζητάς δεν μένει παρά να "δώσουμε" τις συντεταγμένες του "ποντικιού" στις ονομασμένες περιοχές LEFT & TOP ( αν είμαστε σε σωστό δρόμο θα το δούμε κι αυτό) |
| |||
| |||
ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ
Φίλε Σπύρο ναι, κάτι τέτοιο θα ήθελα. Για να είναι κάτι καλύτερο και πολύ πιο εύχρηστο θα πρέπει να γίνεται με κλικ μέσα στην εικόνα. Δλδ τα σχήματα να έχουν κανόνες εισόδου. Τα σχήματα που υπολογίζω να χρειαστώ και τα κλικ που θα κάνω να είναι: Κύκλος (κλικ σε 3 σημεια) Ευθυγραμμο τμημα (κλικ σε 2 σημεία) Ευθεία γραμμή (κλικ σε 2 σημεία) Συνεχόμενο πολύγωνο (κάνοντας κλικ στο αρχικό σημείο, στα επιμέρους και στο τελικό) πχ όταν επιστρέφει στο αρχικό να "κλείνει" Σε όλα τα σχήματα θα πρέπει να εμφανίζει πληροφορίες (πχ στον κύκλο τις συντεταγμένες του κέντρου και την ακτίνα, στο ευθύγραμμο τμήμα την απόσταση κλπ) Δεν ξέρω αν είναι εφικτά όλα αυτά, έχω δει όμως σε αυτά που μου στείλατε πολλά που πλησιάζουν στα ζητούμενα. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ Δημήτρης |
| |||
| |||
Καλησπέρα Στο αρχείο που επισυνάπτω υπάρχει μια προσομοίωση του ζητούμενου. Συγκεκριμένα μπορούμε να επιλέξουμε ένα σχήμα, από μία λίστα επιλογών και στη συνέχεια κάνοντας τα κατάλληλα κλικ στην επιφάνεια σχεδίασης να το σχεδιάσουμε. Η σχεδίαση έχει αρκετή λειτουργικότητα, αλλά απέχει πολύ από τα εξειδικευμένα σχεδιαστικά προγράμματα. Η εφαρμογή αποτελεί μία πρόταση η οποία θα μπορούσε να συμπληρωθεί και να προσαρμοστεί και να καλύψει σχετικά απλές περιπτώσεις. Λεπτομέρειες και οδηγίες στο αρχείο. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 24-06-13 στις 10:40. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου λόγω βελτίωσης κώδικα |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διάφορα ερωτήματα σχεδιασμού βάσης | spirosgiapros | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 24-06-16 18:40 |
[Γενικά] Στατιστική σχημάτων (θέσεων) | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 17-04-12 19:15 |
Η ώρα είναι 08:38.