Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Συγκεντρωτικός Πίνακας
Φίλοι μου γειά σας. Χθές έφτιαξα ένα συγκεντρωτικό πίνακα (βλ. συνημμένο) και θέλω να σας κάνω την ερώτηση. Όπως θα δείτε στο Φύλλο4 που είναι ο συγκεντρωτικός πίνακας και στην στήλη Α1 (Hm.Dimosieusis) εκεί που υπάρχει το φίλτρο όταν το επιλέγω βγαίνουν αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες. Εγώ θέλω αν γίνεται να βγαίνουν Συνολικά π.χ έτος 2012, 2013 κλπ, Ιανουάρ., Φεβρου, κλπ και όταν επιλέγω π.χ τον Ιανουάριο να βγαίνουν αναλυτικά οι ημερομηνίες όπως γίνεται στο γενικό φίλτρο στο excel. Πιστεύω να μην σας μπέρδεψα. |
|
Καλησπέρα και πάλι Φίλε Χρήστο κατ' αρχήν όταν ασχολούμαστε με συγκεντρωτικούς πίνακες θα πρέπει να έχουμε την "πηγή" απόλυτα ενημερωμένη και "γεμάτη" για να έχουμε σωστά αποτελέσματα. Δεν μπορείς να έχεις ημερομηνίες της μορφής 0 ή χχχ ούτε τόσα κενά σε ονόματα δικαστών και Αποτέλεσμα. Από 'κει και πέρα τι κάνουμε: Στο παράθυρο δεξιά έχουμε 4 σημεία που μπορούμε να βάλουμε πεδία. Στο Row Labels βάζεις μόνο του το πεδίο Hm. Dimosieusis και αριστερά στον pivot στην στήλη που θα δημιουργηθεί κάνεις δεξί κλικ και Group κατά έτος και Μήνα. Μετά μεταφέρεις τα Έτη και το Hm. Dimosieusis στο σημείο Report Filter και τον δικαστή στο Row Labels. Είσαι έτοιμος. Έχει δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που θέλεις και επιλέγεις πχ 2013 και Απρ. Μάι. Μην ξεχάσεις από τις επιλογές του πίνακα να ρυθμίσεις αυτόματη ανανέωση κάθε φορά που ανοίγει το αρχείο για να αποφύγεις το δεξί κλικ και ανανέωση manual |
| |||
| |||
Φίλοι του φόρουμ Καλησπέρα. Φίλε Σπύρο ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Άργησα να σου απαντήσω γιατί όλη μέρα προσπαθούσα να καταλάβω αυτά που μου έγραψες και να το δημιουργήσω..... Ήταν στα Αγγλικά και ώσπου να τα καταλάβω στα Ελληνικά μου πήρε λίγο χρόνο. Παράθεση:
από (3) διαφορετικά έγγραφα. Παράθεση:
Όταν στην θέση του Hm. Dimosieusis βάλω Hm katathesis δουλεύει Γιατί γίνεται αυτό;;; Σε ευχαριστώ για όλη την βοήθειά σου ΥΣ: Όσο το δουλεύω τόσο βρίσκω ερωτήματα Όρισα να συγκρίνω (2) έτη 2012 & 2013 και πήγα στους μήνες και μου βγάζει τους (12) μήνες. Αν εγώ θέλω να συγκρίνω από το έτος 2012 Σεπτ-Οκτ και το έτος 2013 Ιαν-Ιουν πως γίνεται αυτό αφού βλέπω όλους τους μήνες και δεν μπορώ να διαλέξω;;;; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xristos : 08-06-13 στις 20:51. |
|
Καλησπέρα Φίλε Χρήστο Την excel δεν την "ενδιαφέρει" αν έρχονται τα δεδομένα σου με επικόλληση ή από άλλη πηγή Την ενδιαφέρει να είναι σωστά ... Πως να ομαδοποιήσει τα παρακάτω για παράδειγμα ; Με ποιο τρόπο ; 25/3/2013 0 28/11/2013 30/11/2013 χχχ 25/12/2013 Το πώς θα φέρεις τα δεδομένα σου σωστά, δεν είναι θέμα excel, ούτε υπάρχει λύση excel. Είναι δικό σου θέμα. Κι αν θυμάσαι πριν πολλούς μήνες σου είχα ξαναπεί να ξεκινήσεις απ' την αρχή το στήσιμο σου τότε που ήταν σχετικά νωρίς Με όλο το σεβασμό (να βοηθήσω θέλω) αλλά κάποια στιγμή να το περιμένεις ότι αυτά τα αρχεία που χρησιμοποιείς έχουν τέτοιο μπλέξιμο και αλληλεξάρτηση που πολύ φοβάμαι κάποιο γενικό "κραχ" |
|
Δες το παράδειγμα που ακολουθεί. Τα πεδία από τα οποία "παίρνει" ο Pivot έρχονται με επικόλληση σύνδεσης. 'Έχει γίνει Group και λειτουργεί κανονικά. Αν αλλάξεις κάτι για να το τεστάρεις από τον πίνακα 1 κάνε refresh στον Pivot |
| |||
| |||
Φίλε Σπύρο δεν σε πρόλαβα γιατί όλο συμπλήρωνα το μήνυμά μου με νέα στοιχεία. Όταν δεις το μήνυμά μου θα δεις τις αλλαγές που έχω κάνει. Έχω (3) διαφορετικά έγγραφα (Excel) 1 για Ειδική-Τακτική-Εργατική 1 για Εκουσία 1 για Μισθωτική/Απαλλοτριώσεις Μέσα σε αυτά τα βιβλία περνάω όλα τα στοιχεία (Ενάγοντες, εναγόμενοι, αντικείμενο, δικηγόροι, κλπ και το αποτέλεσμα (Απόφαση, Ματαίωση κλπ) Πως μπορώ να παίρνω στοιχεία (για στατιστικά στοιχεία) ταυτόχρονα και από τα τρία;;; Πως τα στοιχεία θα ανανεώνονται σε κάθε νέα εγγραφή;;; Εγώ με τα λίγα που γνωρίζω, σκέφτηκα την ειδική επικόλληση Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις σε αυτό;;;; |
|
Χρήστο το πρόβλημα δεν είναι πως τα παίρνεις τα στοιχεία καλά το κάνεις με επικόλληση ( θα μπορούσες και καλύτερα με VBA ) αλλά η "πηγή" φίλε μου είναι λάθος. Δεν μπορεί να δουλεύεις δεδομένα (στην ουσία βάσεις δεδομένων σε excel είναι) με κενά ή με λάθη και να περιμένεις πλήρη και σωστά αποτελέσματα. Δεν γίνεται με τίποτε αυτό... |
| |||
| |||
Φίλοι του φόρουμ και Σπύρο ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την βοήθειά σου. Έχω ορισμένες ερωτήσεις 1ο Δεν κατάλαβα τον πίνακα που μου έστειλες στις 21:01 Παράθεση:
Παράθεση:
3ο Παράθεση:
Τι κάνω λάθος;;; url]http://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/2307-metafora-dedomenon-apo-alla-eggrafa.html#post13644[/url] |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Συγκεντρωτικός πίνακας για πολλά φύλλα με αναζήτηση πίνακα | ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ78 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-03-16 10:43 |
[Γενικά] Συγκεντρωτικός Πίνακας | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-10-13 21:59 |
Πίνακας σε υποφόρμα | nafnaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-10-12 21:36 |
[Γενικά] Πίνακας Καυσίμων | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 30-09-12 12:35 |
[Μορφοποίηση] Συγκεντρωτικός πινάκας και επιλεκτικά αθροίσματα | hugegou | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 20-07-11 17:38 |
Η ώρα είναι 07:30.