Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Αντιγραφή συνάρτησης

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-04-13, 01:15
Όνομα: Βασίλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Αντιγραφή συνάρτησης

καλησπέρα σας.
νέο μέλος στο φόρουμ ...και εγκαινιάζω την εγγραφή μου με μια ερώτηση.

Έχω μια συνάρτηση της μορφής:

=IF(J7>1799;O7;IF(I7>1199;N7;IF(H7>799;M7;IF(G7>49 9;L7;K7))))

και θέλω να την αντιγράψω στα επόμενα κελιά στην ίδια στήλη αλλά κατά την αντιγραφή τα J7,I7,H7,G7 να μην αλαλάζουν να είναι σταθερά σε όλα τα κελιά.
Πως μπορώ να το κάνω ?
Σας ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-04-13, 09:49
Eleniath
Guest

Προεπιλογή

Βασίλη θα χρειαστεί να "κλειδώσεις" τους αριθμούς των κελιών ή της περιοχής που θέλεις με το σύμβολο $.

Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε βάζοντας τον κένσορα του ποντικιού σου πριν και μετά το γράμμα του κελιού που αναφέρεσαι, είτε στην γραμμή τύπων κλικάρεις με το ποντίκι σου το κελί που θέλεις να κλειδώσεις και πατάς F4.

=IF($J$7>1799;O7;IF($I$7>1199;N7;IF($H$7>799;M7;IF ($G$7>499;L7;K7))))
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-04-13, 14:31

Προεπιλογή

Ευχαριστώ Ελένη , δούλεψε.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, θέλω να δημιουργήσω ένα φύλλο στο οποίο να μπορεί κάποιος να επέμβει μόνο σε συγκεκριμένα κελιά.

Τα υπόλοιπα θέλω να είναι κλειδωμένα με τρόπο που να μην μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα αλλά και να μην μπορεί να δει τις συναρτήσεις που υπαρχουν σε αυτά.

Επίσης αν μπορώ σε ένα βιβλίο να κλειδώσω ολοκληρωτικά μερικά φύλλα του ώστε να μην μπορεί κάποιος να τα ανοίξει καθόλου, ακόμα και αν αντιγράψει το βιβλίο η το σώσει με άλλο όνομα.

Ουσιαστικά θέλω να κάνω ένα αρχείο για παραγγελίες που θα το στείλω σε πελάτες ώστε να τοποθετούν τις ποσότητες και να μου το επιστρέφουν.

Ανάλογα με το ποσό της συνολικής παραγγελιάς θέλω να μεταβάλετε αυτόματα και η τιμή του προϊόντος.

Αυτό το έχω καταφέρει με την παραπάνω συνάρτηση.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μην μπορεί να δει και να επεξεργαστεί ο πελάτης κανένα από τα στοιχειά που αφορούν τις πήγες της συνάρτησης οι οποίες μπορούν να βρίσκονται σε άλλο φύλλο μέσα στο βιβλίο ή κάπου άσχετα μέσα στο ίδιο φύλλο.

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Ευχαριστώ.

Βασίλης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-04-13, 16:06
Eleniath
Guest

Προεπιλογή

Παράθεση:
..Τα υπόλοιπα θέλω να είναι κλειδωμένα με τρόπο που να μην μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα αλλά και να μην μπορεί να δει τις συναρτήσεις που υπαρχουν σε αυτά.
Βασίλη αυτο μπορεί να γίνει με Προσαρμοσμένη μορφοποίηση(Custom Validation) και κλείδωμα του φύλλου.

Όμως αυτό..

Παράθεση:
...Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μην μπορεί να δει και να επεξεργαστεί ο πελάτης κανένα από τα στοιχειά που αφορούν τις πήγες της συνάρτησης οι οποίες μπορούν να βρίσκονται σε άλλο φύλλο μέσα στο βιβλίο ή κάπου άσχετα μέσα στο ίδιο φύλλο.
σε συνδυασμό με αυτό..

Παράθεση:
...Επίσης αν μπορώ σε ένα βιβλίο να κλειδώσω ολοκληρωτικά μερικά φύλλα του ώστε να μην μπορεί κάποιος να τα ανοίξει καθόλου, ακόμα και αν αντιγράψει το βιβλίο η το σώσει με άλλο όνομα.
..θεωρώ πως χρειάζεται κώδικα(VBA). Άρα πιά, ο λόγος στους ειδικούς.

Καλό απόγευμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-13, 01:40

Προεπιλογή

Καλημέρα

Ανέβασα ένα αρχείο για περισσότερη βοήθεια.
Στο αρχείο θέλω η στήλη order (D) να είναι η μόνη που να μπορεί ο πελάτης να βάζει ποσότητες.
Όλα τα άλλα τα θέλω κλειδωμένα, όπως και το φύλλο 2 από το οποίο τραβάω κάποια δεδομένα.

Το άλλο πρόβλημα που μου προέκυψε είναι το εξής:

Έχω κάνει ένα κελί (G9) στο οποίο προτρέπω τον πελάτη να βάλει και άλλες ποσότητες ώστε να πάρει καλύτερη τιμή.

Τα μηνύματα έτσι όπως έχω την συνάρτηση ενώ φαινομενικά είναι σωστά στην πραγματικότητα έχουν λάθος.

Ο λόγος είναι ότι όταν ο πελάτης βάλει τόσα προϊόντα ώστε να αλλάξει κλίμακα τιμών τότε αλλάζουν όλες οι τιμές των προϊόντων.
Οι κλίμακες είναι από 1,από 500,από 800,από 1200,και από 1800 (φύλλο 2).

Αν ο πελάτης βάλει προϊόντα αξίας 499 παίρνει τις τιμές τις στήλης Ε στο φύλλο 2 άρα κάποιος θα σκεφτεί ότι αν βάλει ένα ακόμα προϊόν με 1 ευρώ θα πάει στην στήλη F που είναι πάνω από 500.

Αυτό όμως είναι λάθος γιατί τα 500 ευρώ πρέπει να γίνουν με τιμές από τη στήλη F και όχι από την Ε.
Τα προϊόντα αξίας 500 ευρώ με τιμές της στήλης F έχουν αξία περίπου 650 ευρώ με τιμές της στήλης Ε.

Αυτό λοιπόν μου δημιουργεί το πρόβλημα ως προς τα μηνύματα στο G9.
Πως πρέπει να βάλω τις τιμές στην συνάρτηση και από που είναι καλύτερα να τις τραβήξω για να είναι σωστό το αποτέλεσμα.Υπάρχει άλλη συνάρτηση που να μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για την IF?

Ευχαριστώ.

Βασίλης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls TEST IF.xls (67,5 KB, 18 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-13, 09:15
Eleniath
Guest

Προεπιλογή

Kαλημέρα σας.

Βασίλη δες λίγο το παράδειγμα.

Κλειδωμένο το φύλλο χωρίς κωδικό. Βάλε τον δικό σου κωδικό.

Θεωρώ πως η διάταξη που χρησιμοποιείς δεν είναι και η πιό σωστή και σίγουρα μπορεί να στηθεί το έργο σου καλύτερα. Ιδίως ο τιμοκατάλογος.

Εγώ σου δείχνω έναν τρόπο χρησιμοποιώντας INDEX & MATCH, σύμφωνα με τον τρόπο που εσύ έχεις στήσει τα φύλλα σου.

Το φύλλο 2, απλά μπορείς να το κρύψεις. Θέλω ακόμα να πω οτι το Excel δεν προσφέρει και την καλύτερη ασφάλεια, αν επιμένεις να θέλεις οι άλλοι να μην μπορούν να δούν τους τύπους σου κλπ...

Ένας καλός χρήστης του EXCEL, μπορεί άνετα να παρακάμψει οποιοδήποτε εμπόδιο του βάλεις..

Καλή μέρα να έχουμε.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls vasilis.xls (60,5 KB, 22 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-13, 13:58

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για το παράδειγμα.

Ο κύριος λόγος που τα θέλω κρυφά και κλειδωμένα είναι για να αποφύγω τυχόν λανθασμένες επεμβάσεις των πελατών και όχι για αυτά καθ αυτά τα δεδομένα καθώς τα έχουν και τα γνωρίζουν.
Απλά θέλω να μην μπαίνω στην διαδικασία επανελέγχου των τιμών από το φόβο μήπως κάποιος από λάθος κάτι έσβησε η κάτι άλλαξε.

Για το δεύτερο σκέλος αυτό με τις τιμές και τα μηνύματα καμία ιδέα για το πως θα το λύσω?

Ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-13, 00:42
Eleniath
Guest

Προεπιλογή

Θα μπορούσες να μας έδινες σε παρακαλώ κάποια παραδείγματα μηνυμάτων που βγαίνουν λάθος στο G9? Τι βγαίνει λάθος και ποιό θα ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-13, 17:59
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Δείτε και αυτό, σε ένα μόνο φύλλο ( προστατευμένο με κωδικό 1234)

Δεν βλέπω την αναγκαιότητα 2 φύλλων

Τα λέμε
Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Βιβλίο1_basilis.xls (55,0 KB, 29 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-13, 00:44

Προεπιλογή

Θανάση φοβερό....
Εκ πρώτης όψεως είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είχα στο μυαλό μου.
Ειδικά αυτό με το ποσό που υπολείπεται για την επόμενη κλίμακα και την διαφορά κέρδους ...πολύ καλό.
Θα παίξω λίγο μαζί του για να δω πως το δουλεύεις και αν δεν βγάζει λάθη θα το προσαρμόσω στον κανονικό τιμοκατάλογο.
Χίλια ευχαριστώ....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Τύπος Συνάρτησης vangelis1964 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 24-10-15 19:44
[Συναρτήσεις] Τύπος συνάρτησης vangelis1964 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 24-10-15 13:55
[Συναρτήσεις] Χρήση της συνάρτησης VLOOKUP Payne83 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 13 06-10-15 20:41
[Συναρτήσεις] Αλλαγή συνάρτησης xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 22-05-15 21:56
[Συναρτήσεις] Αντιγραφή συνάρτησης koumpana Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 20-05-12 01:11

Η ώρα είναι 19:10.