Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ και ειλικρινά για τα καλά σου λόγια. Θα ήθελα να συμμετάσχω ενεργά στα θέματα που μου κινούν το ενδιαφέρον και φυσικά για ανθρώπους(όπως η Ελένη) που με την άψογη συμπεριφορά τους, δείχνουν ότι εκτιμούν αυτό που τους παρέχεται,σεβόμενοι τον χρόνο και τον κόπο των ανθρώπων που παρέχουν την βοήθειά τους. Πιστεύω ότι όταν αυτοχαρακτηρίζεσαι, πρέπει να "βαστάς μικρό καλάθι " που λένε και στα χωριά μας. Αν κοιτάξεις στα Profile των χρηστών στο φόρουμ, θα βρείς πάρα πολλά μέλη με αυτοχαρακτηρισμό "Καλός", "Πολύ Καλός" κλπ. Ένας ακόμα;; Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι το πόσο καλός είσαι, είναι κάτι που το κερδίζεις από την γνώμη των άλλων και δεν είναι κάτι που το προσδιορίζεις μόνος σου. Στο θέμα μας τώρα. Θα μας πεί βέβαια η Ελένη τι ακριβώς θέλει. Το λέω αυτό γιατί άν χρειάζεται η δεύτερη φόρμουλα να είναι συνδεδεμένη με την πρώτη, τότε η δεύτερη φόρμουλα που πρότεινες είναι σαφέστατα συντομότερη και ταχύτερη απο την δεύτερη δική μου, που όμως προσφέρει "ανεξαρτησία" αν κάποιος χρειάζεται να δεί το 2ο ζητούμενο σαν ανεξάρτητο θέμα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Οδυσσέας : 19-03-13 στις 16:47. Αιτία: Edit: Υπογγραμισμένη έντονα φράση. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σας. Παράθεση:
Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σου.Όπως πάντα πολύ χρήσιμες. Ομολογώ πως όταν ρώτησα.. Παράθεση:
Όσον αφορά το "αρχάριος", δηλαδή με αυτή την λογική, μέλη σαν και εμένα τι πρέπει να πούμε; "Αρχάριος" -1000;; Και όσον αφορά το ερώτημα γιά το 2ο ζητούμενο, ο τύπος πρέπει να δουλεύει ανεξάρτητα ψάχνοντας σε ποιό κελί ξεκινάει η μάξιμουμ 10αδα. Σας ευχαριστ'ω και πάλι πολύ και τους τρείς σας. |
| |
![]() Παράθεση:
Αγαπητέ Οδυσσέα θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μου λύσεις μια απορία που διατυπώνω στο συνημμένο. Είναι κάτι που δεν κατανοώ και θα με ενδιέφερε πραγματικά το πως σκέφτηκες και κατέληξες στη λύση που πρότεινες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου. Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους Μια λύση με τα δεδομένα σε οριζόντια γραμμή |
| |||
| |||
![]()
Γειά σας. Ειλικρινά αισθάνομαι λίγο αμήχανα,να δίνω εξετάσεις-επειδή έχω πάρα πολύ καιρό να το κάνω-αλλά ειλικρινά είναι απολυτα κατανοητό και φυσικά αποδεκτό, να υπάρχουν οι απορίες για το άν ξέρω τι κάνουν αυτά που προτείνω. Την SUBTOTAL(Το πολυεργαλείο του EXCEL),την χρησιμοποιούμε ευρέως(άρα δεν το ανακάλυψα εγώ) σε συνδυασμό με την OFFSET, για να πέρνουμε "ειδικά" αποτελέσματα βασικά σε περιπτώσεις περιοχών με αυτόματο φίλτρο. Συνδυάζεται άψογα κα με την SUMPRODUCT. Αν θέλετε μπορώ να σας παρουσιάσω μια σειρά από τέτοιες περιπτώσεις που μπορεί να χρησημοποιηθούνε και στην ενότητα "Χρήσιμα παραδείγματα" ή στα Tricks Στο θέμα μας τώρα, προσπαθώ να το κάνω όσο πιό κατανοητό γίνεται. Αυτό που χρειάζεται να γίνει, είναι να προστίθεται η Α1:Α3, Α2:Α4 ΚΛΠ. Αυτό το κάνει η ΟFFSET. #ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙ Η!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.#ΤΙΜΗ!.0.0} =Είναι το κομμάτι αυτής της φόρμουλας OFFSET(A1;ROW(A1:A10)-1;0;3;1) OFFSET(A1;{1.2.3.4.5.6.7.8.9.10}-10;3;1) = Το ROW(A1:A10), κομμάτι της φόρμουλας.. Έτσι λοιπόν η πρώτη περιοχή ξεκινάει στο Α1, "μετακινείται" 0 γραμμές και έχει "ύψος" που το ορίζουμε σε 3 ή C1 στο παράδειγμά σου. Αυτό θα μας "γυρίσει" το αποτέλεσμα για την περιοχή Α1:Α3. Η 2η περιοχή ξεκινάει από το Α1, "μετακινείται" 1 γραμμή και έχει "ύψος" που το ορίζουμε σε 3 ή C1 στο παράδειγμά σου.κλπ… Βασικά η SUBTOTAL, απλά προσθέτει ομάδες κελιών ανά 3(στην περίπτωσή μας) {6.9.12.15.18.21.24.27.19.10} =Αυτό το κομμάτι της φόρμουλας….SUBTOTAL(9,OFFSET(A1;ROW(A1: A10)-1;0;3;1)) Μετά η MAX, απλά μας δίνει το μάχιμουμ αυτής της περιοχής. Ελπίζω να βοήθησα. |
|
![]()
Οδυσσέα, κακώς ένιωσες αμήχανα και κακώς το εξέλαβες σαν εξετάσεις Η απορία μου απλά είναι πώς το max(#value!;#value!) γίνεται max(6;9;12) Προσωπικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι ένα αποτέλεσμα "Λάθους" μπορεί να μετατραπεί σε διάφορες αριθμητικές τιμές. Ελπίζω να με κατανοείς. Ισως μια μέρα βρούμε την απάντηση |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους Μια λύση σε συνέχεια προηγούμενης, με τα δεδομένα σε οριζόντια γραμμή και σε στήλη, με διαφορετική προσέγγιση, με καθυστέρηση Θανάσης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Σύνολο κελιών που περιέχουν τύπους | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-02-16 17:23 |
[Excel07] Σύνολο υπερωριών και ωρών. | bill72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 07-01-15 23:31 |
[Συναρτήσεις] Σύνολο τελευταίων κελιών από 5 στήλες | Lokos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 07-03-12 10:54 |
[ Ερωτήματα ] ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΡΑΦΩΝ | agelos_her | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-03-11 06:47 |
[ Υποφόρμες ] Σύνολο Υποφόρμας | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 30-05-10 12:21 |
Η ώρα είναι 11:55.