Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Προστασία προηγούμενων εγγραφών
Φίλοι του φόρουμ γειά σας . Διάβασα για την προστασία κελιών και βιβλίου, αλλά αυτό που θέλω δεν το βρήκα (μπορεί να μην το κατάλαβα) δεν ξέρω. Τι θέλω. Έχω ένα βιβλίο με εγγραφές και αναπτυσσόμενη λίστα. Θέλω να κλειδώνονται τα στοιχεία που έχω περάσει μέχρι εκείνη την στιγμή γιατί μπορεί να το έχω ανοικτό το έγγραφο και να αφήσω απρόσεχτα ένα βιβλίο επάνω στο πληκτρολόγιο και κατά λάθος να σβήσει κάποιες προηγούμενες εγγραφές και αν δεν τις δω και πατήσω αποθήκευση θα χαθούν... και μαζί με αυτές και εγώ χαχαχαχα. Σε περίπτωση που βρεθεί λύση στο παραπάνω πρόβλημα θα ήθελα σε κάποια στιγμή που θα θέλω να αλλάξω κάτι να μπορώ. Αν σας μπέρδεψα συγνώμη, αλλά αν έχει ζητήστε μου επεξηγήσεις Σας ευχαριστώ. |
|
Χρήστο, η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο όσο χρειάζεται για να μπορεί να ξεχωρίσει αν είναι το χέρι σου ή κάποιο αντικείμενο (πχ βιβλίο που ανέφερες) που πατάει κάποιο πληκτρο. Ο απλόυστερος τρόπος είναι να ελαχιστοποιείς το Excel όταν δεν το χρειάζεσαι, ή να κλειδώνεις το PC με CTRL+ALT+DEL. Έτσι θα μπορείς να ανοίγεις τα βιβλία που λές πάνω στο πληκτρολόγιό σου, αν και δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο να διαβάζεις ή να δουλεύεις πάνω στο πληκτολόγιο. Θανάσης. ΥΓ Κατά την άποψη μου το θέμα σου αφορά την εργονομία στο χώρο εργασίας και τους Η/Υ γενικότερα παρά το Excel. |
| |||
| |||
Φίλοι μου γειά σας. Θανάση με έκανες και γέλασα , όπως μάλλον θα γέλασες και εσύ διαβάζοντας αυτά που έγραψα. Όσα έγραψα ήταν σχήμα λόγου, αλλά θα μπορούσαν και να γίνουν. Αυτό που θέλω είναι επειδή έχω φτιάξει διάφορα προγράμματα και οι συνάδελφοί μου είναι επιφυλακτικοί να τα δεχθούνε και να τα εφαρμόσουν γιατί φοβούνται μην και χαθούν τα δεδομένα, μην και μπει κάποιος και τα αλλοιώσει, μην καταλάθος ακουμπήσει κάποιο βιβλίο επάνω και σβήσουν κλπ γι' αυτό ζήτησα μήπως υπάρχει κάτι που να κλειδώνει όσα έχω γράψει, να μπορώ να συνεχίσω να γράφω από εκεί και πέρα και αν θελήσω να μπορώ να διορθώνω τα κλειδωμένα (με κωδικό). Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να το κλειδώνω και να οι άλλοι συνάδελφοι το το βλέπουν μόνο. Υπάρχει κάτι άλλο;;;; Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου |
|
Χρήστο, αν ο μόνος κίνδυνος αλλοίωσης των στοιχείων είναι κάποιο ατύχημα που οφείλετε σε άγνοια χειρισμού του Excel, η ενεργοποίηση και η απενεργοποίηση της προστασίας των φύλλων του Excel αρκεί. Δηλαδή αφαιρείς την προστασία κάνεις τις αλλαγές που θέλεις, ξανά-ενεργοποιείς την προστασία και αποθηκεύεις. Οι συνάδελφοί σου αν δεν αφαιρέσουν την προστασία δεν θα μπορούν να αλλάξουν τα περιεχόμενα. Η προστασία δεν αφαιρείται κατά λάθος άρα έτσι έχεις το ζητούμενο βαθμό ασφαλείας. Δες ΕΔΩ Καλή συνέχεια. Θανάσης |
|
Καλησπέρα Ανεξάρτητα από το πόσο απρόσεκτος μπορεί να είναι κάποιος στην χρήση των εργαλείων του το μόνο που μπορεί να προσφέρει η excel είναι τα αυτόματα αποθηκευμένα αρχεία που μας βοηθούν αν χάσουμε, διαγράψουμε, αποθηκεύσουμε λάθος κλπ να ανακτήσουμε την αμέσως προηγούμενη εργασία μας με κάποιες ρυθμίσεις που γίνονται στις "Επιλογές Excel" και τα οποία (αρχεία) βρίσκονται στην διαδρομή που είναι υπογραμμισμένη στην εικόνα (εννοείται ότι αντί Spirosgr θα λέει το όνομα σας) Επιλέγουμε Excel options ή Επιλογές Excel Save ή Αποθήκευση Τσεκάρουμε τις 2 επιλογές στα πλαίσια επιλογής Ορίζουμε ανά πόσα λεπτά θέλουμε να αποθηκεύει από 1' έως 120' που διαθέτει (10' είναι μια χαρά) και το σώζουμε. Μ' αυτόν τον τρόπο έχουμε πάντα σωσμένο το αρχείο (του τελευταίου 10' λέπτου για παράδειγμα) Ότι χρειάζεται είναι υπογραμμισμένο στην εικόνα που ακολουθεί Καλή συνέχεια! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Προστασία στηλών σε excel 07 | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 13-12-16 00:31 |
Προστασία εκτυπωμένων εγγράφων; | frarad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 08-03-16 17:13 |
[Μορφοποίηση] Προστασία φύλλου από διαγραφή | Gogosbmx | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-06-14 20:54 |
[Γενικά] Προστασία ομαδοποιημένων στηλών-γραμμών | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 07-11-10 16:53 |
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΒΑΣΗΣ | babiniotis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-06-09 16:58 |
Η ώρα είναι 14:39.