Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Θα πρέπει να αντικατασταθεί ο τύπος: =LEFT(A3;FIND("**";A3)-1) με τον ακόλουθο: =IF(ISNUMBER(FIND("**";A3));LEFT(A3;FIND("**";A3)-1);A3), για να μη προκύπτει λάθος όταν η συμβολοσειρά «**» δεν υπάρχει. Αν και ο τύπος λειτουργεί, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις τον αστερίσκο. Ο αστερίσκος (*) το ερωτηματικό (?) και η περισπωμένη (~), αποτελούν ειδικούς χαρακτήρες (μπαλαντέρ) και, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως προβλέπεται στη βοήθεια του excel. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Δημήτρη, παρατήρησα, στο τελευταίο αρχείο σου, ότι πρόσθεσες αρκετά ελληνικά γράμματα. Διαπίστωσα όμως ότι λείπουν τα κεφαλαία τονούμενα. Στο κελί A36 και Α37 υπάρχει ο ίδιος χαρακτήρας, με αποτέλεσμα να αποτιμάται δύο φορές και ο τύπος να δίνει λάθος αποτελέσματα Γενικά στον πίνακα θα πρέπει να μπουν όσοι χαρακτήρες μετατρέπονται με τη συνάρτηση UPPER σε χαρακτήρα που δεν υπάρχει στον πίνακα. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 06-03-13 στις 19:11. Αιτία: Προσθήκη για το΄ίδιο γράμμα |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Γιώργο, σχετικά με τα λάθη στον πίνακα για να είμαι σίγουρος ότι θα κάνω τις σωστές διορθώσεις μπορείς να μου πεις ακριβώς τι πρέπει να αλλάξω; Όσο για τους χαρακτήρες ** να βάλω κάτι άλλο. Ίσως ]] που να υποδηλώνει και το τέλος της φράσης προς αποτίμηση. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Δημήτρη, οι χαρακτήρες που πρέπει να βάλεις εξαρτώνται από τους χαρακτήρες που μπορεί να περιέχουν τα κείμενα που θα αποτιμήσεις. Έτσι δεν μπορώ να σου πω ποιους συγκεκριμένα θα βάλεις. Για να τους προσδιορίσεις μπορείς να εργαστείς ως εξής: 1) Σε μια στήλη βάλε όλα τα γράμματα πεζά και κεφαλαία με όλους τους συνδυασμούς τόνων, πνευμάτων, διαλυτικών, υποδιαστολών, που μπορεί να υπάρχουν στα κείμενα. 2) Στη διπλανή στήλη με τη συνάρτηση UPPER προσπάθησε να τα κάνεις κεφαλαία. 3) Από τη δεύτερη στήλη διάλεξε όλες τις διαφορετικές τιμές, χωρίς διπλότυπες. Έτσι θα καλύψεις όλους τους χαρακτήρες που θα μπορούσε να έχει ένα κείμενο μετά την επεξεργασία του με τη συνάρτηση UPPER Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλη την παρέα, κάθε μέρα βασιζόμενος στις ιδέες που μου δώσατε αλλά και τις λύσεις σας προχωράω το πρόγραμμα και ένα βήμα πιο κάτω. Και αυτή τη φορά κόλλησα σε κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσετε. Στο αρχείο που στέλνω, θέλω να διορθώσω την κίτρινη περιοχή (3 στήλες). Συγκεκριμένα θέλω από το σύνολο της φράσης που βρίσκεται στη στήλη Α ή με την trim στη στήλη Ι να μπορώ σύμφωνα με το περιεχόμενο της στήλης J να εμφανίζω τις αντίστοιχες J λέξεις. πχ αν το J3 είναι 17 να εμφανίζονται στο L3 οι 17 πρώτες λέξεις του I3. Το κείμενο που θα εισάγω στην αρχική στήλη Α θα είναι ή σύγχρονο ελληνικό ή αρχαίο ελληνικό. Υπάρχει τρόπος να αφαιρείται αυτόματα κάθε άλλος χαρακτήρας που τυχόν υπάρχει; ($, %, αριθμοί, +, / κλπ); Ευχαριστώ!!! |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Στο αρχείο που επισυνάπτω, έχω προσθέσει τις ακόλουθες συναρτήσεις χρήστη (συναρτήσεις που δημιουργήθηκαν με VBA): 1) Την EvaluateText(strCell As String, ValueRange As Range) As Variant, που επιστρέφει την αξία του κειμένου strCell. 2) Την LeftNWords(strCell As String, Optional N As Long = 0) As Variant, η οποία επιστρέφει τις N πρώτες λέξεις του κειμένου strCell. 3) Την RemoveCharacters(strCell As String, CharsRemove As Range) As Variant, η οποία απομακρύνει τους ανεπιθύμητους χαρακτήρες. 4) Την SumDigits(strCell As String, Optional OneDigit As Boolean = False) As Variant, η οποία αθροίζει τα ψηφία που υπάρχουν στο κείμενο strCell. Επίσης πρόσθεσα στον πίνακα τα κεφαλαία τονούμενα, που λείπουν. Όλες οι συναρτήσεις χρήστη έχουν προστεθεί στη λειτουργική μονάδα «Functions». Στο φύλλο «VBA» του βιβλίου γίνεται εφαρμογή των παραπάνω συναρτήσεων και δίνονται κάποιες πληροφορίες για τη χρήση τους. Δημήτρη σου εύχομαι καλή συνέχεια και περιμένω το ανέβασμα στο φόρουμ της ολοκληρωμένης εφαρμογής. Προσθήκη Για τον περιορισμό των γραμμών, στον πίνακα με την αξία των χαρακτήρων, δεν περιλαμβάνονται τα πεζά τα οποία μετατρεπόμενα σε κεφαλαία υπάρχουν στον πίνακα. Αυτό επιβάλλει, πριν από την αποτίμηση ενός κειμένου, τη μετατροπή του σε κεφαλαία. Επειδή η μετατροπή του κειμένου στο περιβάλλον της VBA με τις συναρτήσεις UPPER και UCase παρουσίασε προβλήματα τις αφαίρεσα από τον κώδικα. Συνεπώς η μετατροπή θα γίνεται στο περιβάλλον του excel και η σχετική συνάρτηση θα εφαρμόζεται ως εξής:=EvaluateText(UPPER(A2);ValueChars) Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 12-03-13 στις 17:12. Αιτία: Συμπλήρωση προσθήκης |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ πολύ, το αποτέλεσμα είναι απλό και εντυπωσιακό. Δυστυχώς δεν φτάνουν οι γνώσεις μου για να καταλάβω ακριβώς τον τρόπο που το σχεδίασες. πχ θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να δω ή να επεξεργαστώ την περιοχή RemoveChars. Επίσης πως μπορώ να δω την λειτουργική μονάδα Functions που έχεις φτιάξει; Ελπίζω να ρωτάω σωστά. Δημήτρης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Σχετικά με τα ερωτήματα: 1) Ονόματα περιοχών (excel 2003) Στο μενού «Εισαγωγή» κλικ στην επιλογή «Όνομα» και στο «Ορισμός …» Στο παράθυρο «Ορισμός ονόματος» βλέπουμε τα ονόματα που έχουν οριστεί. Κάνουμε κλικ στο όνομα που θέλουμε και στη συνέχεια στο πλαίσιο «Αναφορά σε:» Στο φύλλο εργασίας η αντίστοιχη περιοχή περιβάλλεται με διακεκομμένη γραμμή. Μπορούμε να αλλάξουμε την περιοχή προσαρμόζοντας την τιμή του πλαισίου «Αναφορά σε:». 2) Εμφάνιση κώδικα Με Alt+F11 μεταβαίνουμε στο περιβάλλον του κώδικα. Στο αριστερό παράθυρο φαίνονται τα στοιχεία του έργου. Κάνουμε κλικ στα + για να εμφανιστούν όλα τα στοιχεία του έργου. Κάτω από το φάκελο «Modules» βρίσκεται η λειτουργική μονάδα «Functions». Με διπλό κλικ στη λειτουργική μονάδα «Functions» στο δεξιό παράθυρο θα εμφανιστεί ο κώδικας και οι σχετικές συναρτήσεις. Για να μη παίρνουμε λάθος αποτελέσματα, επισημαίνω και πάλι ότι θα πρέπει στο φύλλο του πίνακα να διαγραφεί η γραμμή 37 (έχει ίδιο γράμμα με τη γραμμή 36). Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδυασμοί γραμμάτων | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 18-07-14 19:55 |
[Συναρτήσεις] Εύρεση μη Ελληνικών χαρακτήρων σε κελί | Οδυσσέας | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 15-04-13 17:35 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή γραμμάτων | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 06-11-11 18:11 |
Μεταγραφή Ελληνικών λέξεων με Λατινικούς χαρακτήρες. | ΚΩΣΤΑΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 07-06-11 19:32 |
Μετατροπή ελληνικών χαρακτήρων σε λατινικούς | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 17-03-11 16:27 |
Η ώρα είναι 13:43.