Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ερωτηματολόγιο: copy/paste check box?
Χαιρετώ το φορουμ και εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας! Εκμεταλεύομαι το κάλεσμά σας για εγγραφή, γιατί χρειάζομαι - για την ώρα - βοήθεια στο Excel! Εξηγούμαι: βρίσκομαι ξαφνικά με μια στίβα απαντήσεις σε χαρτί ενός ερωτηματολόγιου και μου ζητάνε να τις περάσω στο Excel με τελικό σκοπό να δείξουμε τις απαντήσεις σε γράφημα. Σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα ερωτηματολόγιο στο πρόγραμμα και να ξεκινήσω με τα check box. Να πάρω δηλαδή το ρόλο του κάθε χρήστη, να τσεκάρω τα κουτάκια που βλέπω στο χαρτί, με σκοπό να φτάσω κάποτε να τα μετρήσω: τόσα "συμφωνώ", τόσα "δεν συμφωνώ", κλπ. Ξεκίνησα (με τον τρόπο μου), κι έχω φτάσει μέχρι να καταφέρνω να μου μετράει σε άλλο sheet τις απαντήσεις ... ενός χρήστη Ναι ναι αρχάρια είπαμε! Η ερώτησή μου (για την ώρα) είναι: πώς να copy/paste τα check boxes χωρίς να πρέπει να διορθώνω κάθε φορά το format control? Λέτε να γίνεται χωρίς πολλά πολλά? Αν δεν ήμουνα σαφής να τα ξαναπώ! Αν πάλι ο τρόπος που ξεκίνησα δεν οδηγεί πουθενά (όλα τα περιμένω από μένα) και έχετε να μου προτείνετε τον πανεύκολο ... είμαι όλη 'μάτια'! Να' στε καλά, δέσποινα |
|
Καλώς όρισες φίλη Δέσποινα. Για το ερώτημά σου εγώ θα έλεγα ξέχνα τα τσεκ κουμπάκια και θα πρότεινα να σχεδιάσεις το φύλλο σου με τέτοιο τρόπο ώστε: οι απαντήσεις του κάθε ερωτηματολογίου να είναι στην ίδια γραμμή, και οι κολώνες να αντιστοιχούν μία σε κάθε ερώτηση. Στη στήλη Α μπορείς να καταχωρήσεις κάποιο χαρακτηριστικό για κάθε ερωτηματολόγιο πχ όνομα χρήστη αν δεν υπάρχει ανωνυμία ή αριθμός ερωτηματολογίου αν αυτά είναι αριθμισμένα. ή κάποιο στοιχείο που θα χρειαστεί στο διάγραμμα πχ ομάδα, φύλλο, ηλικία κλπ. Η στήλη Β θα περιέχει τις απαντήσεις του πρώτου ερωτήματος του ερωτηματολογίου δηλαδή στο Β1 γράψε "Ερώτηση1" στο C1 "Ερώτηση2" κλπ. Δεν μας είπες πόσες απαντήσεις έχει κάθε ερώτηση και αν όλες οι ερωτήσεις έχουν τον ίδιο αριθμό απαντήσεων αλλά δεν πειράζει. Εγώ υποθέτω ότι δεν έχουν ίσο αριθμό απαντήσεων όλες οι ερωτήσεις. Ξεκινάς λοιπόν με το πρώτο ερωτηματολόγιο και καταχωρείς στο κελί Β2 τον αριθμό της απάντησης 1 ή 2 ή 3 που έχει επιλέξει ο "χρήστης" Υποθέτω ότι η πρώτη ερώτηση έχει 3 πιθανές απαντήσεις για αυτό λέω 1 ή 2 ή 3. Προχωράς στο κελί C2 και καταχωρείς την απάντηση του ίδιου (πρώτου) ερωτηματολόγιου για τη δεύτερη ερώτηση. Έτσι βαδίζοντας προς τα δεξιά φτάνεις να καταχωρήσεις την απάντηση της τελευταίας (πχ 10ης) ερώτησης του πρώτου πάντα ερωτηματολόγιου στο κελί Κ2. Συνεχίζεις με το δεύτερο ερωτηματολόγιο στη γραμμή 3 και πάει λέγοντας. Το B3 θα περιέχει την απάντηση της πρώτης ερώτησης του δεύτερου ερωτηματολογίου. το κελί C5 την απάντηση της δεύτερης ερώτησης του 4ου ερωτηματολόγιου. Για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, μπορείς μέσω του μενού Εργαλεία (Tools) / Επιλογές (Options) καρτέλα Επεξεργασία (Edit) να επιλέξεις μετακίνηση "Δεξιά" αντί για "Κάτω" που είναι η εξ ορισμού επιλογή. Έτσι κάθε φορά που θα πατάς Enter θα μετατοπίζεται ο έλεγχος στο επόμενο δεξί κελί αντί το από κάτω. βέβαια μπορείς να χρησιμοποιείς το δεξί βελάκι. Δες τι σε βολεύει. Κάνε όλα αυτά και τα ξαναλέμε όταν καταχωρήσεις όλα τα ερωτηματολόγια στο Excel για το πώς μπορείς να φτιάξεις το διάγραμμα. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις καταχώρηση υπό όρους ( Data Validation) για κάθε στήλη αλλά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Ελπίζω να βοήθησα. Τα λέμε. Θανάσης ΥΓ καλό θα είναι να τα αριθμήσεις τα ερωτηματολόγια που καταχωρείς (αν δεν είναι ήδη), για να μπορείς να κάνεις έλεγχο στην πορεία ή στο τέλος αν χρειαστεί. |
| |||
| |||
ευχαριστώ
Καλημέρα Θανάση και ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Θα την μελετήσω/δοκιμάσω και θα επανέλθω! Το ήξερα ότι τα κουμπάκια δε θα με βγάζανε πουθενά, ευτυχώς που δεν έχασα κι άλλη μια μέρα πριν ζητήσω βοήθεια! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντιγραφή και επικόλληση (Copy-Paste) | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 04-03-16 17:28 |
[Γενικά] Πως μπορώ να κάνω ένα μαζικό copy-paste; | PeterG | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-10-13 19:13 |
[Excel07] Πρόβλημα σε copy/cut - paste | sofia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-04-12 20:26 |
Copy Paste | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-04-10 21:23 |
Η ώρα είναι 08:09.