Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη, θα ήθελα μια βοήθεια στο εξής: Έχω ένα βιβλίο excel, στη σελίδα “ημερολόγιο” γίνονται οι καταχωρίσεις, οι υπόλοιπες σελίδες αντιστοιχούν σε έναν κωδικό εσόδου. Θέλω, ανάλογα με τον κωδικό, τα ποσά από το «ημερολόγιο» να μεταφέρονται στην αντίστοιχη καρτέλα. Να σημειώσω το «ημερολόγιο θα έχει γύρω στις 1.500 εγγραφές και οι κωδικοί, άρα και οι υπόλοιπες καρτέλες, θα είναι περίπου 80-100. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι θέλω στις καρτέλες με του κωδικούς να μην αφήνει κενές γραμμές, δηλαδή αν το πρώτο ποσό στο "ημερολόγιο» με κωδικό Α-1 είναι στην πρώτη γραμμή και το επόμενο στην εικοστή να μεταφέρονται, το πρώτο στην πρώτη γραμμή της «Α-1» το επόμενο στην δεύτερη γραμμή κ.λπ.
|
|
![]()
Καλημέρα Γιώργο δες το συνημμένο και μελέτησε το νομίζω θα σε βοηθήσει. Μπορείς να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. Αν κάτι δεν είναι κατανοητό μην διστάσεις να ρωτήσεις στο φόρουμ. Συμβουλή: Απέφευγε όσο μπορείς τα συγχωνευμένα κελιά. Φιλικά Θανάσης ΥΓ. Αν ψάξεις στο φορουμ θα βρεις κάποιο θέμα που κόβει τα φύλλα για εκτύπωση με μεταφορές. |
| |||
| |||
![]()
Λοιπόν, η δουλειά που έκανες είναι απίστευτη. Προσπαθώ να καταλάβω πως έχεις δουλέψει αλλά θέλει αρκετό χρόνο ![]() |
|
![]()
Γιώργο, Η στήλη ΚΑΘΟΛΙΚΟ!A:A Βρίσκει τις γραμμές του φύλλου ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ που έχουν κωδικό ίδιο με τον επιλεγμένο. Η στήλη ΚΑΘΟΛΙΚΟ!B:B Απαριθμεί τους αριθμούς της στήλης ΚΑΘΟΛΙΚΟ!A:A Η στήλη ΚΑΘΟΛΙΚΟ!D:D Ταξινομεί (για να μην έχουμε κενά) και εισάγει τους τίτλους (Σε μεταφορά, Από μεταφορά και Σύνολο) ανάλογα με τον αριθμό γραμμών ανά σελίδα. Οι στήλες ΚΑΘΟΛΙΚΟ!F:I αν η στήλη D είναι αριθμός απλά εμφανίζουν τα περιεχόμενα της αντίστοιχης γραμμής από το φύλλο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, αλλιώς αν η D είναι τίτλος απλά υπολογίζουν το αποτέλεσμα στην στήλη I. Τέλος η στήλη ΚΑΘΟΛΙΚΟ!J κάνει τους υπολογισμούς των ποσών που απαιτούνται με βάση τον τίτλο στη στήλη D και τα ποσά στις στήλες I και J. Όσον αφορά την εκτύπωση όλων, μπορείς να αντιγράψεις το φύλλο ΚΑΘΟΛΙΚΟ και αφού επιλέξεις διαφορετικό κωδικό σε κάθε φύλλο, επιλέγεις όλα τα αντίγραφα του καθολικό και τα εκτυπώνεις. Μπορείς βέβαια να εκτυπώνεις ένα καθολικό την φορά για τον κωδικό που έχεις επιλέξει. Ελπίζω να αποσαφηνίστηκαν τα ερωτήματά σου. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα. Θανάση σε τι excel το έφτιαξες; Εγώ δουλεύω το 2007 και όταν περνάω τη συνάρτηση του ΚΑΘΟΛΟΚΟ!D μου βγάζει μήνυμα "Δεν είναι δυνατή η εισαγωγη του του καθορισμένου τύπου, επειδή χρησιμοποιεί περισσότερα επίπεδα ένθεσης από αυτά που επιτρέπονται στη τρέχουσα μορφή αρχείου"
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ. : 16-01-13 στις 23:29. |
|
![]()
Καλημέρα Γιώργο. Εγώ το έφτιαξα σε 2010, που λογικά είναι απόλυτα συμβατό με το 7 αλλά ... το πρόβλημα που αναφέρεις θα έλεγα ότι είναι παραξενιά του Excel, αφού τα ένθετα επίπεδα στον τύπο της στήλης ΚΑΘΟΛΙΚΟ!D είναι 5 και επιτρέπονται μέχρι 7. Εκτός αν η IFERROR είναι περισσότερα του ενός επίπεδα !!! Τέλος πάντων. Τώρα το προσάρμοσα για να έχουμε συμβατότητα από 2003 και μετά. Πρόσθεσα την στήλη Ε στο ΚΑΘΟΛΙΚΟ (κάνοντας εισαγωγή στήλης) και άλλαξα τους Πίνακες στο φύλλο ΚΩΔΙΚΟΙ σε περιοχές με δυναμικά ονόματα. 'Ετσι εξασφαλίζουμε συμβατότητα από 2003 και μετά. (για αυτό και το επίθεμα xls) Λογικά δεν πρέπει να έχεις πλέον πρόβλημα. Δοκίμασε και πες μας. Φιλικά Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Θανάση θα το κοιτάξω και θα σου πω. Μελετώντας αυτό που έχεις φτιάξει έπαθα πλάκα με τη λογική που χρησιμοποιείς! Όλα δουλεύουν ρολόι εκτός από το εξής: Αν βάλεις πολλές εγγραφές στο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ" σε έναν κωδικό (πάνω από 20) στην εκτύπωση του "ΚΑΘΟΛΙΚΟ" τα κάνει μπάχαλο με τα "ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ" "ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ" "ΣΥΝΟΛΟ". Ανακάλυψα λοιπόν το εξής: αν στον κωδικό στο φύλλο "ΚΑΘΟΛΙΚΟ" δε βάλεις τίποτα θα δεις ότι στην πρώτη σελίδα έχει 18 γραμμές (μαζί με τους τίτλους) ενώ στη δεύτερη και κάτω 19 και πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί το μπάχαλο. Αν ισχύει αυτό που λέω πως μπορούμε να το αλλάξουμε ώστε όλες οι σελίδες να έχουν 18 γραμμές μαζί με τους τίτλους; |
|
![]()
Γιώργο δες και αυτό το συνημμένο. μελέτησε το είναι παρόμοιο με το προηγούμενο οπότε θα κατανοήσεις εύκολα τον μηχανισμό που πιστεύω θα μπορέσεις να διορθώσεις και μόνος σου για τυχόν λάθη. Το συγκεκριμένο παράδειγμα με 143 καταχωρήσεις στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ το έχω κάνει να εκτυπώνει σωστά σε 24 γραμμές ανά σελίδα και περιθώρια επάνω=1,5εκ. και κάτω=2,5εκ. Επειδή η πρώτη σελίδα δεν περιέχει γραμμή ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, αν θέλουμε αυτόματη σελιδοποίηση πρέπει να έχουμε μια κενή γραμμή. Μια διαφορετική προσέγγιση για σωστή εκτύπωση είναι να κάνεις την σελιδοποίηση χειροκίνητα ή με κώδικα VBA που θα εισάγει αλλαγή σελίδας πριν από κάθε γραμμή με την ένδειξη ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ στην στήλη Αιτιολογία. Καλή συνέχεια. Θανάσης ΥΓ Το συνημμένο zip περιέχει xls δηλαδή είναι συμβατό με excel 2003 ή μεταγενέστερο |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
|
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Χειροκίνητα απο το προβολή - προεπισκόπηση αλλαγών σελίδας, και τοποθετώντας τον δείκτη πάνω στην έντονη γραμμή μπλέ τραβώντας πάνω η κάτω αλλάζεις την σελιδοποίηση και κλείνεις με κανονική προβολή. Θανάσης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταφορά δεδομένων από πίνακα ή ερώτημα σε νέο πίνακα με άλλη μορφή. | dim.konst | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-12-14 21:31 |
Αντιγραφή δεδομένων από μία εγγραφή σε μία άλλη | kapetang | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 03-10-14 20:09 |
[Συναρτήσεις] Αλλη μία ερώτηση για την κωδικοποίηση δεδομένων | ManiaM | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-12-13 13:22 |
Καταχώρηση δεδομένων σε φόρμα, από άλλη φόρμα που εμφανίζεται με cmd_button | alladin78s | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-02-12 10:08 |
Η ώρα είναι 00:21.