Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Μεταφορά σε φύλλο εργασίας κατόπιν επιλογής από λίστα

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-12-12, 14:51
Όνομα: Έλσα
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Μεταφορά σε φύλλο εργασίας κατόπιν επιλογής από λίστα

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Μπορούμε μέσα από την επιλογή μας από μια λίστα να βλέπουμε διαφορετικά φύλλα εργασίας? Και για γίνω πιο σαφείς, θέλω σε ένα αρχείο να έχω κάποια φύλλα κρυμμένα για τον χρήστη, σε ένα από αυτά που θα του αφήνω ανοιχτα θέλω να επιλέγει μέσα από μια λίστα και η κάθε τιμή της να αντιστοιχεί σε άλλο φύλλο, έτσι όταν θα εισάγει την επιθυμητή επιλογή να ανοίγει το αντίστοιχο φύλλο.

Αν χρειαστεί θα ανεβάσω αρχείο
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων…
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-12-12, 22:09
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Αγαπητή Έλσα,
χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για να κατανοήσουμε το ακριβές ζητούμενο, και ένα παράδειγμα σαφώς θα διευκόλυνε τα πράγματα.
Τέλος πάντων θα ήθελα να σου πώ τα εξής.
Η εμφάνιση/απόκρυψη ενός φύλλου μπορεί να γίνει μόνο με κώδικα VBA.
Αντίθετα αν απλά σε ενδιαφέρει να βλέπεις μόνο (όχι να μπορείς να τα αλλάξεις) τα περιεχόμενα ενός κρυφού φύλλου, αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και διάφορες συναρτήσεις. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αναγκαίος ο κώδικας.
Δες στο συνημμένο παράδειγμα πως γίνεται η δεύτερη περίπτωση που αναφέρω,
Υπάρχουν δύο κρυφά φύλλα και εσύ απλά κάνεις την επιλογή σου στο κελί Α1 του φύλλο1 για να εμφανιστούν τα περιεχόμενα του αντίστοιχου φύλλου.

Ξεκαθάρισέ μας λοιπόν τι θέλεις να κάνεις με τα περιεχόμενα των κρυφών φύλλων, δώσε μας και ένα παράδειγμα και νομίζω θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε

Φιλικά
Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Elsa_1.xls (27,5 KB, 58 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-12-12, 09:23
Όνομα: Έλσα
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Διευκρίνηση στο αρχικό μήνυμα

Αγαπητέ Θανάση, καταρχάς σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
1ον σ΄ αυτό που μου έστειλες δεν κατάλαβα αν χρησιμοποίησες κάποια συνάρτηση που να συνδέει την επικύρωση δεδομένων της λίστας με τα συγκεκριμένα φύλλα γιατί και εγώ που το έκανα έτσι αρχικά δεν δουλεύει.
2ον σου επισυνάπτω αρχείο για να καταλάβεις τι προσπαθώ να κάνω. Τα πρώτα φύλλα 2011,2012,2013 θα είναι οι βάσεις καταχώρησης δεδομένων από τον χρήστη. Τα υπόλοιπα θα είναι κρυφά φύλλα. Το φύλλο 7 θα είναι αυτό που τελικά θα δίνει ανάλογα με τι θα επιλέγει ο χρήστης τα δεδομένα. Επειδή έχω να γκρουπαρω και σε άλλους πινάκες τα δεδομένα θα πρέπει να κάνω (όπως το σκέφτηκα ) πολλές if . γι΄αυτό και ζήτησα με την επιλογή της χρήσης από το κελί Β2 του φύλλου 7 να μου ανοίγει τα φύλλα αντίστοιχα από τα FAMILIES 12-13 ή FAMILIES 11-12.
Ελπίζω να έγινα αντιληπτή. Sorry για τα πολλά λόγια .
Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων…
Ελσα

Υγ. αν πάλι επειδή εσείς που είστε σίγουρα πιο τσακάλια από εμένα, έχετε να προτείνετε καμία καλύτερη λύση δεκτή.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Βιβλίο1.xls (216,0 KB, 52 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-12, 11:23
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους και όλες

Αγαπητή Έλσα,
δες στο συνημμένο μια πρόταση για το ζητούμενό σου.
Μελέτησέ το και για τυχόν απορίες ρώτα στο φόρουμ.
Δες τα δυναμικά ονόματα που έχω ορίσει και χρησιμοποιώ.

Φιλικά
Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ELSA_example01.xls (304,5 KB, 99 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων από φύλλο σε φύλλο υπό όρους vagelis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 18-10-14 20:18
[VBA] Μεταφορά στοιχείων ListBox στο Φύλλο Εργασίας Flashgordon61 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 28-11-13 12:23
Σύνδεση και μεταφορά δεδομένων απο πολλά βιβλία εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας. panos1978 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 13 17-07-13 12:18
[Γενικά] Μετάβαση σε φύλλο εργασίας από λίστα επιλογής ΤΖΙΜΗΣ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 07-03-13 14:55
[VBA] Μεταφορά δεδομένων από ένα βιβλίο εργασίας σε άλλο βιβλίο εργασίας. anestaki Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 24-10-12 08:24

Η ώρα είναι 00:29.