Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλη την παρέα Εχω ένα αρχείο στο οποίο κάνω ελέγχους σε τιμολόγια . Στο φύλλο ΠΙΝΑΚΕΣ είναι τα ανταλλακτικά , η εργασίες και τα αυτοκίνητα. Στο φύλλο ΕΛΕΓΧΟΣ καταχωρώ τα στοιχεία του τιμολογίου και ελέγχω τις τιμές Τα ζητούμενα είναι : 1 . Στο φύλλο ΔΕΔΟΜΈΝΑ να μεταφέρονται τα στοιχεία που καταχωρώ στο φύλλο ΕΛΕΓΧΟΣ ,( στο παράδειγμα τα κίτρινα κελιά ) ώστε με συγκεντρωτικούς πίνακες να παίρνω τα στοιχεία που θέλω για κάθε αυτοκίνητο και 2. κατά την μεταφορά των στοιχείων να γίνεται έλεγχος ώστε να μην καταχωρείται τι ίδιο τιμολόγιο 2 φορές Ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλη την παρέα Για το 2ο ζητούμενο βρήκα τρόπο να το τσεκάρω. Με Μορφοποίηση υπό όρους Αν μπορείτε βοηθήστε με με το 1ο Ευχαριστώ |
|
![]()
Καλησπέρα Φίλε Μάνο στο φύλλο υπάρχουν κάποιες αλλαγές και με κώδικα το ζητούμενο σου. Έχει γίνει για τα ανταλλακτικά και με παρόμοιο τρόπο γίνετε και στις εργασίες. Υπάρχει και μια γραμμή στον κώδικα απενεργοποιημένη που αν την ενεργοποιήσεις αυξάνει αυτόματα τον αριθμό τιμολογίου αν θέλεις. Μελέτησέ το και αν έχεις απορίες τα λέμε πάλι... Καλή συνέχεια! |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Κοίτα το συνημμένο και τα λέμε Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Σπύρο και Θανάση σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε για να μου προτείνετε τις λύσεις. Με μια πρώτη ματιά με εξυπηρετούν και οι δύο. Δυστυχώς ξέχασα ![]() ![]() Φιλικά Μανώλης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Σήμερα ασχολήθηκα με την λύση που μου πρότεινε ο Σπύρος Προσπάθησα να την προσαρμόσω στο δικό μου αρχείο Αντιμετωπίζω πρόβλημα σε αυτό το σημείο του κώδικα Range("Table").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Past eSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _ :=False, Transpose Τι κάνω λάθος ? ευχαριστώ ΥΓ Η μορφοποίηση του φύλλου Έλεγχος είναι οπως την δουλευουμε μέχρι τώρα και δεν θα ήθελα να την αλλαξω γιατί την έχουν συνηθίσει αυτοί που καταχωρούν |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα σε όλους! Μανώλη επισυνάπτω ένα παράδειγμα που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Τάσο σε ευχαριστώ για την λύση που μου πρότεινες. Κατάφερα ![]() ![]() Η λυση του Σπύρου είναι πιο κοντά στις γνώσεις μου στην VBA και ήταν και επεξηγηματική αλλα όπως ανέφερα σε προηγούμενο ποστ αντιμετώπισα πρόβλημα σε αυτό το σημείο του κώδικα Range("Table").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Past eSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _ :=False, Transpose Αν θέλει ο Σπύρος ή κάποιος άλλος ας μου πει τι έκανα λάθος για να μην το ξανακάνω. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ όλους ![]() Φιλικά Μανώλης |
|
![]()
Μανώλη αν και δεν μας είπες τι μήνυμα λάθους πήρες προσπαθώντας να προσαρμόσεις την πρόταση του Σπύρου, θα ήθελα να σου επισημάνω ότι: Ο κώδικάς του Σπύρου αφού έχει αντιγράψει την περιοχή Α4:Ε4 Range("A4:E4").Copy κάνει Ειδική Επικόλληση Τιμών_Μόνο με Αντιμετάθεση. Βέβαια προϋποθέτει ότι έχεις ορίσει το "Table1" σαν πίνακα ( με αναφορά τον πίνακα των ανταλλακτικών στο φύλλο ΔΕΔΟΜΕΝΑ). Αν δεν έχει ορίσει τον πίνακα "Table1" σαφώς θα κολλήσει. Καλή συνέχεια. Θανάσης ΥΓ. Αν θες δες το συνημμένο που είχα φτιάξει αλλά έλεγα να μην το ανεβάσω αφού το θέμα έχει καλυφθεί. Προσοχή δες τα ονόματα που έχω ορίσει. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Αγαπητέ φίλε Μανώλη, η αντιγραφή - επικόλληση, είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται από τον χρήστη. Όχι από την VBA η οποία εκτός του ότι θα είναι πιο αποδοτική αν απλά γράψει τις τιμές μια περιοχής σε μια άλλη, δεν θα επηρεάζει το πρόχειρο των Windows εν αγνοία του χρήστη. Σκοπός είναι να μεταφέρουμε με VBA τα δεδομένα από το A στο Β. Δεν υπάρχει λόγος να αντιγράφουμε τις κινήσεις που θα έκανε ο χρήστης για να επιτύχει αυτή τη μεταφορά. Παράδειγμα: Κώδικας: Range("A1:F10").Copy Range("H1").PasteSpecial xlPasteValues Application.CutCopyMode = False Κώδικας: Range("H1:M10").Value = Range("A1:F10").Value Σε κάθε άλλη περίπτωση η συνάρτηση θα επιστρέψει "Nothing" και προκαλεί σφάλμα χρόνου εκτέλεσης του κώδικα που θα πρέπει να παγιδευτεί από τον προγραμματιστή. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 27-12-12 στις 04:33. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-11-14 22:23 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων | gourjie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 08-12-13 18:45 |
[Συναρτήσεις] Μεταφορά Δεδομένων (διαχωρισμός δεδομένων) | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-05-12 10:26 |
Μεταφορά δεδομένων | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 30-03-11 13:42 |
Μεταφορά δεδομένων | iondep | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-10-10 17:09 |
Η ώρα είναι 00:34.