Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Λοιπόν όποιος έχει τα φώτα και μπορεί να βοηθήσει, θα το εκτειμούσα ιδιαιτέρως...;D Έστω ότι έχουμε τις εξής ομάδες ανθρώπων(Α ΟΜΑΔΑ , Β ΟΜΑΔΑ , κτλ ) Απο κάθε μια απο τις παραπάνω ομάδες διαθέτουμε 11,8,6 κτλ ανθρώπους. Δηλαδή 11 απο την Α, 8 από την Β, κτλ.. Κάθε ένας απο αυτούς μπορεί να επαναληφθεί 4 φορές. (11x4=44, 8x4=32 κτλ) Καλά μέχρι εδώ πιστεύω. Λοιπόν. Τώρα θέλω να ρωτήσω τα εξής Α. Υπάρχει τρόπος ώστε στα κουτάκια στο ημερολόγιο που υπάρχει στο αρχείο, να κατανείμω με αυτόματο τρόπο το σύνολο των διαθέσιμων; Β. Αν δεν υπάρχει και αναγκαστώ να το κάνω manual, δηλαδή αρχίζω να γεμίζω με το χέρι τα κουτάκια με τα τις ΟΜΑΔΕΣ, υπάρχει τρόπος κάθε φορά που συμπληρώνω ένα κουτάκι να μειώνεται και το διαθέσιμο σύνολο από το pool της αντίστοιχης ΟΜΑΔΑΣ; Δηλαδή το 44 απο την Α ΟΜΑΔΑ να μειωθεί στο 43, μόλις συμπληρώσω ενα κουτάκι με το "Α Α ΟΜΑΔΑ" Γ. Σχετικά με την πρώτη ερώτηση μου, αν υπάρχει τελικά τρόπος, γίνεται να "σπάσω" αυτήν την κατανομή ανάλογα με το χρώμα που έχω βάλει στα κουτάκια στο ημερολόγιο; Δηλαδή να γίνει η κατανομή μόνο στα λευκά. Μετά απο τα υπόλοιπα των διαθέσιμων που θα μέινουν να προχωρήσω σε κατανομή στα γκρι, κτλ.. Επισυνάπτω το αρχείο σε 97-2003' μορφή. |
|
![]()
Αγαπητέ φίλε Κοσμά, καλώς όρισες στη παρέα μας. Για το ερώτημά σου τώρα νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Θέλεις να κατανέμονται αυτόματα τα άτομα των ομάδων σε κελιά, χωρίς να μας λες την λογική που πρέπει να ακολουθεί αυτή η κατανομή. Προσπάθησε να γίνεις πιο σαφής. πχ κατανέμω όλα τα άτομα της ομάδας Α και όταν δεν έχω πλέον Α πιάνω την Β κοκ ή κατανέμω ένα από κάθε ομάδα και αν κάποια ομάδα εξαντληθεί παίρνω από την επόμενη που έχω διαθέσιμα. ![]() Παίζει ρόλο η σειρά των ομάδων και αν ναι ποια είναι η σωστή σειρά ![]() Φιλικά Θανάσης. |
| |||
| |||
![]()
Bασικά αυτό που θέλω είναι η κατανομή να γίνει ως εξής. Μπαίνει ένα κουτάκι της Α, μετά ένα κουτάκι της Β, μετά της Γ κτλ. Όταν τελιεώσουν απο μια ομάδα συνεχίζω με την επόμενη. ΔΗαδή η δεύτερη περίπτωση που αναφέρεις. Αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό. |
|
![]()
Κοσμά, δες στο συνημμένο μια προσέγγιση. προσπάθησε να την κατανοήσεις για να την προσαρμόσεις στις πραγματικές ανάγκες σου. Φιλικά Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Πωπω...αισθάνομαι ένα μηδενικό με αυτό που είδα στο αρχείο σου. Ευχαριστώ για το παράδειγμα. Ελπίζω να καταλάβω τι γίνεται. Δυστυχώς τρέχει και ο χρόνος βλέπεις... Πάλι χίλια ευχαριστώ. [edit] αυτό που με καίει, είναι το άλλο ερώτημα μου. ΑΝ κάνω manual την κατανομή πως μπορώ να κάνω τα διαθέσιμα από κάθε ομάδα (τα κελιά E5-E12 δηλαδή), να μειώνονται κάθε φορά που συμπληρώνω τα κελιά; |
| |
![]() Παράθεση:
οπότε =$B7*$C7-COUNTIF($H$5:$BQ$12;"C") σου δείχνει πόσα "C" σου απομένουν Ελπίζω να είναι κατανοητό. Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Λοιπόν δεν μπορώ να πω ότι δούλεψε το auto. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να το προσαρμόσω, οπότε αναγκάστηκα να κάνω την κατανομή manual και τυχαία. Και δυστυχώς όύτε το COUNTif ...δεν το πολυκατάλαβα ομολογώ. Θέλω όμως αφού τελειώσω την κατανομή στα κελιά του ημερολογίου να κάνω μια επαλήθευση με κάτι σαν εύρεση. Μπορώ να ορίσω κάποιες περιοχές ως προεπιλεγμένες ώστε να περιορίζω σε αυτές την εύρεση του κειμένου που θέλω; Δηλαδή θέλω να επιλέξω ως περιοχή 1 τα κελιά των εργάσιμων, και ως 2 τα κελιά των αργιών. Αυτό που κάνω ως τώρα είναι αν θέλω πχ να δω πόσα D έχω στις εργάσιμες να πατάω ΕΥΡΕΣΗ να γράφω το "D", μετά ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΕΛΙ και να φωτίζω ένα κελί των εργασίμων. Aλλά αυτό πέρνει πολύ ώρα για να τσεκάρω όλες τις ομάδες και για τις εργάσιμες και για τις αργίες. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κανονική και υπερωριακή εργασία. Κατανομή σε κατηγορίες | kapetang | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 25-11-16 22:37 |
[Excel07] Αυτόματη εισαγωγή δεδομένων σε κελιά από 2 αρχεία | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 14-05-15 20:45 |
[Συναρτήσεις] Κατανομή αδιάθετης ποσότητας στα μεγαλύτερα κελιά ενός πίνακα | ataktos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-04-14 20:22 |
[Γενικά] Αυτόματη..."μοιρασιά" αριθμού σε διπλανά κελιά.. | dimnot | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-03-11 13:55 |
[Γενικά] ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ (ΕΚΛΟΓΕΣ) | steliosx | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 01-10-10 20:43 |
Η ώρα είναι 14:28.