Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους, Έχω δύο πίνακες όπου αναφέρονται οι τιμές από διευθύνσεις, επωνυμία και ID κάποιων καταστημάτων και η ταξινόμηση διαφέρει κάθε φορά. Μπορεί με κάποια φόρμουλα να συμπληρώνεται αυτόματα το ID όταν αλλάζει η σειρά των δεδομένων; Επισυνάπτω και το σχετικό αρχείο για να καταλάβει τι ζητώ όποιος μπορεί να βοηθήσει... |
|
![]()
Καλησπέρα Γρηγόρη για το ζητούμενο υπάρχουν δύο περιπτώσεις Η πρώτη είναι να έχεις τις δύο περιοχές σου "πίνακες" με την πρώτη σαν βάση δεδομένων και την δεύτερη να κάνεις τις αλλαγές σου (φίλτρα, ταξινομήσεις κλπ) οπότε με μιά VLOOKUP ως προς τις διευθύνσεις βρίσκεις το αποτέλεσμα Λέω ως προς τις διευθύνσεις για να μην έχουμε διπλότυπα επειδή στην Παπάγου 153 πχ ένα και μοναδικό κατάστημα υπάρχει ενώ μπορεί να έχουμε πολλούς "Νικολόπουλους" ή πολλά καταστήματα με τον ίδιο τίτλο ή ιδιότητα Η δεύτερη περίπτωση την οποία θεωρώ μακράν καλύτερη και χρησιμοποιώ κι εγώ είναι να κάνεις τον πίνακά σου πραγματικό Πίνακα (Table) να τον ονομάσεις πχ TableCUSTOMERS και με κλικ σε οποιοδήποτε κελί επάνω του και στην κορδέλα στο Δεδομένα (Data) και στην επιλογή Ταξινόμηση (Sort) να βάζεις κάθε φορά όποιο κριτήριο σου είναι χρήσιμο οπότε όλα τα δεδομένα του πίνακα ακολουθούν αυτόματα Ρίξε μια ματιά στο φύλλο για να δεις στην πράξη αυτά που σου περιγράφω Καλή συνέχεια! |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα. Το κάθε κατάστημα έχει και το δικό του ID. Αν κατάλαβα σωστά, τότε στο Η3 και αντέγραψε προς τα κάτω. =INDEX($D$3:$D$10;MATCH(G3;$C$3:$C$10;0)) |
|
![]()
Αγαπητέ Φώτη Θα μου επιτρέψεις να πω το εξής επειδή με την περιγραφή ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ 1,2,3.....δεν γνωρίζουμε ο Γρηγόρης τι καταχωρεί και μπορεί να είναι πχ Ανθοπωλείο και μπορεί να έχουμε δέκα τέτοια 'η "Μιλένα" ως τίτλο και να έχουμε τρία τέτοια καλό είναι (και σωστό κατά την γνώμη μου) το MATCH να γίνει ως προς την διεύθυνση για τους λόγους που ανέφερα και στο προηγούμενο post δηλαδή (F3;$B$3:$B$10;0) Κατά τα άλλα σαφώς και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον τύπο που προτείνεις και αν θέλεις την γνώμη μου τον προτιμώ από την VLOOKUP (αν και οι γνώμες διχάζονται) |
| |||
| |||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο, θα τα δοκιμάσω στην πράξη και θα δώσω feedback.
|
| |||
| |||
![]()
Αγαπητοί Σπύρο και Φώτη, Δοκίμασα και τις δύο μεθόδους, αυτή με τον πίνακα την απέρριψα καθώς τα δεδομένα δεν είναι πάντα σταθερά. Τόσο με το VLOOKUP όσο και με το INDEX αλλά με την παραμετροποίηση στην διεύθυνση που αναφέρει ο Σπύρος (δική μου παράλειψη το ότι οι γεωγραφικές θέσεις αναφέρονται πολλαπλά, ενώ οι διευθύνσεις μόνο μία φορά) τα δεδομένα ακόμη και σε 458 αναφορές που χρειάστηκε αυτόματη συμπλήρωση ήταν ολόσωστα! Σας ευχαριστώ για το χρόνο και τη φαιά ουσία που σπαταλήσατε, με γλιτώσατε από πολύωρη και κοπιαστική δουλειά!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Celicamomo : 20-11-12 στις 14:32. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] αυτοματη συμπληρωση φορμας | shamano1982 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 24-03-16 08:20 |
[ Φόρμες ] αυτόματη συμπλήρωση | eparast | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 04-04-14 00:19 |
[Excel07] Εισαγωγή δεδομένων από Excel και αυτόματη αποθήκευση | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-11-13 12:00 |
[ Ερωτήματα ] Αυτόματη συμπλήρωση εγγραφών | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 29-10-11 19:08 |
[Excel07] Αυτόματη Συμπλήρωση ΑΦΜ | ippotis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-02-11 21:14 |
Η ώρα είναι 14:22.