Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Βιβλία-πινάκες-αυτόματη ενημέρωση
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα..ειμαι νέος στο φόρουμ,με αρκετά κενά και ερωτήσεις για το excel, μιας και είμαι αρχάριος και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε τη δυνατότητα μέσα από αυτό το φόρουμ να τις λύσω. Πάμε στη 1η ερώτηση μου.. Έχω ένα βιβλίο όπου συλλέγω καθημερινά σχεδόν κάποια δεδομένα και τα έχω οργανώσει σε μορφή πίνακα και αποτελείται απο 20 κολώνες και 9700 σχεδόν κελιά.Ας το πούμε βάση δεδομένων. Παράλληλα με αυτό έχω 5 άλλα βιβλια όμοια στα οποία στο 2 φυλλο του καθενός έχω βάλει διαφορετικές συναρτήσεις για να μπορώ να επεξεργαζομαι με διαφορετικο τρόπο τα δεδομένα που συλλέγω κάθε μέρα.Όπως καταλαβαίνετε πρώτα τα περνάω στη βάση δεδομένων μου και μετά αναγκάζομαι να κάνω copy paste 5 φορές για να ενημερώσω τα υπολοιπα βιβλία μου. Αυτό που θέλω να κάνω,και εδώ χρειάζομαι την πολύτιμη βοηθεια σας ,ειναι να περνάω μία φορα τα δεδομένα στη βάση δεδομένων μου και όταν και όποτε θελήσω να ανοίξω ένα απο τα υπολοιπα βιβλία μου αυτά να ενημερωθουν αυτόματα με τις νέες προσθήκες που ενδεχομένως να έχω κανει, χωρίς να αναγκάζομαι να κάνω copy paste...Δεν ξέρω βέβαια αν γινεται και αυτό που ζητάω.. Σημειώνω πως οι υπολογισμοι στα δευτερα βιβλία μου γίνοντε μόνο όταν πατήσω save μιας και το έχω ορίσει εγώ ετσι,( δεν ξέρω αν έχει σημασία) και ότι έχω την ιταλική εκδοση του excel 2010 Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τις απάντησεις σας. |
|
Καλησπέρα Καλώς ήρθες στην παρέα μας Χωρίς να ξέρω την δομή των βιβλίων σου νομίζω ότι μια φορά αν κάνεις αντιγραφή και επικόλληση σύνδεσης το πρόβλημά σου θα λυθεί Προϋπόθεση να είναι όλα τα βιβλία στον ίδιο φάκελλο αποθηκευμένα (η επιφάνεια εργασίας θεωρείται κι αυτή φάκελλος) και να ενεργοποιηθούν στο Options οι συνδέσεις με άλλα έγγραφα Καλή συνέχεια! |
| |||
| |||
Σπύρο και πάλι καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντησή σου και για το χρόνο σου.Κάτι μάλλον δεν κάνω καλά γιατί δεν τα κατάφερα όπως μου είπες. Σου βάζω ένα δείγμα του πως έχω τα βιβλία μου.Όπως θα δεις είναι ακριβώς τα ίδια σαν δομή απλά το book1 μου χρησιμευει να καταχωρώ τα δεδομένα μου και το άλλο(άλλα) να κάνουν διάφορους υπολογισμούς και συνδυασμούς Τώρα στο book1 όπως θα δεις έχω δεδομένα μέχρι και 15/11/2012...τυχαία τις έβαλα για να έχουμε μικρό δείγμα.Αντίθετα στο book2 έχω μέχρι 14/11/2012. Γίνεται με κάποιο τρόπο να τα ρυθμίσω έτσι ωστε οταν ανοίξω το book2 να περαστούν αυτόματα τα δεδομένα που λείπουν απο το book1 και να μην κάνω κάθε φορά copy paste ? Kαι πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια. |
|
Καλησπέρα Φαίνεται το θέμα "τυχερά παιχνίδια" με κυνηγάει τις τελευταίες μέρες... Για το θέμα αυτό έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς διάφοροι φίλοι και να πω κι εγώ την γνώμη μου. Θα παρακαλούσα κατ' αρχήν όσοι φίλοι θέλουν κάτι σχετικό που να αφορά παιχνίδια γενικά να το γράφουν στο ζητούμενο τους ώστε να πάρουν απάντηση από όποιον θέλει να απαντήσει σε κάτι τέτοιο. Προσωπικά χωρίς να έχω κάτι ούτε με τα παιχνίδια ούτε με τους παίκτες δεν θέλω να απαντώ σε τέτοιου είδους θέματα για προσωπικούς λόγους και για το ότι συνήθως αυτά τα θέματα δεν οφελούν την πλειοψηφία των χρηστών της Excel. Παρ' όλα αυτά το ζητούμενό σου λύνεται με αντιγραφή και επικόλληση σύνδεσης Ελπίζω στην κατανόηση σας! |
| |||
| |||
Ευχαριστω για την απάντηση.Θα πρόσπαθήσω να βρω την άκρη με την υπόδειξη σου.. ΥΣ. Οι εφαρμογές του excel είναι πολλές,αλλωστε το ξερεις καλύτερα απο μένα αυτο,Η χρησιμοποιήση του στη καταγραφη των αποτελεσμάτων ποδοσφαιρου και η στατιστικη ανάλυση τους για μένα αφαιρεί τον όρο "τυχερο" απο το παιχνιδι.Και πάλι σε ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Καλημέρα. Σαράντο κατά αρχήν σε συγχαίρω για την ευγενική και ολοκληρωμένη απάντησή σου.( Η έμφαση δική μου). Κώδικας: ..ΥΣ. Οι εφαρμογές του excel είναι πολλές,αλλωστε το ξερεις καλύτερα απο μένα αυτο, Η χρησιμοποιήση του στη καταγραφη των αποτελεσμάτων ποδοσφαιρου και η στατιστικη ανάλυση τους για μένα αφαιρεί τον όρο "τυχερο" απο το παιχνιδι. Και πάλι σε ευχαριστώ. Συμφωνώ με τον Τάσο-που κάποια στιγμή-είχε πει. " Άλλο πράγμα η στατιστική(που το ΕXCEL προσφέρεται για αυτό) και άλλο πράγμα η πρόγνωση. Αν τα 2 αυτά ταιριάζαν, τότε όποιος ξέρει Excel, θα ήταν πλούσιος." Προσωπικά δεν ασχολούμαι καθόλου και δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Έχω όμως κατά καιρούς φτιάξει 2-3 προγραμματάκια για φίλους και 2-3 φορές έχω κάνει κάποιες προτάσεις σε κάποιους που ζήτησαν την βοήθειά μας, εδώ σε αυτό το φόρουμ. Φυσικά και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να προτείνω λύσεις σε κάποιον που ζητάει την βοήθειά μας σε αυτό το φόρουμ, όπως κάνω για οποιοδήποτε άλλο θέμα, αρκεί να είναι ξεκάθαρο το ζητούμενο και φυσικά να είμαι σε θέση να δώσω μία απάντηση. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή: Α) Σε τι διαφέρει ένας τύπος που προτείνω σε ένα τέτοιο θέμα από έναν ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο που θα έδινα σε ένα διαφορετικό θέμα. Β) Ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω το αν ο άλλος κάνει καλά ή κακά και γιατί ασχολείται με αυτά τα θέματα; Φυσικά δέχομαι την ακριβώς αντίθετη άποψη που υποστηρίζουν το αντίθετο. Αναφαίρετο δικαίωμά τους, αρκεί να μην προσπαθούν να με πείσουν για το αντίθετο ή μιλούν περιφρονητικά, απαξιώνοντας αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη. Διευκρινίζω, ότι δεν αισθάνομαι ότι αυτό ισχύει στο συγκεκριμένο θέμα. Στο ζητούμενό σου τώρα. Θεωρώ ότι μπορείς με απλούς τύπους στο δεύτερο βιβλίο σου μπορείς να έχεις τα αποτελέσματα που ζητάς. Σε αυτό το 2 βιβλίο εφαρμόζεις και την μορφοποίηση υπό όρους( Στο έχω κάνει σαν παράδειγμα στην στήλη P) Από εκεί και μετά ή δουλεύεις στο 2 βιβλίο σου μόνο με απλή μεταφορά όλων των στοιχείων από το πρώτο βιβλίο-με την έννοια όλοι οι τύποι στο 1ο βιβλίο) ή κάποιες στήλες τις χρησιμοποιείς απλά με μεταφορά και σε κάποιες βάζεις τους τύπους σου.Στο παράδειγμα η στήλη G. Δες το και τα λέμε. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 16-11-12 στις 16:08. Αιτία: Ρύθμιση πλάτους κώδικα |
| |||
| |||
Λευτέρη σε ευχαριστώ για την απαντησή σου και για το χρόνο σου.Τελικά έβγαλα άκρη μέσα απο την υπόδειξη του Σπύρου και μάλλον θα πορευτώ έτσι προν το παρόν μέχρι οι έμφυτες ανησυχίες μου να με κάνουν να το αλλάξω και ενδεχομένως να σας ξαναενοχλήσω... ΥΣ.Δεν είμαι επαγγελματίας παίκτης,ανήκω στον ιατρικό χώρο, απλά το έχω σαν χόμπυ γιατί με τραβάνε οι αριθμοί και οι αλήθειες που αποκρύπτουν.Και με τη βοήθεια του excel προσπαθώ να αποφύγω κάποιες παγίδες.Δεν ειναι ο χώρος και ούτε η στιγμή να το αναλυσουμε αλλά πιστέψτε με μέτα απο αρκετό καιρό παρακολούθησης έχω στοιχεία που με ωθούν στην συνέχιση του δρόμου αυτού. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Αυτόματη ενημέρωση | ΤΕΟΔΩΡΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-11-13 08:00 |
[Συναρτήσεις] Ενημέρωση κελιών σε δυο βιβλία!! | skomat | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 31-10-12 19:11 |
[ Ερωτήματα ] Αυτόματη Ενημέρωση | sportbillygr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-01-12 15:14 |
[Συναρτήσεις] Αυτόματη ενημέρωση στηλών | Echo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 27-05-11 00:48 |
Η ώρα είναι 07:56.