Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Φορολογικές κλίμακες με IF ?
Καλησπέρα προσπάθησα να χρεισιμοποιήσω την ΙF με την οποία θέλω να λάβω κάποια αποτελέσματα - ποσοστα , όμως δυστυχώς δεν μπορώ να χρεισιμοποιήσω πάνω από 9 και σίγουρα θα υπάρχει πιο σωστός τρόπος αυτό που θέλω να υπολογίσω είναι ποσοστά σαν φορολογικές κλίμακες για παράδειγμα στις 5000 -------------> 0% >5000---------------->10% >6000---------------15% και ου το καθεξίς . μέχρι 10-15 κριτήρια σκέφτηκα να δοκιμάσω SUMIF θα με βοηθουσε ? γενικότερα αν μπορουσατε να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα . Σας ευχαριστώ και πάλι |
|
καλησπέρα Μια διευκρίνηση να υποθέσω στα 6200 έχουμε για τα 5000 = 0 τα 1000 = 10 και τα υπόλοιπα 200 = 15 ? |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γωγώ, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση VLookUp. Στο επισυναπτόμενο αρχείο φαίνεται πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ. Όταν ανέβαζα την απάντηση είδα το ερώτημα του Σπύρου. Η λύση που προτείνω δεν το καλύπτει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 14-11-12 στις 16:20. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου |
| |||
| |||
Ναι λογικά ετσι όπως το λές πρέπει να είναι για να βγαίνουν σωστά , αν δεν είναι σταθερά ποσά !!
|
| |||
| |||
Γιώργο σε ευχαριστώ παρα πολυ για το αρχείο που μου έστειλες ! άλλα τα ποσά λογικά δεν πρέπει να είναι τόσο σταθερα!!
|
| |||
| |||
Καλησπέρα. Γωγώ ρίξε μια ματιά στο συνημμένο. Νομίζω πως πρέπει να σε καλύπτει. Οι εκπτώσεις είναι κλιμακωτές. |
|
Καλησπέρα Το φύλλο που ακολουθεί έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπολογισμού κλιμακωτών καταστάσεων όπως φόροι προμήθειες κλπ Μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες μας Επιπρόσθετα αφού υπολογίσει ανά κλίμακα τον φόρο για παράδειγμα παρακολουθεί με έναν κώδικα που υπάρχει στο φύλλο (όχι σε module) αν έχουμε υπερβεί κάποιο όριο που θέσαμε εξ αρχής και μας ειδοποιεί με msgbox να διορθώσουμε τις στήλες μας Καλή συνέχεια! |
| |||
| |||
Παράθεση:
το αρχείο που στέλνω και είναι αυτό που θέλω να εργαστώ περιλαμβάνει μια κλίμακα. βαση αυτή τη κλίμακα υπολογίζετε το δηλωθέν εισόδημα πραγματικό 'η αυτο που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες απόκτησης περουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου και υποβάλετε σε φόρο. ευχαριστώ παρα πολυ για τον χρόνο σας !! να είστε καλά!! |
| |||
| |||
Παράθεση:
Κλίμακες Φορολογίας Εισοδήματος - Μισθωτοί, Συνταξιούχοι, Μη μισθωτοί, Επαγγελματίες | Forin.gr ευχαριστώ |
|
Καλησπέρα Για το 1. Φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1-1-2011 και μετά. Ισχύουν τα πιο κάτω Για κάθε εισόδημα (ποσόν σε €) που θα μπει στο κελί Η5 ισχύει 1. Κατανέμεται σε κλιμάκια (στήλη Ε) 2. Υπολογίζεται χωριστά ο φόρος κάθε κλιμακίου εισοδήματος (στήλη F) 3. Τα τμήματα του φόρου αθροίζονται στο F10 και το αποτέλεσμα αντιγράφεται στο Ι 8 4. Πέραν των 100.000 € ισχύει 45% φόρος Έχει τεθεί όριο ασφαλείας το ποσόν 150.000 € Αν θέλουμε περισσότερο απλά στο Β 10 βάζουμε το όριο που θέλουμε Τα υπόλοιπα κλιμάκια μπορείτε να τα προσαρμόσετε εύκολα με βάση αυτό το πρότυπο Καλή συνέχεια! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 07:38.