Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αναζήτηση Πρόσφατου διαχειριστή
Καλησπέρα σε όλο το Φόρουμ Θα ήθελα να καταχραστώ για άλλη μια φορά την καλοσύνη τον ειδικών Στο συνημμένο που ακολουθεί υπάρχει ένας πίνακας που αναφέρεται σε πολυκατοικίες και διαχειριστές. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μία συνάρτηση η οποία στην στήλη C να φέρνει τον πιο πρόσφατο διαχειριστή . Ελπίζω να έγινα κατανοητός Ευχαριστώ εκ τον προτέρων Φιλικά ΓΙώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nakosg : 26-09-18 στις 14:41. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Ο τύπος σύμφωνα με τον πίνακα του συνημμένου σου μπορεί να είναι: =INDEX(Πίνακας1[@[ΔΙΑΧ.2014]:[ΔΙΑΧ.2007]];MATCH("*";Πίνακας1[@[ΔΙΑΧ.2014]:[ΔΙΑΧ.2007]];0)) Ωστόσο, αν στήσεις τα δεδομένα σου διαφορετικά, ο πίνακας θα είναι πιο ευανάγνωστος, θα μπορείς να φιλτράρεις τα δεδομένα σου πολύ πιο απλά και η καταχώρηση θα είναι πιο απλή. Δες ένα παράδειγμα στο συνημμένο. Στις λίστες ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, Έτος Διαχ. καταχωρείς τα ονόματα, τις πολυκατοικίες και τα έτη. Στον πίνακα καταχώρησης απλά καταχωρείς τα δεδομένα σου επιλέγοντας τα ονόματα από τις πτυσσόμενες λίστες των κελιών. Στον πίνακα αυτόν μπορείς να φιλτράρεις τα δεδομένα σου όπως επιθυμείς. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
καλημέρα Πριν δω την απάντηση του Τάσου είχα 2 τύπους να σας δείξω =INDEX(D4:K4;MATCH(TRUE;D4:K4<>"";0)) και =ADDRESS(ROW();MIN(IF(D4:K4<>"";COLUMN(D4:K4)));4) Μπαίνουν στο C4 και τραβάμε κάτω Ο πρώτος δίνει την τιμή του κελιού και ο δεύτερος την διεύθυνση (σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να θέλουμε διεύθυνση) Οι τύποι εισάγονται με Ctr + Shift + Enter κρατήστε τους ως εναλλακτική Ο τύπος του Τάσου είναι σαφώς καλύτερος και πιο λειτουργικός καλή συνέχεια! |
| |||
| |||
Kαλησπέρα Τάσο και Σπύρο σας ευχαριστώ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας Τάσο,μάλλον όντως θα πρέπει να ξαναδω την δομή τον δεδομένων μου. Ωστόσο θα ήθελα να δω την πρώτη λύση σου στο πρόβλημα μου Προσπαθώ να την κουμπώσω και μου βγάζει ότι ο τύπος περιέχει ένα σφάλμα. Μπορείς να το δείς σε παρακαλώ? Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας Φιλικά Γιώργος |
| ||||
| ||||
Γιώργο, δεν ξέρω τι κάνεις λάθος. Δες το επισυναπτόμενο παράδειγμα. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο όλα οκ Σε ευχαριστώ και πάλι φιλικά Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 14:39.