Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Διάγραμμα με κουμπί επιλογής
Το παρακάτω ζητούμενο έχει υλοποιηθεί υποδειγματικά από το forum σε access.Η ερώτηση είναι αν μπορεί να υλοποιηθεί και στην excel.Δηλαδή με βάση την επιλογή από το πλαίσιο ομάδας να μας εμφανίζεται ένα διάγραμμα σε στήλες: 1.ξεχωριστά για το πλήθος των αγοριών 2. ξεχωριστά για το πλήθος των κοριτσιών 3. ταυτόχρονα και τα δύο μαζί. Φιλικά Τζίμης |
|
Δες το συνημμένο αν σου κάνει. |
| |||
| |||
Θανάση να είσαι καλά, ακριβώς αυτό ήθελα.Μήπως μπορείς να μου πεις με δύο λόγια πως έγινε η υλοποίηση του όλου θέματος όσο αφορά με την αντιστοίχιση με τα κουμπιά επιλογής; Με εκτίμηση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΤΖΙΜΗΣ : 21-10-12 στις 12:22. |
|
Καλημέρα. Τζίμη όπως είδες στο συνημμένο μου, η προέλευση των δεδομένων είναι η περιοχή =Φύλλο1!$A$9:$D$13 Με βάση λοιπόν το κελί ελέγχου του πλαισίου που έχουμε ορίσει (το $A$8 στο παράδειγμα) υπολογίζουμε τις τιμές που δεν θέλουμε να είναι μηδέν για το διάγραμμα. πχ όταν το Α8 είναι 1 τότε πρέπει να έχουμε τιμές διάφορες του μηδενός μόνο στην περιοχή Β10:Β13 Με άλλα λόγια απλά μηδενίζω (με χρήση συναρτήσεων) τις τιμές που δεν θέλω να εμφανίζονται στο διάγραμμα. Αντί για =mod($a$8;2)*b2 θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω =if(or($a$8=1;$a$8=3);b2;0) ή οτιδήποτε άλλο δίνει το ίδιο αποτέλεσμα. Ελπίζω να έγινε κατανοητό. Φιλικά Θανάσης |
| |||
| |||
Θανάση δεν είχα προσέξει τον πίνακα κάτω από το διάγραμμα.Τώρα εξηγούνται όλα.Πράγματι πολύ έξυπνο με την βοηθητική μεταβλητή Α8. Να είσαι καλά Με εκτίμηση Τζίμης. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] ΚΟΥΜΠΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΥΠΟΦΟΡΜΑ | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-11-14 20:26 |
Πρόβλημα με διάγραμμα | pctechdr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 25-02-14 12:52 |
[Γράφημα] Μεταβαλλόμενο διάγραμμα. | γμαλ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 18-12-11 15:06 |
[Γράφημα] Δυναμικό Διάγραμμα μεταβλητών διαστάσεων. | gr8styl | Excel - Tips & Tricks | 0 | 18-12-11 14:56 |
[Γράφημα] Διάγραμμα μεταβλητού χρονικού διαστήματος. | gr8styl | Excel - Tips & Tricks | 0 | 12-03-11 16:47 |
Η ώρα είναι 15:40.