Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
Καλησπέρα Το θέμα στο φόρουμ δεν είναι ο χρήστης που βάζει κάποιο ερώτημα να χρησιμοποιήσει τον δικό μας τρόπο οπωσδήποτε. Το θέμα είναι να λύσει το πρόβλημά του με τον σωστό τρόπο. Θεωρώ λοιπόν ότι εδώ που έχει φτάσει το θέμα μετά την αλλαγή περιοχής από τον Γρηγόρη ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος είναι του Τάσου. Από εκεί και πέρα επειδή έκανα και κάποιες άλλες δοκιμές ο κώδικας του Θανάση - ThanosP έχει πάρα πολλά λειτουργικά λάθη όπως το Loop Until που καθυστερεί υπερβολικά κλπ Όσο για τις μεταβλητές φίλε Θανάση δεν τις ορίζουμε με τον τρόπο που χρησιμοποιείς γιατί έτσι μόνο η τελευταία που ακολουθείται από As κάτι ......χαρακτηρίζεται ΥΓ Θανάση (Στυλιανίδη) δεν σε είδα την ώρα που έγραφα |
| |||
| |||
καλημερα σε ολους. Δεν μπορεσα να σας απαντησω νωριτερα και αυτο γιατι επεξεργαζομουνα τις λυσεις ολων σας που τοσο θερμα σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ειναι κριμα που δε μπορω να ανεβασω ενα δειγμα του πραγματικου αρχειου το οποιο κατασκευαζω και αυτο γιατι ειναι α- δυνατο(προσωπικοι λογοι).Και ετσι να μην ηταν παλι δε θα ανεβαζα ευκολα το πραγματικο αρχειο γιατι ο λογος που ειμαι μαζι σας σε αυτο το FORUM δεν ειναι να κανει καποιος αλλος τη δουλεια τη δικη μου.Μεσα απο τις απαντησεις-λυσεις σας προσπαθω να το παλεψω οσο μου επιτρεπουν οι γνωσεις της εφαρμογης βεβαια. Τωρα στο θεμα μας. Θα κρατησω τελικα τη λυση του Κ.Τασου (RemoveFALSE). Κυριε Τασο εαν πραγματικα ειλικρινως ομως δεν εχω κουρασει και μπορειτε να μου δωσετε μια απαντηση σε κατι τελευταιο εαν οχι δεν πειραζει θα το κανω χειροκινητα θα ηθελα το εξης. *Σας περιγραφω λιγο τι σκεφτομαι και πως μπορω να το εχω αυτο αυτοματοποιημενο εαν γινετε φυσικα. Το δικο σας Φυλλο(Sheet1) το προσθεσα στο βιβλιο μου.Στο Sheet2 και στην γραμμη 4 απο την στηλη C μεχρι και οσα ειναι τα δεδομενα καθε φορα εχω τυπο που μου δινει καθε φορα TRUE η false. Τι κανω λοιπον χειροκινητα. Ξεκιναω απο το sheet2.εκει δινω εναν περιορισμο και οι στηλες μου στην γραμμη 4 αρχιζουν και γινονται true,false. Μολις αυτο γινει κανω copy ολες τις στηλες αυτες μαζι με τα true false και κανω ειδικη επικκοληση(τιμες μονο)στο δικο σας φυλλο (sheet1).Εκει ξεκαθαριζει και κραταει μονο τα true.τα παιρνω ΧΩΡΙΣ τις επικεφαλιδες true κελι Α5 δηλ και τα κανω copy στο sheet2 στο C5.Και παει λεγοντας. τι μπορω να κανω γι αυτο και τι πρεπει να προσεξω? ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ολα. Με τιμη ΓΡΗΓΟΡΗΣ. Υ.Γ Το μηνυμα αυτο δεν ειναι προσωπικο για τον Κ Τασο.Δεκτη η βοηθεια απο ολους. |
| |||
| |||
Γειά σας Μιά άλλη λύση προσαρμοσμένη ... |
|
Καλημέρα/Καλησπέρα, για δοκιμάστε και αυτό αν θέλετε το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε μια κενή γραμμή οπουδήποτε στο φύλλο εγω χρησιμοποίησα την γραμμη 2 (Const i=2) και υπέθεσα ότι τα true false είναι στη γραμμή 4 (Const j=2) Αλλαξτε τα στην αρχή του κώδικα αν χρειαστεί. Κώδικας: Option Explicit Sub Remove_False() Const i = 4 'Line number of True False values Const j = 2 'Line number of an empty line. Range(j & ":" & j).FormulaR1C1 = "=IF(OR(R[" & i - j & "]C,R[" & i - j & "]C=""""),,""D"")" Rows(j & ":" & j).SpecialCells(xlCellTypeFormulas, xlTextValues).EntireColumn.Delete Range(j & ":" & j).EntireRow.Clear End Sub |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Θανάση (Thanosp) πολύ καλό και εύστοχο! Αν τελικά αυτό είναι το ζητούμενο του Γρηγόρη θα ήθελα να δοκιμάσεις το παρακάτω (λειτουργεί μέχρι και 16.382 στήλες ): Κώδικας: Sub DeletAllFalseColumns() On Error Resume Next With Range(Cells(4, 3), Cells(4, Columns.Count).End(xlToLeft)) .Replace what:=False, Replacement:="" .SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireColumn.Delete End With End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Πολύ φανταστικό !!! Και όμως η λύση είναι σε μία γραμμή,Συγχαρητήρια Θανάσης |
| |||
| |||
Κυριοι καλησπερα σας. Ειλικρινα ειναι το τελευταιο post για το θεμα γιατι νιωθω οτι εχω κουρασει απαντες με αυτο.Εχω κανει τον καθενα σας να γραψει απο 7000 γραμμες κωδικα που ισως και να μην χρειαζοταν.Πηρα το φυλλο εκεινο το πραγματικο και αφου το εκανα μερικες αλλαγες(ετσι επρεπε) σας το ανεβαζω και περιμενω την "κατσαδα"σας γιατι δεν το εκανα νωριτερα. Δειτε λιγο το αρχειο και τους τυπους και θα το καταλαβετε με μιας εσεις που ειστε ειδικοι. Εβαλα ετσι ενα κομματι 729 στηλων και στο κιτρινο πλαισιο βαλτε για μερικες φορες περιορισμους. θα δειτε πως οι στηλες γινονται true ,false και τι ακριβως ζητουσα απο την αρχη. Μολις βαλατε τον πρωτο περιορισμο και δειξουν οι στηλες true,false κρατηστε αυτες που ειναι true πχ P P P P P P 2-4 (MENOYN 460 Σηλες) τωρα βαλτε εναν δευτερο περιορισμο κοκ. να κανει φιλτρο εκει επιτοπου. |
| |||
| |||
Γεια και καλή τύχη |
| |||
| |||
Καλησπερα και ευχαριστω για την υπομονη σας. Κυριε Θαναση δεν εχω λογια ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που ζητουσα. Δειτε λιγο σας παρακαλω ενα παραδειγμα (δωστε με τη σειρα τα δεδομενα) και εκει υπαρχει καποιο λαθος στο μετρημα, οταν βαζω διπλα δεδομενα σε ενα κελι η αφηνω μια γραμμη η και περισσοτερες κενη. Πρεπει να ειναι λαθος μαλλον δικο μου στους τυπους. ανεβαζω παραδειγμα και δινω και πως μετρανε κανονικα οι στηλες. |
| |||
| |||
Καλημέρα Σου στέλνω ανάλογο αρχείο για 6 αγώνες, πιο απλό όπου περνάς όλους τους περιορισμούς σε μία γραμμή. Θανάσης |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] true να γινετε πράσινο το κελί και false κοκκινο πως? | tolis_montana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-09-16 23:21 |
Ενημέρωση πεδίου true/false | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 05-05-15 12:49 |
βοήθεια με ερώτημα με πολλά checkBoxes = True | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 09-09-14 23:17 |
Συνάρτηση =NumToWords(NumberField, 0, False) | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-12-12 14:58 |
[Συναρτήσεις] true, false | DimitrisK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-01-10 06:52 |
Η ώρα είναι 19:15.