Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Διαχωρισμός στοιχείων σε κελιά
Φίλοι μου γειά σας. Μια νέα απορία, για να μαθαίνουμε Στο έγγραφο που σας στέλνω, θα ήθελα να μου πείτε- αν γίνεται φυσικά ή τι μπορώ να κάνω-πως μπορώ να ξεχωρίζω πολλά ονόματα που είναι σε ένα κελί σε άλλα κελιά. Αυτό που σκέφτηκα είναι αν γίνεται 1) Να πηγαίνουν τα ονόματα σε διαφορετικά κελιά το ένα κάτω από το άλλο & 2) να πηγαίνουν τα ονόματα σε διαφορετικά κελιά το ένα δίπλα από το άλλο ή 3) κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ. Πιστεύω να σας διαφώτισα με το τι ακριβώς θέλω να κάνω. Σας ευχαριστώ που με βοηθάτε πάντα και στην βοήθειά σας αυτή 1ο μου λύνεται το πρόβλημα αλλά 2ο και κυριότερο ΜΑΘΑΙΝΩ!!!! |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Χρήστο αυτο που θέλεις γίνεται με την επιλογή Κείμενο σε στήλες , ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες Αντιγράφεις τη στήλη Β στην D Eπιλέγεις την D Πας στην καρτέλα Δεδομένα Πας στην επιλογή Κείμενο σε στήλες Επιλέγεις Ορειοθετημένο Στην επόμενη επιλογή τσεκάρεις την επιλογή Κόμμα Πατάς Επόμενο και μετά Τέλος Τα δεδομένα σου έχουν μεταφερθεί ένα σε κάθε στήλη στη σειρά πιστεύω να σε καλύπτει αυτό Φιλικά Μανώλης |
| |||
| |||
Φίλοι μου γειά σας. Μανώλη σε ευχαριστώ για την άμεση και σωστή απάντησή σου. Είναι αυτό που ζήταγα και Έμαθα ένα επιπλέον προσόν του office 2007. Έχω τις εξής ερωτήσεις : 1) Στο office 2003 γίνεται το ίδιο ακριβώς;; γιατί στην δουλειά έχω 2003. 2) Επειδή θέλω τα ονόματα-που διαχωρίστηκαν-να τα κάτω ταξινόμηση αλφαβητική, μπορούν να μπούν το ένα κάτω από το άλλο;;; 3) Πως γίνεται το αντίθετο;; δηλ. να έχω ονόματα το ένα κάτω από το άλλο σε διαφορετικά κελιά Α1, Α2, Α3 κλπ και να μαζεύονται όλα σε ένα (όπως το συνημμένο που σας έστειλα) και να μπαίνουν αριθμοί μπροστά από τα ονόματα (Μάλλον ζητάω πολλά, αλλά με τόσες λύσεις που έχω δει στο φόρουμ, να δίνεται έχω πάθει πλάκα). Σας ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλη την παρέα Χρήστο για τα ερωτηματα σου α) δεν εχω 2003 αλλα αν θυμάμαι καλά νομίζω οτι γίνεται β) μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ΤRANSPOSE εστω οτι τα δεδομένα σου βρίκονται στα Β1 , C1 , D1 , E1 επιλέγεις την στήλη Α και στην γραμμή εντολών γράφεις =TRANSPOSE(C2:K2) και πατάς Ctrl+Shift+ Enter γ) μπορείς να χρησιμοποιήσεις την CONCATENATE στο Α1 γράφεις =CONCATENATE(B1;" ";C1;" "D1;" ";E1) και πατάς Εnter Επίσης θα σου πρότεινα στην επιλογή κείμενο σε στήλες να "παίξεις" λίγο με τις επιλογές (διάστημα , κόμμα κλπ) για να δείς τι σε βολεύει καλύτερα Eλπίζω να βοήθησα Φιλικά Μανώλης |
| |||
| |||
Φίλοι μου και πάλι . Μανώλη πιο γρήγορη απάντηση δεν θα περίμενα, σε ευχαριστώ Αυτά που μου έγραψες κάνουν την δουλειά που σου ζήτησα, αλλά όχι όπως την είχα φανταστεί. Αλλά όλα αυτά δεν θα πάνε χαμένα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δηλαδή τι θέλω.... Α) Όταν έχω πολλά διαφορετικά ονόματα (1. 2. 3. κλπ) όλα μαζί σε ένα κελί, να μπορώ αν γίνεται να πηγαίνουν το ένα κάτω από το άλλο (κάθετα) δηλ. Α1, Α2, Α3 κλπ για να μπορώ να κάνω αλφαβητική ταξινόμηση και Β) Το αντίθετο όταν έχω ονόματα το ένα κάτω από το άλλο (κάθετα) δηλ. Α1, Α2, Α3 κλπ να επιλέγω πια θέλω και να ενώνονται όλα μαζί σε ένα κελί, δηλ. όλα να είναι κάθετα και όχι οριζόντια Σε ευχαριστώ που τα προβλήματά μου |
| |||
| |||
Χρήστο αλλη μια λύση για το Α είναι να κάνεις αντικατάσταση τους αριθμούς 1,2,3, κλπ καθώς και τις τελείες με κενό. Το κόμμα το αφήνεις ως έχει, Στην επιλογές που έχεις για το οριοθετημένο τσεκάρεις το κόμμα. Ετσι σου έρχονται καθαρά τα ονόματα χωρίς τους αριθμούς και μπορείς να κάνεις την ταξινόμηση. Οσο αφορά το Β το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η αναδίπλωση κειμένου αλλά δεν έχει το αποτέλεσμα ακριβώς που θέλεις. Ισως κάποιος άλλος φίλος θα μπορούσε να βοηθήση. Φιλικά Μανώλης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Χρήστο, καλησπέρα Μανώλη! Με ευκαιρία το ζητούμενο του Χρήστου έφτιαξα ένα αρχείο/παράδειγμα που προσφέρει ακόμα έναν διαφορετικό τρόπο διάσπασης κειμένου σε κελιά αλλά και το αντίστροφο κάνοντας χρήση 2 συναρτήσεων χρήστη (VBA). Θα το βρείτε εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...html#post12096 Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Φίλοι μου γειά σας. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι μέλος σε αυτό το φόρουμ. όλους τους φίλους που για μας και μας δίνουν μεγάλη Μανώλη τι να πω για την αμεσότητά σου. Ευχαριστώ είναι λίγο. Τάσο δεν είχε άδικο κάποιος που σε είπε "Καπετάνιο" του φόρουμ. Είναι ακριβώς αυτό που ήθελα και πιστεύω να βοηθήσει πολλούς. Σε όλους εσάς σας αξίζει |
| |||
| |||
Με VBA έδωσε ο φίλος μας ο Τάσος τη λύση γιατί για άλλη μια φορά ήθελε να μας βοηθήσει Χρήστο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια προσπαθώ να βοηθώ και γώ με αυτά που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] διαχωρισμος χωρις την παυλα | GreekPowers | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 29-07-15 14:58 |
[ Ερωτήματα ] Διαχωρισμός Πεδίου σε πεδία | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-12-14 18:51 |
[ Πίνακες ] Διαχωρισμός πίνακα | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 05-06-13 08:52 |
[Γενικά] Διαχωρισμός σε φύλλα | Θανάσης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 14-05-11 16:45 |
[ Εκθέσεις ] Διαχωρισμός ονοματεπώνυμου | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 08-05-11 01:45 |
Η ώρα είναι 20:49.