Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Συνδυασμός αποτελεσμάτων από διαφορετικά φύλλα

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-09-12, 17:18
Όνομα: Ηλίας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Συνδυασμός αποτελεσμάτων από διαφορετικά φύλλα

Καλησπέρα. Είμαι αρχάριος με το office και δεν ξέρω αν αυτο που ψάχνω είναι απλό.. Λοιπόν: Έχω περάσει στο excell κάποια ερωτηματολόγια που έκανα για την διπλωματική μου. Τις επιλογές τις έχω σημειώσει με τον αριθμό 1 ώστε να μπορώ στο τέλος να τα αθροίσω και να κάνω κάποια διαγράμματα. Ωστόσο δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω ώστε να έχω κάποια πιο συνδυαστικά αποτελέσματα. π.χ τον αριθμό των μαθητών που ήρθαν στον σταθμό για αγορές... Εγώ μπορώ να βρώ απλά των αριθμό των μαθητών που ήρθαν στο σταθμό και αυτών που ήρθα για αγορές χωρίς να ξέρω ποιοι από αυτούς είναι μαθητές. Παραθέτω και το excell ώστε να γίνω πιο κατανοητός.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Ηλίας
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx παράδειγμα.xlsx (15,1 KB, 21 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-09-12, 00:41
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Στο ΙΚΕΑ1 έχω έναν τρόπο στησίματος που πρόχειρα μπορώ να σκεφτώ αυτήν την στιγμή
Με βάση αυτό μπορείς να κάνεις καλύτερη δουλειά και να χρησιμοποιήσεις και Pivot
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx παράδειγμα.xlsx (19,8 KB, 19 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-09-12, 10:23

Προεπιλογή

Καλημέρα. Προσπαθώ να δω πως μπορώ να χρησιμοποιίσω αυτο που μου υποδείξατε αλλα δεν μπορώ να καταλάβω.. Δυστυχώς είμαι αρχάριος με το excel. Επείδη τα φύλλα είναι περίπου 90 θέλω η λύση να υπάρχει σε ένα ξεχωριστό φύλλο.. Συνεχίζω την προσπάθεια και ευχαριστώ για τον κόπο σας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-09-12, 10:54
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Ηλία καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα.

Διάθεση για βοήθεια υπάρχει και το είδες από την γρήγορη ανταπόκριση και την πρόταση που ήδη σου έγινε η οποία(όντας εσύ αρχάριος) φρόντισε να περιέχει απλές συναρτήσεις.

Αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει αλλά θα περιέχει πιο δύσκολες συναρτήσεις ή κώδικα(VBA).

Και τα 2 είναι σίγουρο πως δεν θα μπορείς να τα υποστηρίξεις.

Εάν παρόλα αυτά, το θέμα είναι πολύ φλέγον για εσένα, θα κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να σε βοηθήσουμε.

Αλλά, πρέπει να μας πεις με περισσότερες λεπτομέρειες ποια είναι αυτά που θέλεις να εμφανίζονται στο κεντρικό φύλλο σου και πάνω από όλα να μας εξηγήσεις την λογική του εγχειρήματός σου λίγο περισσότερο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-09-12, 11:50
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Ηλία,
είναι γεγονός ότι τα δεδομένα σου δεν είναι στημένα σωστά.

Δες στο συνημμένο ένα τρόπο που νομίζω θα σε βοηθήσει να βγάλεις άκρη, αναδιοργανώνοντας τα δεδομένα σου με την χρήση της συνάρτησης INDIRECT.

Αν δυσκολευτείς πες μας.

Ενημέρωσέ μας για το τι τελικά έκανες.

Φιλικά
Θανάσης

ΥΓ. Προσοχή στα Α, Β κλπ ελληνικά ή λατινικά.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls exampl_heliastz.xls (44,5 KB, 27 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-09-12, 22:59

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις! Επεξεργάζομαι ήδη τα παραδείγματά σας και θα ενημερώσω με τα συμπεράσματα μου και τις απορίες μου.. Τα δεδομένα είναι από ερωτηματολόγια για την διπλωματική μου με σκοπό να δω πόσο λειτουργικός είναι ο σταθμός μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ στην Θεσσαλονίκη. το ίδιο έκανα και για έναν ακόμα σταθμό μετεπιβίβασης. Οπότε ήδη έχω δύο excel με περίπου 100φύλλα το καθένα και είναι χρονοβόρο να ξαναπεράσω τα ερωτηματολόγια με καινούριο τρόπο. Η λογική που το έστησα έτσι ήτανε να πάρω στο τέλος αθροιστικά αποτελέσματα. Όσο για τα συνδυαστικά που δεν ξέρω ακόμα πως να το κάνω η σκέψη μου ήτανε η εξής: π.χ. για να δω πόσοι φοιτητές πήγανε στο ΙΚΕΑ για εργασία: Αν στο κελί του φοιτητή υπάρχει ο αριθμός 1 τότε πήγαινε και πρόσθεσε το κελί της εργασίας. Και αυτό να γίνει για όλα τα φύλλα. Και γω στο μυαλό μου είχα την visual basic την οποία όμως διδάχτηκα πριν 5 χρόνια και δεν ξανά ασχολήθηκα και τώρα δεν ξέρω πως να το κάνω...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-09-12, 21:06
Όνομα: Γιώργος

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα

Στο αρχείο που επισυνάπτω υπάρχει μια προσέγγιση με κώδικα VBA.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Δημοσκόπηση.xls (80,5 KB, 36 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] αθροισμα ποσοστων απο διαφορετικα κελια και φύλλα εργασιας ΦιλιπποςΜ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 05-06-15 13:09
[Excel07] Σύνολα σε διαφορετικά ανόμοια φύλλα excel (2o) mantarinia Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 15-05-15 20:40
[Γενικά] Σύνολα σε διαφορετικά ανόμοια φύλλα excel mantarinia Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 16 25-04-15 22:17
[Συναρτήσεις] Συνένωση 2 πινάκων με μια κοινή στήλη σε 2 διαφορετικά φύλλα alrig Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 16-11-13 21:04
[Excel07] Αυτόματη μεταφορά στοιχείων από διαφορετικά φύλλα Excel ggatzos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 28-06-13 22:07

Η ώρα είναι 23:31.