Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Κωδικός προστασίας Φακέλου σε κοινή χρήση
Φίλοι του Φόρουμ γειά σας και χαρά σας. Μάλλον χαρά μου γιατί για άλλη μια φορά θα με βοηθήσετε. όπως τόσο καιρό. Λοιπόν έχω ένα φάκελο και μέσα εκεί υπάρχουν 4 αρχεία Excel τα οποία-όπως και ο φάκελος- είναι σε κοινή χρήση. Θέλω να μου πείτε πως μπορώ να βάλω κώδικα για να ανοίγει ο φάκελος; ή αν δεν γίνεται στον φάκελο σε κάθε έγγραφο. Τέλειο θα ήταν αν γίνεται κάθε χρήστης 3-4 να έχει τον δικό του κωδικό και να μπαίνει ώστε σε κάθε λάθος να ξέρουμε από ποιόν έγινε... Θα ήθελα επίσης να μου πείτε αν μπορώ κάθε τόσο να αλλάζω τον κωδικό ή αν αλλάξει κάποιος συνάδελφος πόστο και έρθει κάποιος άλλος να βάλει τον δικό του κωδικό. Πιστεύω να μην σας κούρασα αλλά ήθελα να γίνω όσο πιό αναλυτικός μπορούσα. Σας ευχαριστώ εκ το προτέρων. |
|
Καλημέρα Η προστασία φακέλων (DIrectories) είναι δουλειά του λειτουργικού συστήματος και όχι του Excel. Αντίθετα η προστασία ενός Βιβλίου (Workbook) Excel μπορεί να γίνει μέσω Excel όπως περιγράφεται στο άρθρο: Προστασία φύλλου ή βιβλίου εργασίας με κωδικό πρόσβασης - Excel - Office.com Για την ειδική προστασία ανά χρήστη θα πρέπει να οργανώσεις τα δεδομένα σου σε προστατευμένα φύλλα (Worksheets) έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να αλλάξει τα περιεχόμενα κάποιου φύλλου μόνον αν ξέρει τον κωδικό του φύλλου. Για να ξέρεις ποιός άλλαξε τι θα πρέπει να ενεργοποιήσεις την "Παρακολούθηση αλλαγών" (Track Changes) Εναλλακτικά στα παραπάνω, θα πρέπει να γράψεις κώδικα VBA που με το άνοιγμα του φύλλου θα ζητάει όνομα και κωδικό και ανάλογα θα κλειδώνει και θα ξεκλειδώνει τα κατάλληλα στοιχεία. Δεν το συνιστώ αν δεν έχεις γνώσεις VBA για να μπορείς να προσαρμόσεις τον κώδικα. Καλή συνέχεια. Θανάσης |
| |||
| |||
Φίλοι μου Καλησπέρα. Θανάση σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πήγα στην σελίδα που μου είπες : Παράθεση:
Παράθεση:
Αν καταργήσω την κοινόχρηστη ιδιότητα και κάνω τις υπόλοιπες κινήσεις, μετά θα το ξανακάνω κοινόχρηστο;;; ή δεν μπορώ;;;;, γιατί νομίζω ότι δεν το γράφει αυτό, εκτός αν κάνω λάθος. Αν και ήμαστε 3-4 χρήστες που εργαζόμαστε επάνω στα έγγραφα αυτά εσύ πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να έχουμε όλοι τον ίδιο κωδικό;;;;;. Ξέρεις τι σκέφτηκα;;;. Αν μπορείς εσύ ή κάποιος άλλος φίλος να μου φτιάξετε ένα φάκελο με κώδικα VBA όπου να μπορώ να βάζω 3-4 κώδικες και να υπάρχει ένα πλαίσιο κειμένου (όπου θα γράφεται ο εκάστοτε κωδικός) και ένα κουμπί με το οποίο θα ανοίγει ο φάκελος αυτός και μέσα του θα υπάρχει ο άλλος κοινός φάκελος με τα έγγραφα μέσα. Τι λες γίνεται αυτό;;;;; |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Κοινή χρήση βιβλίου εργασίας με περιορισμό στο τι βλέπει ο κάθε χρήστης από τα φύλλα | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΚ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-03-16 12:08 |
[Γενικά] Κοινή χρήση,αντιγραφή σε νέο φύλλο με προϋποθέσεις,κλειδωμένο drop down list | xray2201 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 07-10-14 19:31 |
Κοινή χρήση βάσης δεδομένων | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 18-02-14 15:33 |
[ Φόρμες ] Α/Α σε κοινή χρήση | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-07-12 10:34 |
Η ώρα είναι 20:38.