Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρόβλημα σε macro του excel
Κύριοι!! Σας παραθέτω το πρόβλημά μου. Σε καταγραφή μακροεντολής στο excel προσπαθώ να συντάξω την εκάστοτε τυχαία επιλογή κελλιού στο οποίο θα εφαρμόσω την εντολή paste. Συγκεκριμένα: Θέλω το περιεχόμενο του εύρους των κελιών Range("C3:I72").Select Selection.Copy να αντιγράφεται και να επικολλάται σε κελί της στήλης C που θα επιλέγω εγώ κάθε φορά και πριν από την εκτέλεση της συγκεκριμένης μακροεντολής δηλ. μπορεί να είναι το C73 ή άλλη φορά το C102, ή άλλη φορά το C 150 και ούτω καθ εξής. Πως λοιπόν θα συντάξω στην μακροεντολή την εκάστοτε επιλογή του κελιού που εγώ θα κρίνω;;;;;; Αναμένοντας κάποια βοήθεια διατελώ με τιμή Γιάννης Ζέζιος |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιάννη, καλωσόρισες στο φόρουμ. Στο αρχείο που επισυνάπτω μπορούμε, αφού επιλέξουμε μια περιοχή κελιών, να πατήσουμε στο κουμπί «Επικόλληση» και να την επικολλήσουμε όπου θέλουμε. Πιστεύω να σε καλύπτει. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 25-05-12 στις 20:13. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου |
|
Φίλε Γιάννη, κατ'αρχή καλώς όρισες στην παρέα μας. Αν και η λύση μου είναι παρόμοια με αυτή του Γιώργου, μιας και την ετοίμασα την ανεβάζω. ο παρακάτω κώδικα σου επιτρέπει να επιλέξεις τόσο την προέλευση (sRange) όσο και το κελί προορισμού. Προσάρμοσέ το ανάλογα πχ άλλαξε το ThisWorkbook.Sheets(1).Range("C3:I72").Address να ορίσζει την προτιμόμενη περιοχή προέλευσης. Φιλικά Θανάσης Κώδικας: Sub Copy_sRange_to_Dest() Dim sRange As Range Dim Dest As Range On Error Resume Next Set sRange = Application.InputBox("Select source range", _ "Select Source", ThisWorkbook.Sheets(1).Range("C3:I72").Address, , , , , 8) Set Dest = Application.InputBox("Select destination cell", _ "Select Destination", , , , , , 8) On Error GoTo 0 If sRange Is Nothing Or Dest Is Nothing Then MsgBox "Inavlid Range" Exit Sub Else If Dest.Rows.Count <> 1 Or Dest.Columns.Count <> 1 Then MsgBox "Destination must be a single cell" Exit Sub Else If MsgBox("Copy from " & sRange.Address & " to " & Dest.Address, vbOKCancel) = vbOK Then sRange.Copy Destination:=Dest End If End If End If End Sub |
|
Καλησπέρα Με βάση το ζητούμενο ότι η Range είναι σταθερά η C3:I72 και αντιγράφετε και επικολλάτε σε κελί της C στήλης κατ' επιλογήν Μπορεί αυτός ο κώδικας να είναι αρκετός Sub copypaste() Range("C3:I72").Copy With Selection .PasteSpecial End With End Sub |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Epeksergasia macro-entolis | ilcamorista | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-12-16 09:47 |
Macro - πληροφορία | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 06-06-14 21:37 |
[Γενικά] Πρόβλημα εισαγωγής δεδομένων σε κελιά του Excel και πρόβλημα με συνάρτηση | ΣΟΦΙΑΖΩΤΟΥ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-13 14:14 |
[VBA] Excel Macro (έλεγχος διπλοεγγραφών) | nikosjc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 25-05-11 15:06 |
Η ώρα είναι 08:01.