Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αντιγραφή συνάρτησης
Πως μπορώ να αντιγράψω τη συνάρτηση π.χ =C6 συρωντας το ποντίκι όχι όμως κάθετα αλλά οριζόντια. Δηλαδή θέλω τα δεδομένα που είναι κάθετα να τα μεταφέρω με την συνάρτηση οριζόντια αλλά να μη γράφω με το χέρι σε κάθε κελί τη συνάρτηση. Δοκίμασα με τη χρήση του $ αλλά κάτι δεν δουλεύει.
|
|
Φίλε Παναγιώτη βάλε στο κελί G6 τον τύπο =OFFSET($C$6;COLUMN()-COLUMN($G:$G);;1;1) και σύρε προς τα δεξιά. Πες μας αν έγινε Θανάσης |
| |||
| |||
Ναι έγινε . Το δοκίμασα και σε άλλο φύλλο και είναι σωστό ευχαριστώ.
|
|
Νάσαι καλά. Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για την ανταπόκριση. Θανάσης |
| |||
| |||
Και τι γίνεται όταν υπάρχουν κενές στήλες που δεν θα ήθελα να υπολογιστούν;
|
|
Αν λέγοντας "κενές στήλες" εννοείς "κενά κελιά στην στήλη C" βάλε τον τύπο =IF(OFFSET($C$6;COLUMN()-COLUMN($G:$G);;1;1)="";"";OFFSET($C$6;COLUMN()-COLUMN($G:$G);;1;1)) Δηλαδή if(offset(...)="";"";offset(...)) |
| |||
| |||
Φίλε Θανάση ΤΑΧΥΤΑΤΟΣ και ΣΩΣΤΟΣ σε ευχαριστώ !!!!!!!
|
| |||
| |||
αντιγραφή συνάρτησης οριζόντια
Ξανά κόλλησα. Η παρακάτω συνάρτηση πως γίνεται και αντί για γραμμή να δουλεύει σε στήλη =OFFSET($C$6;COLUMN()-COLUMN($G:$G);;1;1) Αν καταλάβατε θέλω να κάνω το αντίθετο Δηλαδή να πάρω δεδομένα απο γραμμή και να τα ρίχνω σε στήλη |
|
Αν και δεν είδα στο συνημμένο σου ποιά γραμμή θέλεις να κάνεις στήλη Δοκίμασε =OFFSET($C$6;COLUMN()-COLUMN($G:$G);ROW()-ROW($6:$6);1;1) Οι στήλες (Column) γίνονται γραμμές (δεύτερο όρισμα της Offset) και οι γραμμές (Row) γίνονται στήλες (τρίτο όρισμα της Offset) Ο παραπάνω τύπος υποθέτει τα δεδομένα να αρχίζουν στο C6 και τα αποτελέσματα στο G6 Δηλαδή τον καταχωρούμε στο G6 και τον σέρνουμε. ΥΓ. Παναγιώτη απόφυγε τα διπλά ποστ, ειδικά όταν αφορούν το ίδιο θέμα. Μετέφερα το νέο σου ερώτημα εδώ αφού αφορά το ίδιο θέμα και έσβησα το εδώ ερώτημα αφού επαναλαμβανόταν. Προσπάθησε επίσης να είσαι σαφής στα παραδείγματα και ερωτήματά σου. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 19-05-12 στις 22:11. Αιτία: Προσθήκη ΥΓ |
|
Συμπληρωματικά να 'πω ότι ανάλογα με την περίπτωση και αν το επιτρέπουν τα δεδομένα μπορούμε να κάνουμε την ίδια δουλειά με Copy Paste με αντιμετάθεση ή σύνδεση δεδομένων και να μην χρησιμοποιήσουμε καθόλου τύπους
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Τύπος Συνάρτησης | vangelis1964 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 24-10-15 19:44 |
[Συναρτήσεις] Τύπος συνάρτησης | vangelis1964 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 24-10-15 13:55 |
[Συναρτήσεις] Χρήση της συνάρτησης VLOOKUP | Payne83 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 06-10-15 20:41 |
[Συναρτήσεις] Αλλαγή συνάρτησης | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-05-15 21:56 |
[Γενικά] Αντιγραφή συνάρτησης | btsilionis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 10-04-13 00:44 |
Η ώρα είναι 19:07.