Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Ενεργοποίηση απενεργοποίηση κουμπιού και σήμανση

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-04-12, 16:53
Όνομα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Προεπιλογή Ενεργοποίηση απενεργοποίηση κουμπιού και σήμανση

Καλησπέρα σε όλο το FORUM επανέρχομαι με το εξής ερώτημα Σε ένα βιβλίο εργασίας στο Excel στο πρώτο φύλλο εισάγω τα δεδομένα μου που είναι αρκετά. Πιό συγκεκριμένα οι στήλες είναι περίπου 50 και οι γραμμές στη διάρκεια ενός χρόνου πλησιάζουν τις 20.000. Στο δεύτερο φύλλο με τα λίγα που ξέρω μέσα στα κελιά του φύλλου και χρησιμοποιώντας κύρια τη συνάρτηση subtotal έχω φτιάξει ένα πίνακα που μου δίνει τα αποτελέσματα που θέλω να βλέπω έτσι όπως θέλω να τα βλέπω. Γύρω από αυτό τον πίνακα έχω δημιουργήσει κουμπιά που τα έχω αντιστοιχίσει με μακροεντολές φιλτραρίσματος που λειτουργούν στο πρώτο φύλλο χωρίς να φεύγω από το δεύτερο φύλλο .
Τα κουμπιά είναι πάρα πολλά γιατί είναι και πολλές οι στήλες δεδομένων στο πρώτο φύλλο και συμβαίνει να γίνονται πολλά φιλτράρισμα το ένα μετά το άλλο.Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι ότι ξεχνάω πια έχω πατήσει εφόσον δεν υπάρχει σήμανση ότι είναι πατημένο. Δεύτερο δεν λειτουργούν αντίστροφα δηλαδή να απενεργοποιούν (με διπλό κλίκ π.χ.) το φίλτρο.
Τα ερωτήματα λοιπόν είναι. 1)Υπάρχει τρόπος να φαίνεται ότι το κουμπί πατήθηκε και 2) αν γίνεται το κουμπί να έχει και εντολή ενεργοποίησης και απενεργοποιησης φίλτρου. Και βέβαια αν υπάρχει μιά διαφορετική λύση είναι ευπρόσδεκτη. Δεν ξέρω αν έχει ανέβει το συνημμένο αρχείο λόγω του μεγέθους του..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-12, 22:17
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Παντελή, θα πρότεινα στη θέση των κουμπιών να χρησιμοποιήσεις Active X κουμπιά εναλλαγής (ToggleButton) ή πλαίσια ελέγχου (CheckBox).

Στο επισυναπτόμενο αρχείο υπάρχουν περισσότερες οδηγίες.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ToggleButons.xls (57,0 KB, 73 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-12, 23:28

Προεπιλογή

Θά ήθελα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσες να δείς το ερώτημα μου και να απαντήσεις.
Η λύση που προτείνεις είναι ιδανική και πράγματι μου λύνει το πρόβλημα. Το θέμα όμως κολλάει στο σημείο που πρέπει να γράψω τον κώδικα γιατί δε γνωρίζω. Όσες μακροεντολές έχω φτιάξει στο πρόγραμμα τις έχω κάνει μηχανικά μέσα από τη διαδικασία '΄΄καταγραφή μακροεντολής ΄΄ Θα καταγράψω τις δύο διαδικασίες α) ενεργοποίηση φίλτρου και β) απενεργοποίηση φίλτρου θα κάνω αντιγραφή επικόλληση στις περιοχές όπως μου έδειξες κι αν πιάσει έπιασε. Θα προσπαθήσω και από το google. Απλά θά ήθελα αν γίνεται να μου πεις να ψάξω κάπου πιο συγκεκριμένα. Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το χρόνο σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-12, 00:57
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα/Καλημέρα

Σε κάθε κουμπί που έχεις αντιστοιχεί μια μακροεντολή που προσδιορίζεται από ένα συγκεκριμένο όνομα (πχ macro1).

Η μακροεντολή αυτή δημιουργήθηκε με την καταγραφή και ενεργοποιεί ένα φίλτρο.

Αφού θέλεις να ακυρώνεις αυτό το φίλτρο, με την καταγραφή θα πρέπει να δημιουργήσεις και την αντίστοιχη μακροεντολή.

Υποθέτουμε ότι αυτή λέγεται macro2.

Το συγκεκριμένο κουμπί θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε με ένα κουμπί εναλλαγής (πχ ToggleButton1) το οποίο όταν πατιέται θα τρέχει εναλλάξ την macro1 και macro2.

Σε κατάσταση σχεδίασης κάνε δεξί κλικ στο κουμπί εναλλαγής και στο μενού συντόμευσης κάνε κλικ στην επιλογή «Εμφάνιση κώδικα».

Θα εμφανιστούν δύο γραμμές κώδικα:

Private Sub ToggleButton1_Click()
End Sub

Ανάμεσα στις γραμμές θα προστεθεί κώδικας , ώστε τελικά να έχουμε:

Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1 Then
Macro1
Else
Macro2
End If
End Sub

Αυτό θα επαναληφθεί για όλα τα κουμπιά που έχεις και σε κάθε περίπτωση θα αλλάζεις τα macro1 και macro2 με τα πραγματικά.

Αν διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες που υπάρχουν στο αρχείο που ανέβασα πιστεύω θα τα καταφέρεις.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-12, 16:03

Προεπιλογή

Γιώργο χρόνια πολλά και καλή ανάσταση όπως και σε όλα τα μέλη του forum. Σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για την πολύτιμη βοήθεια σου. Θα προσπαθήσω να το κάνω όπως μου έδειξες και θα σου πω αν τα καταφέρω να δουλέψει.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] ενεργοποίηση - απενεργοποίηση επιλογής σε φόρμα octapus Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 29-08-14 14:47
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Πλαισίου κειμένου kellis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 06-12-13 23:14
Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του Shift γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 32 05-12-13 12:33
[ Φόρμες ] Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση καρτελών φόρμας jim67 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 20-11-13 14:51
[ Φόρμες ] Ενεργοποίηση-Απενεργοποίηση κουμπιού Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 26-07-13 13:42

Η ώρα είναι 08:12.