Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] ΜΙΝ ΜΑΧ αυτόματη καταχώρηση

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-04-12, 10:25
Όνομα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Προεπιλογή ΜΙΝ ΜΑΧ αυτόματη καταχώρηση

Καλήμερα σε όλα τα μέλη να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε για να δείτε το πρώτο ερώτημα μου όπως και το μέλος LEFTERIS που μου έδωσε τη λύση που έψαχνα.
Συνεχίζω με το δεύτερο ερώτημα. Στο excel εισάγω κάποια δεδομένα για το στοίχημα στην στήλη Α υπάρχουν οι κωδικοί των πρωταθλημάτων (ΑΓ1, ΓΕ2, ΑΜΕ......κ.λ.π) στη στήλη Β υπάρχει ο γηπεδούχος στη Γ ο φιλοξενούμενος και στη Δ οι αποδόσεις ( 1,80,2,20.3,40....κ.λ.π.). Θα ήθελα λοιπόν στην επόμενη στήλη να μαρκάρεται με τον αριθμό 1 η max απόδοση ανά πρωτάθλημα με τον αριθμό 2 η min απόδοση και με τον αριθμό 3 οι αποδόσεις που είναι ίδιες πάντα μιλάμε ανά πρωτάθλημα. Εγώ το κάνω με το χέρι κάνοντας φιλτράρισμα στο πρωτάθλημα και αύξουσα ή φθίνουσα ταξινόμηση στην απόδοση κάτι που είναι και δύσκολο και χρονοβόρο.
Ευχαριστώ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx MAX MIN.xlsx (10,2 KB, 33 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-12, 13:43
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Γειά σας και πάλι.

Παντελή το νέο ερώτημα, είναι σαφέστατα πιό περίπλοκο από το προηγούμενο. Λοιπόν.

Στο Η2, βάζεις αυτήν Array formula(Control+Shift+Enter)ΟΧΙ απλά ΕNTER..

Κώδικας:
=MAX(IF($A$2:$A$29=A2;$D$2:$D$29))
Στο Ι2, την επίσης Array Formula

Κώδικας:
=MIN(IF($A$2:$A$29=A2;$D$2:$D$29))
Αυτές είναι βοηθητικές στήλες και μπορείς να τις κρύψεις.

Τώρα στο Ε2, βάλε αυτόν τον τύπο.

Κώδικας:
=IF(D2="";"";IF(SUMPRODUCT(($D$2:$D$29=D2)*($A$2:$A$29=A2))>1;3;IF(I2=D2;1;IF(D2=H2;2;""))))
Ολους τους τύπους, τους ανταγράφεις προς τα κάτω, όσο χρειάζεσαι.

Πες μας, αν έγινε.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls 00,012.xls (37,0 KB, 55 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-12, 15:18
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Και γιά να "πιάσουμε" και τις γραμμές 15 & 16, που αυτό που ζητάς, είναι διαφορετικό από το αποτέλεσμα που σου δίνει ο τύπος μου,τον μετατρέπουμε, λίγο, έτσι.

Κώδικας:
=IF(D2="";"";IF(I2=D2;1;IF(D2=H2;2;IF(SUMPRODUCT(($D$2:$D$29=D2)*($A$2:$A$29=A2))>1;3;""))))
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-12, 15:51
Όνομα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Προεπιλογή

Να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολήθηκαν με το ερώτημα μου για την αυτόματη καταχώρηση min max. Την λύση σ αυτό το ερώτημα μου την έδωσε το μέλος LEFTERIS με ένα τρόπο πραγματικά εντυπωσιακό. Αξίζει να το δείτε να το καταλάβετε και να το κάνετε αναγωγή και στις δικές σας αναζητήσεις. Λευτέρη σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά γιατί μοιράζεσαι μαζί μας και την έμπνευση σου και τη γνώση σου.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αυτόματη καταχώρηση πεδίου από κουμπί Ρούλα Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 11-12-13 15:19
[VBA] Αυτόματη καταχώρηση τυχαίων αριθμών σε μια στήλη Tasos Excel - Tips & Tricks 0 22-01-13 10:00
[Συναρτήσεις] Αυτόματη καταχώρηση σε στήλες Gogosbmx Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 28-02-10 21:21
[ Φόρμες ] Αυτοματη ενημέρωση πεδίου με την τελευταια καταχωρηση athigb Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 07-02-10 03:03
[VBA] Αυτοματη Καταχωρηση! DimitrisK Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 03-02-10 21:33

Η ώρα είναι 19:49.